6600 vs 7610

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
vuled
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 18:47

6600 vs 7610

Post od vuled »

interesuje me koji je bolji 6600 ili 7610?zasto da uzmem jedan ili drugi?na nekim sajtovima pise da je 6600 bolja nego 7610,a na nekima obrnuto?kakvo je vase misljenje o njima?ili da kupim neki treci?kakav je vas predlog?

adidas108
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Okt 2004. 15:10

Post od adidas108 »

Malcice je bolja 7610 zbog kamere i zbog dizajna inace je naslednik 6600
rade iste stvari samo sto je 6600 mnogo jeftinija.Ako mene pitas uzmi 6600 neces se pokajati. :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa nije bas malcice, mnogo je bolja. Za pocetak, ima novi procesor na 123 mhz, dok je na 6600 ja mislim na 104 mhz. Ima nesto malo bolji ekran, ili isti mozda nisam siguran. Ima dosta bolju kameru, kod 6600 je VGA (640x480 max rezolucija) a kod 7610 je 1-mpixelna kamera (1152x864 max rezolucija). 7610 ima ugradjen mp3 player, mada i za 6600 ima programa za mp3, ali ja vise volim nesto ovaj fabricki. A i 7610 ima bolji zvuk, mada opet ne stereo, ali na 6600 je ocajan zvuk. Ako oces tolko para da izvdvojis za mob, uzmi 7610, ili 6670, mada su skoro isti, 6670 samo ima antivirus jos cini mi se. A najbolje od svega bi bilo 6630 (inace, on ima 1.3 mpix kameru), ali opet kazem, ako zelis toliko para da izdvojis za tel, 400-500e. :roll:
Za koliko para si mislio da kupujes maximalno?

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Imam 6600, i sve mislim da je mjenjam za 7610, ali se bojim da ne vrijedi skoro 200eura više,

Koristio sam je nekih sat ili dva i cini mi se da je sve isto, malo je brža i kamera je puno bolja, mmc ima 64mb što dobijes sa njom, iako to nije problem kupiš sebi i na 6600,

ne znam mrtva trka :?: :roll:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa 200e vise ne bih ni ja dao, ali vrijedi sacekati 2-3 mjeseca da cijena pane. (mada tada kod vas uvode PDV? :| ) Inace, koristi Reduced Size MMC kartice, koje su manje. Pa, ima brzi procesor, kao sto rekoh, to je najbitnije. A i grafika je super, ima bolju grafiku od N-gage QD-a. I mnogo, mnogo je ljepsi 7610 od 6600.

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Nokia 7610 ima dosa prednosti u odnosu na N6600, a dve najvece su camera i procesor tj. przina otvaranja menija i sl.
Mislim da je bolje uzeti N7610 je mu je znachajno opala cena, chak sam chuo da moze da se nadje za oko 350e shto je extra povoljno :!: :!: :!:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Pera_bg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 25. Okt 2004. 12:32

Post od Pera_bg »

stefank napisao:, ali na 6600 je ocajan zvuk.

Choveche stvarno si udavio sa ovom tvojom recenicom... zapitam se uopste da li si ikad drzao u rukama 6600. Zvuk jeste nesto slabiji, ali nije ocajan kao sto ti kazes.Nemoj da ubedjujes ljude jer je bezveze da za jedan tako dobar telefon pricas da je los...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Ne, ne pricam da je los, samo da je zvuk los. Da, radio sam na 6600 i telefon me odushevio, ali zvuk je stvarno grozan. Cak ni polifonske melodije ne zvuce predobro, tj. mnogo su tihe.

adidas108
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Okt 2004. 15:10

Post od adidas108 »

sa firmwareom 5.27,tj zadnjim uopste nije spor.Druga stvar,MP3 sowtwarea kolko oces..koja je pa razlika izmedju fabrickog ugradivanja i softwarea...software mozes da menjas a ugrdjeno neznam bas :lol: :lol: :lol: :lol: sve u svemu dodje mu na isto,mozda malo jaca 7610(po meni jedino izgled ali ajde) a jeftinij dosta....350E hmmmm.........pa nisam bas siguran Nova ili polovna :?: :lol: :lol:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Pa dobro nije bash toliko losh zvuk. Jeste losh, ali ne toliko.
A i zvuk nije bash toliko uticajna stavka kod qpovine telefona. :mrgreen:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Ne znam šta ste sve pisali, a mrzi me da čitam... E, ovako, ja sam imao oba(tačnije imao 6600, a sada imam 7610).

Šta je bolje kod 7610 u odnosu na 6600:

1. Ima daleko bolju kameru (8x zoom, na 6600 samo2x + fotografije su daleko kvalitetnije, a i duplo su veće), video može da se beleži i do destet minuta u dužini sa sve 8x zoomom. Konačno su video record i camera spojeni u camera, pa sada ne mora da se ide iz programa u program, sve je na jednom mestu.
+
2. Spikerfon je daleko bolji i glasniji. Nema više krčanja, šištanja, šuštanja, itd. Sve je glasno i jasno, čak može da se oseti i malkice basa. melodije (MIDI) zvuče neuporedivo bolje.
+
3. Telefon je brži, što se oseća u Operi, Smart movieu, a pogotovo u porukama. Takođe, brže menja teme.
+
4. Mp3 može da se postavi kao zvono(kod starijih verzija softvera mp3 prekida na svakih 5 sekundi, ali meni ne), mp3 može da se pušta iz galerije, a i zvuk preko slušalica je bolji nego na 6600, pod uslovom da napravite dvojni head set (dve sluške, jedan kabl, standardne sluške sa 6230, 6220, 7250i, 7250, 3200, 7600, ne rade).
+
5. Fenserski telefon, ovo može biti i minus. Mnogo je lepo što su ponovo u trendu crni i bež telefoni, moja 7610 je crna. I mnogi bi rekli kako je telefon manji od 6600. Nije, samo tako izgleda, kada se sve sabere i oduzme razlika je minimalna, ali na oko, 7610 je manji i primetno je ekskluzivan.
+
6. Prijem je dosta bolji, a i Bluetooth veza.
+
7. Dobijaju se kabl za povezivanje sa računarom, traka za oko vrata i neka nazovima vrećica uz telefon, pa nema kupovine ovih stvari.

Šta je bolje kod 6600 u odnosu na 7610:
+
1. Ne mora da se zeza oko pravljenja slušalica, ali je zato zvuk u startu gori.
+
2. Izgleda poslovno.
+
3. Može da se koristi kao daljinski upravljač.
+
4. MMC kartica, ne RS MMC.
+
5. Jeftinije, brate.

A sada sve izjednačavamo pa dobijamo:

7610 odlično radi, ništa ne zeza, i tačno je da nema baš sve što i 6600, ali je zato ono što ima sve vrhunsko i daleko bolje. Lakši je za povezivanje sa računarom, ima daosta bolji Bluetooth. Lux klasa.
:
6600 kao ima sve, ali u svemu ima začkoljica i sve je daleko lošije(primer kamere koja je 3x gora, zvučnika koji ne valja ništa...). Ima IR port što je plus, ali malo plus. Izgleda poslovno, ali ako neko ima para da kupi 7610, imaće dovoljno i da kupi 6670, koji je 7610 u biznis odelu.
=
Ima se para- 7610 ili 6670.
:
Nema se para- 6600.

Ne znam koliko sam pomogao, ali sam barem neke dileme razjasnio.
U susret novim izazovima...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Ispravka standradne sluske sa vecine telefona rade, samo treba kupiti odgovarajuci adapter za pop portove! Ali o5 je preko sluski mono zvuk i ako imate 2! Sve ostalo stoji!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

E baš mi donesi te standardne sluške i nepostojeći pop-port adapter... I zar nije malo lakše napraviti dve mono sluške, nego putovati do Londona, Beča, Berlina, Rima i sl. da bi se nabavio "famozni pop- port adapter". :mrgreen:
U susret novim izazovima...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pa sad, ovo sto se tice zvuka, ako oce neko da slusa mp3 dosta a da ujedno ima i fino telefonche to je dosta bitno. Ja sam npr. uzeo N-gage zbog Symbiana i mp3-a, manje zbog igrica. :roll:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Sto moras da ides do Londona, ili bilo gde kad mozes da narucis preko neta! On nije nepostojeci kao sto ti kazes ja sam ga probao, mozda me nazivas lazovom? Nisu svi veliki majstori kao ti pa da prave 2 mono sluske!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Sve što ste rekli stoji :!: 8)

Samo je jedna bitna stvar, a to je da previše likova kupuje 6600, postaje masovan, što 7610 još uvijek cijena ne dozvoljava :lol:

Sve je stvar love ako imaš- 7610
ako nemaš-6600
u osnovi isti telefon :P

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Brate dobar je i jedan i drugi telefon. Ako bas hoces lepu fotografiju kupi obican fotoaparat sa zumom do 90 mm i slike ce ti biti bolje nego na nekom digitalnom fotoaparatu do 6 megapiksela. To ce ti svaki ozbiljniji fotograf reci. Digitalci jos ne mogu da se uporede sa negativom. Sem u skladistenju fotografija. Ali necemo sad o fotoaparatima! Jel tako?!
Telefoni imaju symbian os pa trpas u njih sta god hoces, cak mozes da pises i sam programe ako te ne mrzi. Za prosecnog korisnika ce 6600 da bude i previse a 7610 po meni ima samo mnogo lepsi oblik a sto se brzine tice i 6600 je odlicna. I kompjuter kad natrpas sa programima i zauzmes mu momoriju radi sporije a kamoli li obican telefon koji sluzi skoro kao kompjuter. Pa morate im oprostiti. A za par godina sve ce to biti kante tako da se sada ni ne isplati kupovati telefon. Mislimo da su sve izmislili. Jesu vraga! Tek su poceli! Nisam valjda skreuno sa teme?
No kako vec rekoh, OBA SU TELEFONA FANTASTICNA!!! PA AKO MOZES KUPI OBA PA UPOREDI!!!

Pozdrav!

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

do jučer sam imao 6600, danas sam kupio 7610, definitivno informacija iz prve ruke:
1.kamera neuporedivo bolja kod 7610
2.7610 malo brži, ali primjetno
3.dimenzije izgled na strani 7610, a naročito težina
4.sitni dodaci u softveru kod 7610,

ali ipak razlika je mala, možda su dimenzije presudne :roll: :?: :!:

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:55

Post od Nabukodonosor »

Pazi, malo mi je cela ova tema glupa, jer ti treba da kazes sta hoces od telefona i tek tada mozes da poredis neke telefone. Sta imas od toga sto ce ti neko reci koji je telefon bolji, kad imas vrlo malo kompetentnih ljudi. Evo ti primer:
Sve je stvar love ako imaš- 7610
ako nemaš-6600
u osnovi isti telefon Razz
Pa ako je ovo tacno, onda ce samo debil kupiti 7610, jer daje za njega oko 200 vise a ne dobija nista za tu razliku. A vidim i glupe komentare poput ovih:
Samo je jedna bitna stvar, a to je da previše likova kupuje 6600, postaje masovan, što 7610 još uvijek cijena ne dozvoljava
Pa jel ti kupujes telefon da bi tebi sluzio ili te interesuje koliko ljudi ima taj telefon?! Pomalo debilno, zar ne?
A sto se izgleda tice, to samo ti mozes da provalis. Meni mozda 7610 nije lepsi. Mislim, pogledaj tu tastaturu?! Cemu to sluzi, a uz to i ne radi. I stvarno ne radi, jer je funkcionalnost iste svedena na minimum, tj. ako neko bude pitao, ima tastatura, a da li je dobra...e to je druga prica. Ali bitno je da je lepa.
U prevodu, ako imas i hoces da das 200 eura vise, da ti slike budu malo bolje i jos za par sitnica, onda daj, a ako pak znas sta je pametna kupovina i znas koja stvar i odlican odnos kvalitet/cena, onda ces znati sta da uzmes.
P.S. Obavezno pre kupovine prebroj koliko ljudi u tvom mestu nosi pomenuti telefon, pa tek onda odluci da li je dobra ideja da ga kupis. Ipak je to najbitnije. :roll:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

ima ovde dosta kompetentnih ljudi, nema problema koji nije bio resen, a svako ima pravo na svoj komentar, :evil: , zato nemoj da tovaris nego dodaj komentar ako ti se svidja a ako ne idi na drugu temu. :twisted:

Odgovori