Samo da potvrdim da stefank govori istinu, tj. da sam rekao da treba da se otvori nova tema gde ćemo elaborirati šta je sve bitno kod jednog telefona i treba da se nađe u specifikaciji kod modela koji su na sajtu. Molio bih Vas da sve ideje dajete u numeričkom redosledu kako bi bilo lakše i meni i učesnicima da se ne ponavljaju ili izgube nit u smislu da ne znaju da li je nešto već rečeno.
Pridružujem se sa sledećim predolzima:
1. koja je generacija telefon (1,2,3...)
2. koje sve tipove prenosa podataka podržava (GSM, GPRS, EDGE... itd)
3. tip memorijske kartice, veličina koja dolazi uz aparat i max veličina preporučena od proizvođača
4. kamera: rezolucija kamere i sve rezolucije koje su dostupne za snimanje (320x240, 640x480... itd), postojanje blica i ogledalca na zadnjoj strani telefona, da li se kamera rotira ili je fiksna, da li se kamera nalazi sa prednje ili zadnje strane ili bočno, rezolucija video zapisa
P.S. Samo bih objasnio jedan detalj, a to je da li se kamera nalazi sa prednje, zadnje ili bočne strane. Ovo iako nebitno, biće biti vrlo korisna opcija jer će omogućiti filtriranje telefona po položaju kamere na telefonu. Drugim rečima, odete na pretraživač, izaberete sve telefone koji imaju kameru na boku i dobijete Nokia 6260, čini mi se LG7100 i slični. Iako nije tako bitna opcija nekom će i ovo biti vrlo bitno za kupovinu.
Redizajn će se raditi u Februaru, tako da imate dosta vremena da kada Vam nešto zafali od informacija a može da se nađe u specifikaciji, onda lepo dođete ovde to i kažete. Pozdrav.