Sovina pitanja u vezi 3660

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Nema mnogo mudrosti u card r/w spravicama, sve se svodi na izgled i pakovanje, manje-više. I ono da li je 5,6,7,8-13 in 1... :wink: Doduše, desi se da neki model ne valja ili ima neke svoje bubice, ali to je retko.

Sale, obavezno proveri karticu pomoću Check Disk-a i uključi opciju "Automatically fix file system errors", ili iz nekog drugog programa, svejedno, sigurno su ti ostale greške posle onog zezanja sa kopiranjem. Ako ti se posle provere pojavi dir FOUND.CHK, zači da si imao lost clusters - fajlovi koji nisu izbrisani a ne vode se u FAT tabeli, ali zauzimaju prostor i mogu da izazovu cross-linked fajlove, i eto zbrke na kartici. Ovaj FOUND dir slobodno izbriši jer sa njim ne možeš ništa da uradiš (ako se pojavio). A ako si odradio format, onda ništa... :wink:

sova
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 15. Avg 2004. 02:15

Post od sova »

Dobro jesu ovo Sovina pitanja ali i ko god ima nesto da doda, pita i prokomentarise dobro je dosao :D Opet ja ... Kingston 128mb - cena 20 ak evrica? Znam da Kingston pravi vrhunsku RAM memoriju za pc racunare ali kakav je za memo kartice. E i jedno pitanje jos (sad ako lupim...) MMC je skracenica za multimedial memory card? :oops: :?

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa valjda je dobar i za kartice, ne znam. Ja imam PQI i odlicno mi radi, a i Miskoni rece da je dobra i da koristi Samsungove cipove. :wink: MMC, da, pogodila si o cemu se radi, ali tacan naziv je MultiMedia Card. :lol:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Kingston, SunDisk, Infenion, Samsung, i jos neke firme su vrh ponude. Mada, tehnologija izrade je već odlično savladana, tako da i kartice drugih proizvođača mogu da budu podjednako dobre i kvalitetne. Takođe, pošto samo par firmi pravi ove memorijske čipove, skoro je sigurno da je i u noname kartici neki "firmiran" čip, samo je pitanje koje je klase, jer se oni najkvalitetniji ostavljaju za velike firme, a neka 2. klasa ide ostalima...

Sovo, cena je sasvim ok, to je maloprodajna, može da se nađe za koji evrić jeftinije, ali to su već VP cene, moraš da imaš "ulaz" u neku firmu. :wink:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Miskoni, ipak sam odradio format - i telefona i kartice (u telefonu)... Pre toga sam napravio backup imenika, kalendara, notepada, bookmarks-a... i ostalih bitnijih stvari sa kartice i iz fona (melodije, fotografije...).
Instalirao sam sve ponovo, vratio nazad podatke i sada sve radi kako treba... Sve ovo uradio sam prvenstveno zbog ETI plejera koji je zbog onih "brljotina" poceo da otkazuje poslusnost (video sam da necu drugacije naci resenje). Sada i on radi kako treba...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa format kod Symbian fonova uvijek rjesava sve, a ima aplikacija koje su pravljene za neku drugu verziju Symbiana ili tako nesto, pa ti jako zeznu fon. :roll:

sova
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sova »

ETI Camcorder, u stvari onaj njihov mali programcic za Windows koji konvertuje*.eye u *.avi. Da li je neko imao iskustva sa njim. Snimila sam neki klipic na telefonu prebacila ga na pc i pokusala pomocu tog programa da ga konvertujem u avi ali nece. Samo konvertovanje dobro odradi ali kad god pokrenem avi fajl u win. media plejeru pise "Error downloading codec". Negde na netu sam procitala da kod starijih verzija programa jedan od potrebnih fajlova za rad programa nije dobar pa sam skinula noviju verziju al dzaba opet nece. :evil: Kako da resim ovaj problem?
Drugo: Zasto na 7250i kada pokusam da skinem preko gprs fajl veci od 12kb on odbija (pise Server connection timed out ili nesto slicno) 8O

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Sto se tice ovog prvog, ja nisam. Ali probaj da otvoris taj avi file u RadLight-u ili tako nekom programu za divx.
A sto se tice drugog, probaj vise puta, i mene je znao GPRS na 7250i jako da zaj**ava... :roll: Ali ponovim vise puta i radi. Osim ako server na kom je taj sajt nije riknuo, ili jos nije postavljen taj file. :wink: Mada, meni je znalo da proradi sve i kad izvadim bateriju, vratim je i opet upalim fon, bar mi se tako cini e sad nisam siguran da je zbog toga, mozda je jednostavno do mreze, tj. veliko zagusenje u nekom trenutku... :roll:

sova
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sova »

Za ETI - probala i u BSplayer-u i u winampu i u nekom VIPlay-u ali nece bar nesto slika bez zvuka... Ma jok :roll:
Za 7250 - thanks za tip mozda proradi. :mrgreen:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Da ti nisu playeri nesto zeznuti? :roll: Probaj da reinstaliras taj njihov konverter mozda se on nesto zeznuo. :roll: A ovo za zvuk i sliku te ne svatih? 8O

sova
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sova »

Zato sto sam citala na nekom stranom forumu da dosta ljudi ima problema sa tim njihovim konverterom. Neki nemaju zvuk uz sliku a drugima je slika naopacke (okrenuta za 180 stepeni) :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa bolje je da je slika naopacke ipak, to mozes da obrnes pomocu nekog programa isto, npr. Adobe Premiere, mada nije nimalo jednostavan. :mrgreen:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Problem je u video codec-u, bilo koji plejer će vrteti taj fajl. Nemam sad vremena, ali ću se uskoro pozabaviti tim problemom. :wink:

A vrlo zgodan programčić koji se zove VobSub, i služi da učita titl u bilo koji plejer, a ima opciju da zarotira sliku za 180 stepeni.

sova
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sova »

A koji je kodek problematican? Neki iz racunara za pustanje avi fajlova ili sam kodek u EyeCon-u?

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

evo da se ukljucim nisam sve procito mrzilo me :mrgreen: ,ali sam skontao o cemu je rec prvo instaliraj cam pro on je najbolji za snimanje klipova posle skini program 3gptoavi imas ga na yahoo grupama, ako ne nadjes posalji mejl i posla cu ti oba programa ali se prvo malo potrudi :lol: , i moci ces da gledas uz pomoc bs playera sve sto si snimila sa telefona :wink:

sova
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sova »

Imala sam CamPRO i mnogo su mi se svidele njegove funkcije. Klipove koje sam pravila sa njim su bili dobri i bez problema sam ih gledala na racunaru :) Ali na zalost posle par dana telefon je poceo da brljavi i onda se zablokirao i morala sam da skinem Cam pro :( :?

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

pa skini ponovo sa neta camcoder pro v 1.0.1 pa instaliraj u tel nema razloga da ti brlja, ovaj eti je los :wink:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

sova napisao:A koji je kodek problematican?
Na kompu. Nije problematičan - nema ga! :wink: To je neka varijacija MPEG4 codec-a.
Cam Pro ima opciju da snima direktno u MPEG4 ili H263, i u velikoj većini slučajeva može bez ikakve konverzije da se vrti na kompu. Ali, sam program je "težak" za telefon, malo radi, malo zeza, pa ko ima živaca da se bakće sa istim, svakako je najkvalitetnije rešenje.

sova
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sova »

A koji mi kodek treba. Primetila sam na kompu da mi nije sve glatko. Recimo film iz microDVD plejera ne mogu da premotavam jer mi ga uvek vrati na pocetak, a u BS-u i u win. media pleyeru ide bez problema. Instalirala sam samo K-light codec pack. :?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Uh, ne volim ta "pakovanja", uvek sruče i šta treba i šta ne treba. Verovali ili ne, Nero Burning Rom Full (v6.6, tričavih 80MB je) ima u sebi sve sto je potrebno. No, za uobicajeno gledanje treba DivX (Pro ili Free) v5.2.1 recimo, može i stariji, neka ovogodisnja verzija XviD-a, ranije verzije DivX-a 3.xx i 4.xx više nisu potrebne. Nije loše ubaciti i stand-alone MP3 codec i nešto što može da dekodira AC3, tipa "Moonlight Odio Dekoda". Nero Digital je u stvari MPEG4, i sve više je u upotrebi. BSPlayer je odličan, mada, od kad sam otkrio firmu Gabest, slabo koristim druge plejere. Imaju Media Player Classic i VobSub, oba su free, ne izgledaju nešto, nisu fancy, ali rade odlično i imaju gomilu opcija. Evo vam link, da se zabavljate, ima još korisnih stvari:

http://sourceforge.net/projects/guliverkli/

Nismo završili priču, nastaviće se... :wink:

Odgovori