6630 vs P900

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

totalna glupost! po apsolutno svemu osim po kameri,p910 je daleko bolji nego 6630!a to shto je nepraktichniji za rukovanje je iz ochiglednog razloga shto telefon dublira i kao PDA,i eto vec tu najjednostavnijeg i najboljeg razloga zashto je bolji!o kvalitetu zvuka da ne prichamo,a jedina stvar po kojoj je p910 "zastareo" je to shto nema WIFI!oko toga da li ima ili nema kome da se proda govori chinjenica da se i dalje moze naci nov aparat za 400-500 eura i da ga ljudi kupuju,oni kojima ovakav uredjaj treba ili oni koji chisto zele da se loze i malo probaju neshto neobichnije,a koliko vidim ovde po oglasima na sajtu,malo malo se pojavljuju i odmah nestaju oglasi za p910,shto ochigledno znachi da neko to kupuje.p910 definitivno nije "pao u zaborav" vec je i dalje najkompletniji multi purpose uredjaj posle p990,ovde naravno ne rachunam firme kao Palm,I-mate i Qtek i slichne,kojima je posao da prave PDA uredjaje pa su samo u skorije vreme pocheli da dodaju i telefonski gsm modul u njih.znachi od svih standardnih proizvodjachamobilnih u toj klasi urtedjaja je po meni prvo p990,pa p910 pa tek onda sve ostalo.da ne bude zabune o upotrebljivostii korisnosti:

-touch screen
-mogucnost editovanja praktichno svih office formata,pa chak i pokretanje flash aplikacija,shto i nije neka novost,ali je velichina ekrana ovde presudna u odnosu na nokia smartphone
-na kom drugom uredjaju mozesh chas posla da shibnesh olovchicu napolje i da na brzinu nazvrljash neshto po ekranu,naprimer jednostavnu mapu do nekog mesta ili nekakav podsetnik?
-internet browsing sa skoro duplo vecim ekranom nego standardni nokia smartphone

ima naravno josh mnogo prednosti,ali nemogu sad da se petljam,na poslu sam i trebao bih barem da se pretvaram da radim :lol:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

araphel, od kada to placaju na poslu da surfujes? :D zna se sta je the best i nema rasprave oko toga :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ne ljudi stvarno je SE p910 bruka, kamera mu uopste nije potrebna, al onda nov ne bi kostao 450e nego 350e :D
Ovaj W950 je pun pogodak, nema kameru ima UIQ, ma bruka.
E da zaboravio sam da napomenem da ja na 7710 ne mogu da otvaram velike ofice dokumente koji imaju puno slika i slicno...nemam pojma zasto dok sam sa p910 otvarao svaki dokument na keca, sa 7710 prvo telefon ga konvertuje nesto kao prilagodjava i na kraju ispise neki Error.
Evo i ortakova 9300 isto tako sta je to sa nokia-ma?
Hm, bruka je brz onaj 9300 i lep mi je ponudio mi je ortak da se menjamo i jos bi mi doplatio....nemam pojma stvarno sta da radim, svidja mi se sto zaklopljen izgleda kao npr 3510i, znaci nista napadno, a kad ga otvorite prava zver je ispod haube, znaci bukvalno se sve radi kao na kompu, ako nesto kopirate stisnete CTRL+C, itd, znaci totalno je funkcionalan. Na muci sam velikoj ;)
5130+Koss the plug....

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Masterokrata, ako je 9300 i nije 9300i koji ima i wi-fi neznam koliko bi ti to i koristilo ali ja bih menjao jer mi je 9300 gotivan fantazija samo su mu malo dimenzije ali dobro necemo o tome...menjaj 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

fain2daniel, tako i ja mislim 8) nenormalno je brz, a za dimenzije...ma nije problem ja bas ne volim kad je telefon mali i kad ja treba da se dzepam i trazim g akad treba da nazovem nekoga...a bez uvrede za sve ljude koji koriste telefone sa touch-screenom nije to bas za zimu....mislim skontao sam kako ekran pravi "duhove" i onako kad menjam opcije na telefonu ostaje onako obris od starog ekrana, ako razumete na sta mislim...smanji mu se odziv po hladnoci a to mi se uopste ne dopada.
Ovako cu ja koristiti mali ekran za pozive i poruke a bas kad mi zatreba za neko kucanje na duze staze koristio bih qwerty deo. 8)
5130+Koss the plug....

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Masterokrata, da sam na tvom mestu menjao bih bez razmisljanja :wink:
8)

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

moj drug odradio obrnutu zamenu..... 9300=7710+30evra!.....kod 9300 jedino je jada shto nema vibraciju!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

9300 je ekstra mob i dosta je primamljiviji od 7710 (mislim radi vanjskog displeja) nemoras ga vadit iz djepa kao "monitor" al eto.. ima po meni tu veliku manu, nema vibracije
..stvarno nekontam kako se to desaje kod svakog dobrog mobitela i kod samsunga i kod nokie.. savrsen telefon a prvo vibrira pa onda zvoni (d600) il ona N-gage, zvucnik joj na cosku, pa kad pricam koda u ruci imam papucu a ne mob, pa bas koda se neko zajeb. kad radi te mob,. to se kod SE telefona jos nije desilo da neki model ima glupave nedostatke

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

napalm death napisao:N-gage, zvucnik joj na cosku, pa kad pricam ko da u ruci imam papucu a ne mob, pa bas koda se neko zajeb. kad radi te mob.
:lol: :lol: ovo je vrh...neki su taj N-gage nazivali i parcetom lubenice ali za ovo prvi put cujem :lol: dobra asocijacija 8)

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

napalm death napisao:to se kod SE telefona jos nije desilo da neki model ima glupave nedostatke
moram da te ispravim... glavni nedostatak SE P900 je taj sto moze da koristi kartice samo do 128mb.....

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

da to znam, al akocemo uzet u obzir da je p900 "poslovni" model i ako cemo uzet u obzir kad je napravljen, to i nije malo, 128 mb.. to bi isto bilo kad bi govorili da k700 nevalja zato sto nema memori slot i ima samo 42 mb.. a u svoje vrjeme bio je najbolji, al u principu p900 ima bas sve, naravno, nesto mu je slabije a nesto jace, al glavnih nedostataka nema kao vibracija kod 9300 il neznam ti vec sta.. . .

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Sir_Oliver napisao:glavni nedostatak SE P900 je taj sto moze da koristi kartice samo do 128mb.....
Da, ali sa softverom od P910 se resava taj problem, zar ne?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

rešava se taj problem sa memorijom. no ipak nekako 900i ima bolju tastaturu prednju od 910i. nekako mi se čini da se mnogo lakše kuca na njoj nego na ovoj od 910i. mnogo su tasteri spojeni pa se pretiskaju istovremeno bla bl abla
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Upravo se i meni cini to. Nekako mi ona plasticna tastatura nije podesna za kuckanje poruka (bar meni). I nekako mi ruznije izgleda.
  • _____________________________________________________________
    izmenio b_udder:: razlog: nema potrebe da citiraš post odmah iznad svog...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

nikoola, VeNoM, pa i jedna i druga su plasticne, samo sto je na p910 to malo primetnije, a na p900 lepse izgleda jer su tasteri presvuceni onom sjajnom plastikom, metalom, nisam siguran 8)
E 9300 konza, bruka je fon i nije uopste toliko velik kao sto se cini, a kako je dobro kucati na njemu, nemam reci 8)
5130+Koss the plug....

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ne bih se slozio i rekao bih da je tastatura numerichka na p910 daleko bolja jer su dugmici veci i lakshe se pritiskaju,i nikad mi se nije desilo da pogodim dva tastera istovremeno ili da sluchajno pogodim pogreshan taster.a shto se tiche 9300,nervira me chinjenica da nema vibraciju,da ima odmah bih ga uzeo!

jedina stvar koja bi mogla da se poboljsha na p900/910 je da se doda onaj today meni ili activity meni kako god da ga zovu,znachi kao shto ima na WM aparatima.moze se to dodati preko programa,ali sa handy day 2004 izgleda jadno,2005 koshta previshe para da bi se to isplatilo,a crackovi su loshi i pucaju i gase se sami od sebe,a onaj sony ericsson desktop je takav jad i beda da nemam rechi!nemozesh da dodash vishe od 9 shortcut ikonica,pa u onom glavnom delu ti izbaci neku belu podlogu preko pola ekrana,bash jadno...znachi kad bi malo vishe podrzavao providnost,taj tday deo bi josh i lichio na neshto,ali ovako....pffffff :P

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

araphel,Napisati( totalna glupost! po apsolutno svemu osim po kameri,p910 je daleko bolji nego 6630)je glupost!Prvo,niko nije rekao da je 6630 bolji telefon od p910 vec da je zastareo ne po funkcijama vec po godini proizvodnje i da je zbog toga glupo kupovati tako star telefon kad je i 6630 prevazidjen telefon a tek p-910.Takodje reci osim po kameri kada je mnogima kamera najbitnija ne telefonu.Vga je vec zaboravljena i pripada dalekoj proslosti a telefoni od stotinak evra vec imaju megapikselne kamere.Ne mozes me ubediti da je laksi za koriscenje i da se bolje moze prodati.Tacno je da se sad poneki model jos i proda ali ako ga sad kupis da li ga mozes prodati za 6 meseci kada ga bar toliko koristis(verovatno si video kakvi telefoni se ocekuju u narednom periodu).Sto se tice rukovanja,nije on komplikovan vec u mnogim situacijama neprakticno je kucanje poruka(nisam navikao da upotrebljavam drugu ruku jer mnogo pisem poruke).
LG G2 Black,16GB

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

P serija ce uvek imati prodju dali sad ili posle 5 godina pocevsi od prve P800 koja se i dan danas prodaje i sluzi svrsi :wink:

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

fain2daniel, u pravu si, ja sam npr bez problema prodao p910, bilo je raznih fer zamena i slicno ali ja sam resio da ga dam samo za kes da bi uzeo 7710 i posle 7 dana ode....u principu svakoi telefon preko 200e je teze prodati, cujem da ko god stavi fon na oglase dobija samo neke zamene, a to bas nekome i ne odgovara.
5130+Koss the plug....

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Ja stvarno nemam srece. Prodao sam 6630 otisao po P900, kad ono proda (tako mi je pre neki mesec izletela E60).

Tako da sam se sad bacio u rebus.

P900/910 ili N70?

P900 bih malo da istrazim kao i TC, dok je N70 skoro savrsenstvo (za mene), samo ne znam da li vredi 50e vise od 6630.

Odgovori