w800 na k750

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
M65
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 20:04

w800 na k750

Post od M65 »

Znaci kako bi mogao da instaliram softver sa w800 na k750.

Help Pleasee Pleasee Pleasee Pleasee Pleasee

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Vrlo lako,odneses tel u servis da ti fleshnu tel i ubace softver od w800!A ako te nesto vise interesuje imas opciju trazi i naci ces bar 5 tema u kojima vec postoji isto pitanje i dosta saveta sta kako gde....pozz
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

poptech
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 01:38
Kontakt:

Re: w800 na k750

Post od poptech »

M65 napisao:Znaci kako bi mogao da instaliram softver sa w800 na k750.
Help Pleasee Pleasee Pleasee Pleasee Pleasee
Moguce i vrlo lako. Za potpuno objasnjenje na srpskom idi na http://www.xplicit.info

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

kako ljudi vole da uzimaju zasluge za nesto sto oni nisu napravili... mogao si bar autore da spomenes... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ej,ljudi,koliko je ovo ustvari izvodljivo u kucnoj radinosti?i ovaj kabel o kome se pricha,jer to ovaj koji dolazi uz telefon?neshto mi zapelo da dobijem onu funkciju slushanja muzike s ugashenim fonom,pa rekoh da li da probam ili bolje da se ne petljam?

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Izvodljivo je ako ti je tbvoj k750i CID36,kabal je onaj koji si dobio uz telefon.Mozes da probas,ali moras da imas CID36 ako nemas onda moras ipak u servis. :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

a kako provaravam taj cid?i shta je uopshte taj cid?pricha o servisu je skroz ok,i nije mi problem da platim da neko ko zna uradi to,ali josh nisam uspeo da nadjem servis u kome me ne ubedjuju da to nije moguce! :wacko: ovde su ljudi stvarno debili....hsta da ti kazem kad vecina obichnog naroda veruje da stvari ne mogu da se prebacuju preko BT izmedju dva telefona koji su na razlichitim mrezama!!! :blinky: :blinky:

poptech
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 01:38
Kontakt:

Post od poptech »

OK, ovo je prevod procedure koja je opisana na lasyk.net
USB kabl bi trebao da dobijes uz telefon.
CID proveravas pomocu programa Davinci 13.7
Proverio sam na svom telefonu i radi perfektno!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

pa dobro ajde da pokusham,nadam se da nece biti rezultat mrtav telefon! :D predpostavljam da bih ceo imenik i to trebao da prebacim na karticu ili tako neshto,ustvari poslacu ga sa p910 preko bt posle.sad cu da poskidam te fajlove pa cu kasnije probati da odradim to chudo

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kazi mi jel ova cda verzija ima veze sa lokalizacijom tojest jezicima u telefonu i to?da li znash koji je najbolje izabrati,i da li ima neki sa srpskim jezikom?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

araphel, cek cek polako reci sta ti treba CID proveris sa tim programom ili otvori poklopac izvadi bateriju i reci mi kad ti je pravljen telefon pa cu ti reci koji imas CID.Pise ti npr.05W26 pronacices,onda za sve to ce ti biti potreban FAR manager i svi ti fajlovi preko kojih se to radi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

a shta se deshava ako samo preko ovog flashera ubacim ona dva fajla koji su kao softver telefona?far manager sam skinuo ali me zajebava ona rar kompresija nemogu nishta da otpakujem,stalno mi prijavi neku greshku i raspakuje mi samo prazne foldere

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

araphel, ne znam sta ce se desiti :? :unsure: imas uputstvo gore na srpskom je si to pratio

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

pa kapiram da ima taj flasher,taj Davinchi i onaj spakovani softver koji se sastoji iz dva dela,i prvo se to flashuje,pa se onda preko far managera prebacuju josh nek stvarchice.e sad,to uputstvo ne kaze shta su i chemu sluze ustvari te stvari koje se preko far managera ubacuju,i shta se deshava ako se telefon samo fleshne.u svakom sluchaju mislim da ni necu to raditi,jr sam ionako zeleo samo da dobijem taj offline mode ili kako se vec zove,a ne zelim da rizikujem da upropastim fon koji vec odlichno radi samo zbog toga. :wink:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Cekaj taj Davinchi je samo program koji proverava koji imas CID inace ti preko tog Davinchi mozes da fleshnes fon na w800i njima uplatis 10e ja mislim prikljucis fon na usb i kao kad update-ujes fon.Ako ti je to bolja varijanta :wink:

matrix77
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 26. Okt 2006. 08:23

Post od matrix77 »

Postoje jos dve BESPLATNE ;) metode koje su jednostavnije od ove gore navede i isto mozes bez problema da sve odradis kuci sa kablom koji je dosao uz telefon:

1) Besplatan program za flashovanje GFlash koji podrzava za sada sledece CID36 modele:
D750,K750 (CID36),W800,Z520 (CID36):
http://forum.segoodies.com/viewtopic.php?t=733
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=5025
Da bi korisitili GFlash trebaju vam firmware files koje cete skinuti isto besplatno odavde: www.topsony.com
Jedino sto treba da se registrujete i cekate do 24 casa da vam stigne odobrenje na mail. Meni je stiglo za 6 sati.

2)Drugu metodu imate ovde:
http://forums.se-nse.net/index.php?show ... &hl=CID+49
radi se o emulaciji da bi prevario SEUS da misli da je tvoj telefon W800 i uradi mu update sa tim softom.

Bitno je za obe metode da ti telefon bude color RED i CID36, a to ces proveriti najlakse sa GFlash sa kojim isto mozes i da prebacis telefon sa color BROWN na RED da bi ti radio SEUS.
Samo da napomenem da ovo sve radite na vasu odgovornost :) pazljivo procitajte uputsva i necete imati nikakvih problema. Ja sam tako ubacio firmware od W800 u D750 i sve radi OK, cak imam sada srpski i hrvatski jezik posle ubacivanja softa metodom br.1 koristeci ova dva fajla sa topsony:
Main: W800_R1BC002_MAIN_EU_EMEA.bin
FileSystem (FS): W800_R1BC002_FS_EMEA2.bin

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

matrix77, ovo je bilo poucno ali steta sto nema podrsku vise modela :disgust:
:wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ja bih molio moderatore da kazu da li je dozvoljeno stavljati linkove jer znam da je bilo zabranjeno,a sad mnooogo njih novih dolazi i stavljaju njihove sajtove ili linkove nekih drugih. :?

matrix77
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 26. Okt 2006. 08:23

Post od matrix77 »

I ja mislim da je bolje da idu ljudi da placaju promenu firmwarea nego da to odrade sami, posto vidim da to ne odgovara nekima. :D

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

matrix77, zemo opushteno ce likovi da pucaju kintu bzvz kada mogu sami da usparaju i po 15 jura pa i vise a i jos mogu ponesto i da nauce 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Odgovori