Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
kad sam u N73 ubacio brdo muzike i fotografija uopšte nije brže otvarala galeriju od N70 , jeste malo brže radi , ali ... pitanje je sve to , znaćemo kako N73 radi tek kad na njoj budem imao isti broj aplikacija kao na N70
zoreli, istina, ovde je galerija prazna pa zato pici, pravu brzinu cu videti tek kad se malo napuni, ali to je sasvim ok!
Alien, trenutno je V 2.0628.0.0.1 medjutim zvao sam Mobis (Telenor od njih uzima telefone) i receno mi je da je dok je tel pod garancijom update softvera besplatan i da oni jos uvek nemaju najnoviji softver ali cim ga dobiju (petnestak dana) mogu da odem da ga za par min ubace!
meni se kod n73 ne dopada ni to sto kada npr. imam ime u imeniku sa vise brojeva (mob. fix.drugi mob.posao...) i kada me ta osoba zove na ekranu izlazi samo ime te osobe a ne i broj kao npr. na sonyericsson-u. jos je gore kada imam propusten poziv od neke takve osobe, odem na show missed calls i on opet izbaci ime ali ne i broj,u opcijama ima samo posalji poruku i pozovi a broj mogu na sekund videti posto pozovem to ime iz propustenih poziva. bas tuzno
Da li je ovde,neko,drzao N73 u ruci,ili napamet pricate.Pre nekoliko veceri sam 2h trkeljisao N73 i neprijatno sam se iznenadio.Toliko buke,frke..a niokocega.Kada sam ga uzeo u ruku,svetacki,pobozno,misleci.."ah,otkrovenje!",kad ono..trt Milojka!Niti sam odusevljen Symbian-om 3th,kamera je katastrofa,foto jos gori,ulazak u recimo galeriju sa 20tak slika,bez ijednog video klipa,na 64MB kartici,traje citavu vecnost..ama,mrzi me da kucam.Proverio sam FW je bio v.2.06(mozda je zbog toga;> Neko je pomenuo da je n73 brzi od 6630..
Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1
Ja sam se takodje pre 3 nedelje igrao sa N73 u prodavnici, dali su mi nekih pola sata da ga cackam, takodje nisam nesto odusevljen. Telefon mi deluje pre svega vrlo krhko, ono pucketanje... kada je prvi put zaskripalo, znoj me je oblio:)
Posle njega sam uzeo svoj sadasnji telefon (E61, prim. aut.) i to je bilo to. Instant ljubav na prvi pogled. Jako sam se dvoumio, cena je bila prakticno ista, N73 sa kamericom, ili E61 sa qwerty tastaturom i wifi-jem. Eto sta je prevladalo.
Ja sam cackao kod burazera i nije mi bas jasno zbog cega ga svi toliko blate.Ako ga neko hvali onda je za njega vrh a za ostale je potpuni promasaj.Nisam ni ja bas preterano odusevljen ali ipak planiram da njega uzmem kada mu padne cena.Iskreno jedino mi se ne svidja sto su mu malo tasteri zbijeni.Kamera je po meni dobra.Nije bas daleko u odnosu na fotoaparat sa istim brojem piksela.Sve u svemu je dobar a i ako ima neke mane u softveru to je se da srediti za koji mesec.A sto se tice kvaliteta maskice bice toga na kilograme a zamenljiva je.Sve u svemu po meni je ok fon.
Lepota foruma je u tome sto svako kaze svoje misljenje i vidjenje odredjene stvari iz svog ugla. Vecina ovih postova je dosta subjektivna, jer na primer neko je kao manu naveo krut i odvratan dzoistik, dok meni taj isti bas odgovara i navodim to kao prednost ove nokie nad nekim modelima gde imam osecaj da ce se dzoistik polomiti ako ga jace pritisnem. Takodje jedna od mana je zbijena tastaura, sto opet nekome ko ima manje ruke savrseno odgovara, itd... Uglavnom prava slika se stekne tek kada se telefon uzme u ruke i malko "izmaltretira", tek tada svako moze da primeti da li mu to sve odgovara ili smeta. A sve ovo sto drugi pisu je vise kao smernica, tj iskustvo i misljenje drugih ljudi...
Sto se mene tice n73 je trenutno na probnom radu, kako ce se pokazati videcemo!
PozZ
Alien napisao:popste, kako se tebi cini kvalitet telefona, posto ga ti imas jako dugo?
Kvalitet je sasvim OK
Ljudi zaista pricaju ovde napamet.. samo citam i uopste ne zelim da se upustam u raspravu... Jedino sto moze zasmetati jeste to oko ekrana sto sam pisao, ali nije ni to problem, telefon ipak ne sluzi za gnjecenje...Ostajem pri stavu da je n73 najbolji nokija telefon ikada napravljen... Ovo za galeriju apsolutno nije tacno.. otvara se maltene u momentu, sa skoro do kraja napunjenom karticom od 1 GB... mp3 je odlican, baterija solidna, drzi oko 2 dana, ekran odlican.. sta reci.. zaista sam prezadovoljan, i za sada ne vidim ni jedan telefon na trzistu sa kojim bi ga mogao zameniti
E popste reci mi molim te da li postoji mogucnost da se prikljuce slusalice neke druge ili samo mogu original nokia? Molim te mi pomogni jer mi se telefon mnogo svidja i zelim da ga pazarim sto pre!
Da li je ovde,neko,drzao N73 u ruci,ili napamet pricate.Pre nekoliko veceri sam 2h trkeljisao N73 i neprijatno sam se iznenadio.Toliko buke,frke..a niokocega.Kada sam ga uzeo u ruku,svetacki,pobozno,misleci.."ah,otkrovenje!",kad ono..trt Milojka!Niti sam odusevljen Symbian-om 3th,kamera je katastrofa,foto jos gori,ulazak u recimo galeriju sa 20tak slika,bez ijednog video klipa,na 64MB kartici,traje citavu vecnost..ama,mrzi me da kucam.Proverio sam FW je bio v.2.06(mozda je zbog toga;> Neko je pomenuo da je n73 brzi od 6630..
Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1
ja telefon n73 imam vec tri meseca i jace i ovo sto sam rekao to je totalno tacno i stojim iza toga (sto se tice glupih gresaka oko poziva i poruka), siguran sam da to softverski ne moze biti ispravljeno i sigurno je to po meni ogroman propust symbian programera. slike pravi sasvim ok po danu, a nocu onako,ipak nema pravi blic, a video je sasvim zadovoljavajuci, ali zvuk videa fantastican,elem kada sam ga uzeo posle par dana svratim do jedne diskoteke u kragujevcu i tamo zamislite brdo razgolicenic riba i ja izvadim n73 i pocnem da snimam,kada sam sutradan prebacio video na kompm ima sta i da vidim (cujem) slika onako solidna a zvuk muzike (inace tamo je tehno-dens) extra , basovi neverovatno jaki i razumljivost pesama vrh vrhova. svima ortacima sam pustao svi se odusevili. ne razumem samo ljude koji kazu da je video i foto mod bolji na n70,cisto lupetanje. n70 je pribliznija 7650 nego n73. inace posedovao sam sve nokia symbian telefone osim 5500, i mogu vam reci da nista slicno nema n73-ci. resenje je ubacivanje softvera music edition, sto sam ja uradio u servisu i svi problemi su reseni. ma koliko galerija bila puna videa i slika telefon je zaista brz. cak i kada ubacite 10-at programa i 10-tak igrica ulazak u menadzer aplikacija je skoro trenutan. pozdrav
edit:
iako softvera 07 nema na nokia sajtu servisi (pojedini) vec ga imaju i radi na emu
Sale2322 napisao:E popste reci mi molim te da li postoji mogucnost da se prikljuce slusalice neke druge ili samo mogu original nokia? Molim te mi pomogni jer mi se telefon mnogo svidja i zelim da ga pazarim sto pre!
Naravno da postoji mogucnost..Treba ti samo adapter koji ima da se kupi za 850 dinara original u Beogradu ili mozes i sam da ga napravis, jednostavno je, postoji cak i uputstvo na forumu cini mi se..
Sto se videa tice, n70 je snimako bolje video klipove.. To kazem jer u kuci imam i n70 i n73.. Danju su skoro isti, ali nocu je n70 mnogo bolji... Toliko o tome..
Sava Savanović napisao:Da li je ovde,neko,drzao N73 u ruci,ili napamet pricate.
Pazario je i drzao u ruci!
Galerija ima oko 30 slika (full rezolucije) i par filmica i da bi se u nju uslo potreebno je 4sec! Jeste da to nije puno slika ali to uopste nije sporo! Mada sve zavisi sta podrazumevas pod brzinom, slazem se da bi bilo bolje kada bi za to trebalo 0.2sec! Ali moze i ovako...
Sto se kamere tice, ja stvarno ne znam sta ocekujete od nje!? Ipak je to prvenstveno telefon, a pride moze i nesto da uslika
je l ima neka varijanta za diktafon da se promijeni ogranicenje od minute pa sta sad moram da unosim bexveze karaktere e tome se nisam nadala a prvi put sam na forumu i imam dilemu izmedju jeftinije varijante se w810i i skuplje nokia n 73 pa mi je to ogranicenje nesto zasmetalo
oli, sad sam pokusao, i zgleda da ne moze, bar ne u ovoj verziji softvera sto ja imam. Mada ja nemam mem. karticu, mozda ako se prebaci da snima na mem. karticu postoji neka opcija da se to produzi?
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.