Miljex, slazem se za tastaturu - to je cisto stvar navike (manje) i vežbe (više). Meni je trebalo nedelju dana da se naviknem na tastaturu koju ima 3650... Sada, sa dva palca skoro duplo brze kucam nego sto sam ikada ranije mogao na bilo kojem drugom telefonu. Kruzni raspored ima visestruke prednosti za kucanje sa dve ruke - tasteri su razmaknuti bas koliko treba i podeljeni na dva dela (a opet "na okupu") da se prsti ne sudaraju prilikom kucanja.
Evo još jednog zapažanja - kada uzmem neki telefon sa klasično raspoređenom tastaturom, imam isti problem kao i na početku korišćenja 3650... nikako da se snađem i duplo usporavam.
Ne znam kako bi to bilo kod SX 1 - njegova tastatura je bas preterano iskomplikovana i povrh toga smestena u vrh telefona. No, verovatno i tu treba malo vezbe i resena stvar...
7610 ili 6260 ili 6630
Ma dajte, tastatura na 7610 je klasična tastatura, samo deliuje zakomplikovano... U stvari, postoje tri standardna reda sa po četiri tastera i jedini taster koji je čudno(ako ne i loše) pozicioniran je *. Suviše je blizu ivici, i suviše levo. Jedini program koji vredi od tih preloaded je Opera, mada i Print dobro dođe.
P.S. Ja sam imao 3650, to je najbolja tastatura (kada se jednom navikneš, meni je trebao čitav dan kucanja) i telefon koji najbrže prima komande zadate putem iste. Verovatno ću ponovo da kupim 3650, za kolekciju, ali kada mu padne cena na 100 jevra(kao polovnjaku, novih više nema).
P.S. Ja sam imao 3650, to je najbolja tastatura (kada se jednom navikneš, meni je trebao čitav dan kucanja) i telefon koji najbrže prima komande zadate putem iste. Verovatno ću ponovo da kupim 3650, za kolekciju, ali kada mu padne cena na 100 jevra(kao polovnjaku, novih više nema).
Poslednja izmena od Ludak u Sub, 20. Nov 2004. 12:49, izmenjeno 1 put ukupno.
U susret novim izazovima...