K800 sve pohvale

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

vidim da se neki raspravljaju oko mutnog pozadinskog auta.. radi se samo o tome dali ima stabilizarot slike ili ne.. ocito po ovoj slici nema, a sto se tice fokusa malo mjesate, nijedan mobitel nema toliki fokis da bas izostri predmet slikanja a da pozadina bude "mutna" a ako smatrate da je pozadinsko auto mutno sto nije fokusiran zasto "toliko" nije mutan recimo pozadinski bor, zgrada prolaznici i ostali.. po meni je malo da nekaze sra.. sa ovim fokusima na mobitelima jel buvalno skoro i ne mjenjaju sliku. Malo pogledajte profesionalne aparate sa profesionalnim fokusima pa ce te vidjet sta se dobije sa slikom.. nesto poput ovoga: Slika SlikaSlika
Slika
Toliko

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

napalm death, ovo mu dodje neki macro :disgust:
:dry:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

@napalm death

Колико ја видим ти си поставио нека макро фотографије да би нам показао како ради фокус. Само не видим како је то јединствено за неке профи апарате, сваки апарат који има макро мод ће да направи сличан ефекат, додуше не толико добар као код ових супер макро фотографија, али сличан. Ево погледај ову слику нпр, то је макро мод са К800
http://www.mobile-review.com/review/ima ... cro-02.jpg
И морали би да се сложимо да она слика са аутомобилом о којој причаш није баш добро демонстрација могућности К800 камере...
Poslednja izmena od EnricoAdams u Ned, 22. Okt 2006. 12:33, izmenjeno 2 puta ukupno.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

napalm death, mesas neke pojmove - stabilizator slike nema nikakve veze sa onim mutnim autom u pozadini, niti je obavezno da na makro snimku bude mutna pozadina (ako zelis poslacu ti isti kadar, sa i bez mutne pozadine, slikan u makro modu istim aparatom - samo je pitanje dubinske ostrine) ..... sto se onog auta tice - ako ti podesis ekspoziciju tako da odgovara prednjem planu koji se ne krece, a u zadnjem planu prolaze kola odredjenom brzinom, nije ni malo cudno sto ce ona biti zamucena .... i nema veze da li je u pitanju k800, s5600 (koji nikako nije profesionalni aparat) ili neki treci koji kosta npr 500 ili 1500 evra .... mislim da je poenta jasna...... dakle, cekam da vidim sta k800 zaista ume ;)

pozdrav...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Jel' to pricate o fokusu i ovom autu :)

Slika

Taj auto nije ispao mutno zato sto k800 ima los fokus, vec zato sto je ekspozicija bila previse dugacka za brzinu kojom se auto kretao...
Sto se tice koristi fokusa na mobilnim telefonima, fokus je veoma koristan jer on odredjuje da li ce blize ili dalje stvari biti izostrene (jer je nemoguce izostriti i jedno i drugo, zbog nacina na koji se svelost prelama kroz socivo. ). Kod aparata bez autofokusa, slike su mutnije sto je predmet blizi objektivu...

edit:b_udder je to objasnio pre mene :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ocito su me neki pogresno svatili.. ako cemo o mobitelu u klasi onda jeste, K800 je najbolji al mislim da neki grjese izmedju fokusa i stabilizatora slike, to je bila moja poenta ..naravno da nisma mislio pametovat al nemoze se dobit od K800 nesto sto nemoze.. to je sve

kad smo vec kod K800, mislim da je dosta oko slikanja.. mozel neko onda da mi kaze ko ga ima duze vremena (mada K800 nije dugo na trzistu al et..) kako stoi sa djojstikom jer bas zbog toga izbjegavam K serju SE telefona i kolika mu je rezolucija video klipa i na koliko "frames" radi.. 30 ili 15 slika po sekundi....
imam w550 i dvoumim se uzet izmedju w900 ili k800

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Ma bre, sta ima tu da se misli, naravno na K800!. W900 je bre mator telefon, koliko vec godina ima od kad je on izasao, k800 je bolji APOSUTNO U SVEMU sem u video snimku!!!

Poz :P
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Ja ga imam preko mesec dana i iskreno vrlo sam prijatno iznenadjen joystick-om,i dalje radi savrseno,izgleda da ova zastita od prasine koju postavljaju u novije SE telefone stvarno obavlja funkciju!
Pre njega od SE telefona sam imao T610 i K750 i kod njih su mi crkavali posle mesec dana,al ovde i dalje sve dobro sljaka! :D
Sto se tice videa,malo je poboljsan u odnosu na K750,ima neke dodatne funkcije za podesavanje,ali i dalje je vrlo slab,u odnosu na recimo N73,iskreno nisam ga koristio (video) 2 puta od kad sam ga uzeo (K800) tako da mi uopste ne smeta,rezolucija mu je 176x144 (15 fps)! :wink:
Sve u svemu,fon je vrh! :D :wink:

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

ja imao i k800 i zamenio ga za w900....napalm death go for w900...veci ekran bolje se cuje ne treba da kupujes kartice...mislim 470mb....nema DZOJSTIK...super sluske...i mozes ga naci na oglasima polovnog za 300 evra...a da nvidia graficki cip,3d akceleracija....
K800....you lose....
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

hvala McLaren za misljenjee telefona.. razocaran sam, jer cinimi se ako je video klip malo bolji od k750 a ja imam w550 gdje je video klip puno bolji od k750 onda sto se tice toga.. kad bi uzo k800 dobio bi isto a pljusno bi velke pare.. . . jedino dobro je to sa joystickom sto se nekvari (valjda i zasad..) :disgust:

JONES: napokon je neko potvrdio moje misljenje i da ostanem na "W" seriji SE telefona, ipak su vise multi-medijalni od K serije, mada kazu da je K serija bolja po kameri a vako gledajuci, jos nisam odusevljen..

...na kraju svak ima svoje ukuse.. .

capitano
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 18. Avg 2006. 16:16

Post od capitano »

uzeo sam ovaj fon prije dva tri dana i strava je moram da kazem... imam par pitanja pa molim za pomoc

1. imal on opciju crop, odnosno da smanjim velicinu slike da bi je mogo slati preko mms-a
2. koji video podrzava

ima jos al sam u trenutku zaboravio, ako neko zna molim da mi pomogne...

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od EnricoAdams »

@napalm death

Пази сада, К800 има и аутофокус и макро и стабилизацију бар на папиру. Е сада што не може да цепа макро испод 10 цм је већ друга ствар.

Иначе што се тиче ове W900 vs K800 полемике, и ја бих узео W900 када би им била иста цена и када бих био задовољан камером у рангу К750 :)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Dario, au da sad kao da je w900 3310 pa kao mator telefon......Koliko ima on u stvari? 1-1.5 godinu zar ne?
Dobro na kraju smo zakljucili da k800 ima dobru kameru i da je w900 bolji po pitanju muzike i klipova i to je to. Nema smisla unositi strasti u ovu raspravu posto mi nismo proizvodjaci doticnih telefona pa da ih toliko branimo. :P
5130+Koss the plug....

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

W900 vs K800 vi birate W900??? :blinky: :o . Ste vi "pri cistoj svesti i zdravoj pameti"? :wacko: . Sta ste toliko "zapenili" za taj video, i onako nije "idealan" nego tek da moze da se gleda a slike od k800 su "idealne!" i ne da mogu samo da se gledaju nego i lice na nesto!.

Pored videa w900 nema aposutno nista bolje (kao veci ekran, pfff... maaaaalo je veci ali od k800 je mnogo bolji (i jedan i drugi su odlicni tako da ovo necemo smatrati ni kao prednost ni kao manu). Inace ako bih ja trbao da biram izmedju ta dva display-a birao bih od k800!).

Cena im je skoro ista (koliko ja kontam), mislim w900 = k800 + 512mb! (zar ne?).

Dalje ja mislim da dzoistik od k800 se ne kvari vishe (tj. posle toliko vremena sigurno su usavrsili struku!). A sto se tice zvuka, tu w900 dobija ali i k800 peva, i to je iz iste fabrike! Ja mislim da su po zvuku skoro identicni, samo sto uz k800 se dobijaju krdzave sluske i nema taj BASS EQ. ALI.... lako se moze napraviti 3.5mm jack za sluske i nabaciti neke bolji a taj MEGA BASS je moze se slobodno reci cista glupost (ja ga nisam koristio na k750 i ne verujem da hocu!).

Meni je w900 strava fon, ali on se moze porediti sa W810. Ajde da je bilo postavljeno pitanje sta kupiti W900 ili W810 to je diskutabilno, tj. da li hocesh da dash vishe para i da zrtvujesh dimenzije telefona u svrhu boljeg video snimka, veceg display-a i 3G telefona (jer je sve ostalo isto, i kamera i memorija i sve....). Ali ljudi K800 je >>>> w810 pa samim tim i >>>> W900 !!!

Ima mnogo razloga za to, a samim tim i noviji je telefon, mnogo je napredniji, novi softver (jeste da josh nije izasla stable versija, ali to je karakteristika svakog novog telefona), brzi je u radu.... ma bre ukratko: bolji je od w900!.

P.S. Ja sam se igrao sa oba telefona tako da znam vrlo dobro sta pricam!
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

e pa stvarno svakakvih ljudi ima, pa nemoze ni pitat za misljenje drugog, ni spomenit koi bi kupio a da se neki nenadju uvrjedjenui bjesni il sta vec u poredjenju dva telefona.. naravno da ce neko rec ko ima k800 da je bolji od w900 il ko ima w900 da je bolji od k800.. svak ima pravo misljenja, koliko ja znam ovde nebi trebalo bit ubjedjuvanje nego samo izlaganja misljenja..
e vala netreba kupit ni jedan ni drugi.. ljudi uzmite NOKIU 95 koja ima:
Broj piksela senzora : 5 megapiksela
Rezolucija videa : (VGA) 640x480 piksela, 30 slika u sekundi i podrzava karticu od 2GB ... :uhuh:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@napalm death:
1. Ja nemam ni k800 ni w900 (tako da ne vazi da svaki prodavac hvali svog konja!)
2. Samo sam rekao, ne moje misljenje, nego ono sto stvarno jeste i kako sto je k800 i w900. Sada vi birajte, ali mislim da je apsurdno dati vishe para za nesto sto je inferiornije! Ali ako se bash toliko lozite na taj video ajde...
3. Nokia n95 (ako mene pitash) jer shit na kvadrat. (em velika, em ce biti ultra skupa, em kamera sigurno nece biti bolja od k800... itd... mozemo ovako do sutra.)
napalm death napisao:e pa stvarno svakakvih ljudi ima
Da, u pravu si, ja lepo iskuckam post u zelji da pomognem nekome da ne napravi pogresan izbor & stuff a neko pogresno shvati i misli da sam se ja iznervirao ili sta ti ja znam sta, kao da se ja svadjam ovde ili slicno...
Stvarno no comment! :uhuh:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

NOKINA N79 NE VALJA? e pa stvarno mislim.. sta reci nako svega, sta valja???????
ipak nakraju sve svodi: o ukusima se netreba raspravljat i koliko para toliko muzike
nevrjedi vise.. je, moze se vako do sutra tako da, red bi bio ovde i stat

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od EnricoAdams »

@Dario

У бре, па ти си погрешно скапирао, ја сам мислио да причао о овој размени коју је JONES направио, а то је замена глава за главу, а уз то човеку не треба толико та камера. Ето под тим условима то је по мени добра трговина. Тотално друга прича је мењање К800 са 512 картицом, 3.5 адаптером и 100% стабилним софтвером за W900, још ако човеку не дај боже треба камера...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ma sve je ovo mlacenje prazne slame... Dario, pa i ja sam testirao i k800 i w900 i jednostavno ne gledajuci na cenu izabrao bi w900. Covece pa zvucnik od k800 je uzas... bolje se cuje matori n-gage nego k800. Znaci treba neko da zrtvuje osnovnu funkciju telefona da bi imao bruka kameru? E pa to je bas glupost... Dalje jesu w900=K800+512mb, ali vremenom kad skupis love i uzmes karticu 1gb za w900 to malo prevazilazi potrebe i zahtevnijih ljubitelja muzike, zar ne? Ja znam to iz iskustva posto na kompu imam 60gb muzike (sve strano, nista domace-narodno) ali kad treba da biram sta najradije slusam kad nisam kuci, jedva skupim nekih 300mb i to je to... znam isti slucaj kad je ortak prodao I-Pod od 4gb zato sto je na njemu imao vise instalacija programa nego muzike.
Ako vec gledamo cene onda nemojte zaboraviti bruka sluske koje idu uz w900 i koje u slobodnoj prodaji kostaju 30-35e. Znaci o5 w900 ispred k800 i po opremi... i na kraju ostane perfektna kamera uz k800, a druge multimedijalne mogucnosti stale su na stranu w900.
E sad dalje baterije su izvrsne i na k800 i na w900, znaci o5 se mi vracamo na onu pricu da svako bira telefon prema svojim potrebama i novcanim mogucnostima... sta ce ti kamera od 5mpx ako je koristis jednom mesecno? Kome treba za posao ili slicno (takvih je malo) OK, ali kupiti k800 da bi rekao kako imas fon sa 3.2mpx kamerom je stvarno glupo.
5130+Koss the plug....

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dario napisao:3. Nokia n95 (ako mene pitash) je shit na kvadrat.
N95 da mi ne diras :) :P :D ;) :) :P :P :) Poz :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Odgovori