Nokia 6820 vs 5140
Nokia 6820 vs 5140
Ne mogu da se odlucim izmedju ova dva modela pa bi mi bilo drago kada bi mi neko ukazao na prednosti i mane istih. Unapred hvala!
5140 moze opciono da ima GPS, tj. ako kupis posebnu crnu masku koja ima podrsku za to. Takodje ima termometar, kompas i jos neke zezalice. Otporan je na udarce. Pravljen je na platformi Series 40, znaci nema Symbian. Dosta je mali. Ima baterijsku lampu, koju palis drzanjem #. Ima kameru CIF rezolucije (352x288 pixela), i mislim da nema video snimak. Po ostalim karakteristikama je najslicniji modelu 7250i ja mislim. (4-tonska polifonija, 4096 boja kolor ekran STN LCD)
6820 ima qwerty tastaturu kad se rasklopi, koja po mom misljenju uopste nije upotrebljiva. Mislim da takodje ima kameru CIF rezolucije, ali to vec nisam siguran. Ima ekran sa 4096 boja. Nije bas mali, a ni prelak. Ima Infrared i BlueTooth, dok 5140 to nema nazalost, vec samo Infrared.
Oba modela imaju EDGE prenos podataka, koji kod nas ionako ne koristi nicemu. (bar ne jos) 5140 ima i FM radio, dok 6820 to nema.
Ja bih se radije odlucio za 5140, jer mi je 6820 neupotrebljiv i velik telefon, bar kad se radi o seriji 40. Inace qwerty tastatura koju ima je kao sto rekoh neupotrebljiva i ne znam zasto ce ti. Jedina prednost mu je sto ima bluetooth. Znaci, 5140 je moj predlog, a rasmisli jos malo ako oces...
Ako sam nesto bitno preskocio, neka me neko dopuni.
6820 ima qwerty tastaturu kad se rasklopi, koja po mom misljenju uopste nije upotrebljiva. Mislim da takodje ima kameru CIF rezolucije, ali to vec nisam siguran. Ima ekran sa 4096 boja. Nije bas mali, a ni prelak. Ima Infrared i BlueTooth, dok 5140 to nema nazalost, vec samo Infrared.
Oba modela imaju EDGE prenos podataka, koji kod nas ionako ne koristi nicemu. (bar ne jos) 5140 ima i FM radio, dok 6820 to nema.
Ja bih se radije odlucio za 5140, jer mi je 6820 neupotrebljiv i velik telefon, bar kad se radi o seriji 40. Inace qwerty tastatura koju ima je kao sto rekoh neupotrebljiva i ne znam zasto ce ti. Jedina prednost mu je sto ima bluetooth. Znaci, 5140 je moj predlog, a rasmisli jos malo ako oces...

Ako sam nesto bitno preskocio, neka me neko dopuni.