Nadjen telefon, šta sa njim?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Psiho
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 05. Avg 2006. 21:17
:: iPhone X

Nadjen telefon, šta sa njim?

Post od Psiho »

Moj drugar je nasao mobilni samsung d600 . interesuje me, sta mozeze da uradi sa njim da li da ga koristi ili nesto drugo .hvala
  • _______________
    Premestio i izmenio akki, pogrešio si forum, naslov ti je bio ALLCAPS a i tekst ti je ceo bio formatiran što je zabranjeno.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Psiho, pa ako bi hteo da vrati vlasniku lepo nadje neki broj u imeniku i zovne i pita lepo i nadje vlasnika,ili odnese u policiju.Ako hoce da ga ostavi ostavi,ali moze da ga nadje policija,sad ja mislim da moze da mu se promeni IMEI
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 17:33

Post od Rapid »

Ček..Kako IMEI da se menja, zar to nije nepromenivo?
Policija može da pronađe fon po IMEI-u, je l' to tačno?
5530XM

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Rapid, pa valjda moze da se menja :? bar ja koliko znam,sad i ja nesto razmisljam mislim da se to radi preko nekog BOX-a kao dekodiranje se radi,moze da nadje policija ali moras da imas DOBRU VEZU.Bilo je reci o ukradenim/nadjenim telefonima pa tu ima dosta saveta,treba naci temu
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Psiho, u SUP nikako!!! zadrzace ga oni za sebe :uhuh: jedino kao sto ti je milan91, rekao prelistaj imenik ali pazljivo i pronadjes vlasnika a ako je imenik prazan tj. ne mozes da nadjes nikakav info o vlasniku onda se odjednom tvom drugu posrecilo :D opushteno za IMEI...cisto sumnjam da ce ti neko zakucati na vrata :lol:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nemoj da si tako siguran!!!SVAKI telefon se prijavljuje na mrezu zajedno sa SIM karticom,odnosno svaki put kad se prijavi na mrezu SIM kartica uz svoj IMSI broj posalje i IMEI broj telefona u kome se nalazi,a na osnovu toga panduri kasnije nadju telefon (ako se prijavi nestanak naravno) i onda ga oduzmu novom vlasniku a vrate starom!!
Naravno taj novi vlasnik mora da odgovara na gomilu pitanja,kao i da dokaze da nije ukrao telefon (ako recimo stvarni vlasnik kaze da je ukraden jer pretpostavlja da mu je neko uzeo a ne da je sam ispao iz dzepa recimo) i zato ne treba zadrzati nesto sto nije tvoje da ne bi kasnije imao problema!!
A nisam siguran ni da je pametno da ga proda,jer posle mogu tog nesrecnika da iscimaju i saznaju od koga je kupio pa te optuze i za preprodaju kradene robe i ko zna sta jos,u svakom slucaju su realne sanse da ga panduri pronadju,pa ako pandur koji ga nadje nema lepljive prste,verovatno ga i vrate pravom vlasniku!?
Pozdrav 8)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Kao prvo, koliko vidim, nema kartice u njemu pa mi je to malo... :dry: , kao drugo zalosno je sto je taj neko izgubio fon al ja mislim da je nemoguce vratit fon pravom vlasniku jer ti se mora bas posrecit ili da dodje deda mraz, otme ga tebi i vrati ciji je vec, treceg nema..
Ne vjerujem da ga mogu otkrit locirat il sta vec jer to nije 007, i sta je s telefonima koje kupimo polovne.. ko nam garantuje da nije ukraden. Naj lepse bi bilo kad bi se naso vlasnik al te su sanse 1:100000.. da ga nosis u SUP sta mislis kako ce ga oni vratit vlasniku. Jedva vracaju ukradena auta sa tablama a kamoli mob bez identiteta..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nema sanse da ga se vrati, najveci broj ljudi ni ne zna sta je to IMEI. Naravno da postoji mogucnost menjanja IMEI broja, pogotovo kod S(lj)amsunga. To sam ja jos na mojoj staroj T100 radio. Imao sam generisano jedno 20 brojeva pa sam se zezao sa njima, menjao firmware kako sam hteo itd. Nadjes kabl za fon, i nema zime.
Ono sto meni tu malo smrdi je da ti je drugar nasao fon bez kartice, i sa praznim imenikom fona. Vrlo neuobicajeno. U svakom slucaju mozes da nastavis da koristis glat. Moj kum je nasao na ulici novu m:ts prepaid karticu, neotpakovanu, i koristi je vec 3 meseca. A tome se mnogo lakse ulazi u trag nego telefonu.
Poruci ortaku da ne bere brigu, nego neka uziva.
E da i ja sam pre godinu dana nasao 100 Evra u liftu. Razmisljao sam se da li da pokusam da nadjem vlasnika, ali sam shvatio da bi prvi covek kojeg bih pitao da li je izgubio 100 Evra odgovorio potvrdno:) I ja bih :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Re: Nadjen telefon, šta sa njim?

Post od b_udder »

Psiho napisao:Moj drugar je nasao mobilni samsung d600 . interesuje me, sta mozeze da uradi sa njim da li da ga koristi ili nesto drugo .hvala
gde ste videli da nema SIM-a u telefonu?

napalm death, zato mnogi traže da vide ličnu kartu onog ko im prodaje polovan fon, da znaju na koga da upute ako se ispostavi da je kraden... i može da se locira telefon, ali u određenom radijusu, a ne "gps precizno" ;)

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

A GDE vi to vidite da je nasao telefon bez SIM kartice i praznog imenika!?!?!?!?!?!?
Ljudi sta vam je sa tim bezveznim pretpostavkama,ja pisem iz iskustva (skoro pa iz licnog,posto su ukrali 6630 mojoj dugogodisnjoj devojci) i samo je trebalo podneti fotokopiju garancije kao dokaz da je mobilni koji prijavljujes tvoj,u njoj NARAVNO pise i IMEI telefona (toliko o tome da malo ko zna i sta je to a kamoli da ga zna napamet...) i onda samo potraze na obe mreze koja se kartica sada prijavljuje na mrezu sa tim IMEI brojem i eto vam pandura na vratima!!
Pozdrav 8)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Tehničke mogućnosti da se pronađe telefon preko IMEI broja NARAVNO POSTOJE. Pitanje je samo koliko je naš SUP spreman i organizovan da traži (operateri su po zakonu obavezni da daju SUPu potrebne informacije na uvid). Promena IMEI broja je PROTIVZAKONITA (kao i prekucavanje broja motora kod automobila). E sad, kradu se i automobili, pa nikom ništa.. Inače, kod SE telefona NIJE MOGUĆE promeniti IMEI, pošto je upisan u OTP EPROM mikrokontrolera (OTP = One Time Programmable = No Erase!).
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

moj komentar na ovo je:

kupio sam u leto 2003 polovan samsung a800 i 10 dana kasnije me je nekakav inspektor sa palilule pozvao da kaze da je telefon koji koristim ukraden tada i tada,i da moram da dodjem u sup palilula da odgovorima na neka pitanja i naravno,predam telefon.telefon apsolutno moze da se nadje tako shto chim je aktivna kartica u njemu,on shalje i svoj imei broj kao identifikaciju provajderu.znachi sasvim je jednostavno videti koji je broj u kojem telefonu,zatim panduri prosto pozovu broj,josh ako si postpejd pa su ti podaci registrovani kod provajdera....uzivancija.

naravno ovo mi se deshavalo kad sam bio u BGu

drugi sluchaj:u jednoj radnji u balkanskoj kupim "nov" 3650,sa sve kutijom ,garancijom,brojevi se poklapaju i sve....posle 3 dana zovu iz sup stari grad da naravno opet dodjem kod nekog inspektora i odgovorim na pitanja,pa se panduri chak i nachude kako imam i kutiju i sve....ali ovaj put su bili kul poshto sam "strani drzavljanin",pa su otishli u dotichnu radnju i pripretili prodavcu da ce da mu zavrnu shiju ili shta vec ako mi ne vrati lovu,tako da sam dobio kintu nazad i pazario isti model ali u proverenoj radnji.....

sve se moze kad se hoce i kad se pandurima ne svidi telefon dovoljno da bi ga zadrzali za sebe

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

araphel, ti si bash imao iskustva sa tim kradenim telefonima? :) Izgleda da te poznaju inspektori sa svih opshtina u gradu?Imao si dosta tih informativnih razgovora.. :D

Ljudi,mogu da nadju telefon samo ako ih ne mrzi da se cimaju tako da...

RMF1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 26. Sep 2006. 10:20

Post od RMF1 »

jos 2001 godine drugar je nasao tel i nije hteo da ga odma ukljuci vec ga je jedno mesec-dva, tako cuvao i cim ga je ukljucio odma su ga posetili panduri i imao je 1001 problem, non stop je nekakve izjave davao tako da je najbolje vratiti ga vlasniku :disgust: :smutny: :smutny:
bla, bla

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

ma uzmi lepo i prodaj tel nekome u inostranstvo i to je to...nikad ga nece naci....ili nekome ovde kao npr meni :D sve u svemu nemoj da nosis u policiju ostavice ga sebi 1000000000000000000000posto...poz
E71 je moj trenutni izbor:)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Letos sam na kalisu nasao Nokiju 3410 sa karticom u njoj, zvao sam vlasnika i vratio sam fon. :roll: :wink:
Ma bre vrati telefon vlasniku (ako mozes da ga pronadjes) a ako ne zadrzi za sebe 8)
and justice for all...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

mozda ga i pronadju u bgu a znas kada ce se iscimati za ovako nesto kerovi u selendrama :uhuh:
NIKAD
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ma ako nema imenika ili pak nešto slično može da kaže da ga je kupio preko oglasa od nekog tipa ako mu već panduri dodju i to je to
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

[quote="Dexter"]araphel, ti si bash imao iskustva sa tim kradenim telefonima? :) Izgleda da te poznaju inspektori sa svih opshtina u gradu?Imao si dosta tih informativnih razgovora.. :D

pa kad sam svojevermeno na svakih mesec dana ili malko vise pazario nov telefon :lol:

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Hm...ljudi da li i dalje mislite da nasa milicija trazi telefone koji vrede manje od 15000 din? Provereno mi je rekao drug koji je pandur da oni dobiju prijavu za svaku kradenu stvar ali ako joj je vrednost manja od 15000 oni se ni ne cimaju, kao fol evidentiraju u papirima posle nekog vremena da je neresivo i to je to. Bas sam ga pitao kako traze telefone i dobio sam samo odgovor u fazonu kao ako se neko zali ili je bas bas uporan i svakodnevno im visi u supu da se raspituje onda i probaju da nadju, kao nemaju vremena i ljudstva za kako je on rekao "sitne kradje". Uglavnom ako je u pitanju otimacina telefona uz neki udarac oni idu i traze, a ako nekome u kaficu maknu fon zato sto ga drzi na stolu a ode do susednog da muva ribe to im i nije prioritet i to je u sustini istina.
Ako bas ne moze da se preko imenika nadje vlasnik, koristi telefon ali samo s pripeid karticom. 8)
5130+Koss the plug....

Zaključana tema