Cena 3G usluga (kod suseda, a uskoro kod nas)

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge

Da li cete koristiti 3G usluge nasih operatera?

DA, redovno
5
24%
PONEKAD
4
19%
NE, ne treba mi
4
19%
Zavisi od cene
8
38%

Ukupno glasova: 21

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Hehehehe :lol: :lol: ko zna koliko ce tek vas da šišaju...ali ja opet nesto mislim, ok, mozda ce u početku cene 3G i biti tako visoke...ali opet, mislim da će se vremenom regulisati i dovesti na neku razumnu sumu... :unsure: Ako se dobro sećam, uzeću za primer MMS, u promotivnom periodu je bilo prvo besplatno korišćenje od par meseci, iz prostog razloga što nije bilo mnogo ljudi koji su imali aparate koji podržavaju MMS, pa onda kada su počeli da naplacuju udarili su cenu od skoro nekih 30ak din, pa su posle nekog vremena očigledno shvatili da od toga nema vajde, i smanjili na 20din...da bi opet posle nekog vremena smanjili na nekih 10ak din, tj. razumne sume...Mozda će uraditi i tako nešto sa 3G :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Nisu uopste cijene vece u CG... Cak mislim da je kod nas recimo GPRS jeftiniji, al nisam siguran... Kolko je kod vas 1 mb?
A regulisace se vjerovatno, ali, KAD? :P Pa koliko je proslo od uvodjenja MMS-a... Bre! :)

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Naši operatori naplaćuju 5 para/kb bez PDV-a, što znači 51,2 dinara/mb (0,63€). Reci mi da su kod vas cene niže pa da idem da prošetam do najbližeg mosta... :D
make. believe

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Bojim se da ces da setas... :) 1 mb je kod nas 0,3 - 0,5e bez ikakvog paketa, a sa paketima mnooogo jeftinije... http://www.monetcg.com/newweb/servisi/gprs.htm :P
Ajd otvori novu temu da ne idemo dalje u off... :wink:

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

ok...znaci,postoji mogucnost da je kod nas najskuplji GPRS....a verovatno i razgovor......a verovatno ce biti i 3G.....verovatno nam je i razgovor najskuplji....a i sms....
Ex Sir_Oliver

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

moizda stefank u monetu ali u promonte cvene su jako visoke :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: iz razloga sto je monet godinu dana prije uveo gprs/mms.
The Bloody Alboz

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

http://www.promonte.com/prepaid/index.php ProMonte-u su cijene otprilike kao u Srbiji... Ali, ja sam na Monetu... :P
Nego ako ocete dalje o cijenama nek neko otvori temu, pokasapice nam Milan poruke... :)

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Cena 3G usluga (kod suseda, a uskoro kod nas)

Post od dusanN70 »

-Zanima me kako se krecu cene 3G usluga (i koje su to usluge: video pozivi, brzi protok podataka - internet, jos nesto?) u drugim mrezama koje vec imaju 3G (mreze u Hrvatskoj, Madjarskoj...)!!!!

-Gledao sam po njihovim sajtovima, ali sve to je nesto zamrseno i zapetljano, pa ako neko ima neke informacije o "PRAVOJ" ceni i uslugama....
Malo mi je nelogicno da je u u hrvatskoj mrezi ovoliko kosta video razgovor:

Video pozivi (0 - 24 h)
Pozivi unutar Hrvatske
Pozivi unutar Vip mreže 1,91 kn/min
Pozivi prema drugim mobilnim mrežama 3,91 kn/min
Međunarodni pozivi
Međunarodni pozivi 13,91 kn/min

1kn= oko 10din

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

mislim da ti se naša računica neće ni malo svideti kada budeš čuo koliko bi iznosilo kada bi npr kod mobtela sada telenora vršio ovu vrstu poziva
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hmm,ako je kod njih oko 23 din/min kod nas ce biti jedno 30 din/min barem.... :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

10 din/min je po meni gornja granica za redovno koriscenje. U normalnim zemljama je cena video i obicnog poziva jednaka ili priblizna. Ako im je cilj da korisnici samo "isprobaju to cudo tehnologije", mogu slobodno da naguraju i stotku...
Sigurno je da ce povecavanjem broja korisnika 3G telefona, pojeftiniti i usluge...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Odgovori