Drugi tip thema na w550i il drugim "W" modelima

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ja_Mina, odes u SE zamolis ih da ti kazu i eto ga..
sala mala
Ma niko to nezna, diskutovalo se al jos trenutno ne postoji takav program. Sve je isto kao kod obicnih sam osto ukratko umjesto menija ima fajl kao animacija, on se zove flash..

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Evo o cemu se tu radi: svaka tema (thm fajl) je ustvari paket (slicno zip, rar, jar..) koji sadrzi u sebi druge fajlove (gif, jpg, png) koji predstavljaju graficke elemente korisnickog interfejsa. Pored toga thm fajl sadrzi i jedan xml fajl koji povezuje sve te graficke fajlove u celinu i definise boje i jos neke detalje.
E, kod flash tema u okviru xml fajla postoji referenca na jedan swf fajl. Problem je u tome sto taj swf fajl nije sadrzan u thm fajlu vec se nalazi negde u FS-u telefona (?). Znaci flash tema ce na nekom telefonu raditi samo ako na tom telefonu postoji ODGOVARAJUCI swf fajl (na koji ta tema referise). Izgleda da je ceo taj koncept jos uvek nedovrsen (u eksperimentalnoj fazi). Znaci preinstalisane teme ce raditi, ostale ne (tj ponasace se kao obicne). A nisu na svakom primerku preinstalisane iste teme (skidani sa mreze?). E sad, vlasnici W550, W810.. Pokusajte da nadjete negde na vasim telefonima SWF fajlove. Ako su tu (vide se iz filemanagera) onda je stvar jednostavna-uz svaku temu treba distribuirati i pripadajuci swf. Ako se ne vide iz filemanagera, onda su dakle zakopani negde u FSu (internoj memoriji) i tesko ce biti bilo sta uraditi dok cid49 ne bude provaljen :-(
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

Ja_Mina
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 11:21

Post od Ja_Mina »

Hvala momci :smutny:

Pa dobo, ostaje mi samo da pokusam da nadjem jos ovakvih tema. Ili, posto sam nova u tome, kako da postavim referencu na swf? Skinula sam onaj programcic za pravljnje tema ali jos nisam stigla da ga procackam a vec sam razocarana jer ne mogu da napravim flash temu....

pitanjce: kako da raspakujem vec postojecu temu? Ne zamerite ako je pitanje glupo ali nova sam u ovome... :oops:
BlackBerry 8820

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Sep 2006. 14:58

Post od dmihalj »

Ne bi bilo lose da svako ko je probao neku flesh temu na svom telefonu navede koji je model telefona u pitanju ime flesh teme i da li u potpunosti funkcionise(znaci menja i izgled menija,a ne samo wallpaper i slovca).Ja_Mina, da li ti u potpunosti funkcionisu one 2 teme(Blueshiwew i ClubPlus) posto meni npr. ClubPlus ne zameni izgled ikonica u meniju vec ostanu one standardene(imam w810i)
pozz

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

@Ja_Mina: postojecu temu mozes raspakovati pomocu WinZip-a/WinRar-a. Ako koristis TotalCommander: Ctrl+PgDn. Mozes i da editujes XML fajl (u pitanju je obican tekst-fajl). Kad otvoris XML fajl videces negde na pocetku (u prvih 10 redova) nesto poput:
DESKTOP STYLE=.. TYPE=FILE SOURCE=XXXXX.SWF

E to ti je ref. na taj fajl. Al gde je fajl, e to ne znam jos :(
Sve jedno, cak iako nesto izmenis, ne mozes to ponovo zapakovati pomocu Zip/Rar/TCmd!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Kod w550 rade Break Beat, Club Pulse, na w810 rade Orbit, Equalizer, Emerge, a na netu sam vidjeo da sve ove rade na w800 i cak on navodno ima naj vise flash thema, malo mi je to nelogicno jel momku na drugoj temi sam tao sve flash theme i ni jedna ne mjenja meni.. a mozda je i prob sto je imaodmihalj,

Nisam siguran al Ja_Mina, pita kako da otpakuje u pogramu Theme Creator temu ..ako je to ides samo file/open i nadjes gdje vec imas themu..

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

da tada je dmihalj imao stari w810 na kome nisu radile flash teme, a sada drugi-novi w810 na kome rade flash teme :P ,ali ne sve pa me zanima koje mogu.A mislim i da ostali telefoni ne mogu da podrze bas sve teme pa sam zato postavio pitanje kako bi i drugima pomogao a ne samo sebi :oops:
pozz

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

e ovako meni na w300 radi tema Disco night koji menja i izgled ikonica...a rade mi sve flash teme koje su pre navedene samo sto ni jedna ne menja interfejs telefona...al opet i ovako sam veoma zadovoljan :D :D
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

u principu Jones, radi ti samo Disco.. ako ti ne mjenja meni znaci da ti ne radi, pod to podrazumjevamo koje flash theme rade a koje ne... . .

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

pa i mislio sam...znaci kao sto je rixxon objasnjavao u vezi tema...ma ok je je i ovako ne gledam puno u ekran...cinjenica je da svaki modela svoje flash teme,zar ne...poz
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

NapalmDeath: Ja_Mina je pitala kako da RASPAKUJE temu. Tacno je da je u ThemesCreatoru moze otvoriti i onda moze da vidi kako izgleda, da izmeni nesto, cak i da je snimi tako izmenjenu (jedino sto to onda vise nece biti flash tema). Ako zeli da 'iscupa' iz postojece teme neku slicicu (npr wallpaper) da bi je koristila zasebno ili u nekoj temi koju sama kreira (ne flash) onda to ne moze iz Th.Creatora vec onako kako sam opisao u prethodnom postu.
================================================
Nakon nekoliko sati kopanja po forumima:
EVO GA:
Klikni

Znači, SWF fajlovi se moraju "Uflešovati" u telefon. Preko DaVinci-a to košta nekih 12eur.

Znači na W550 još ima nade (on beše CID36 ako se ne varam?). Za sve ostale ZABORAVITE na dodavanje FLASH tema. Te dve-tri koje imate i koje rade - to je to. :smutny:

Ja_Mina
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Ja_Mina »

Momci super ste, poz.

Moje pitanje se odnosilo na 'cupanje' vec postojeceg sadrzaja ali i kako to posle ubaciti u flash temu. Znaci, ne moze :cry:

Rixxon, kako mislis "uflesovati" u fon, mislis na menjanje softvera ili dodavanje "flasha" na vec postojeci? :wacko:

Inace, Blueshiwew menja izgled ikonica i sve sto sam vec navela ali raspored ostaje isti, dok se Club Pulse ponasa kao regularna tema

P.S. Blueshiwew je ustvari Orbit ne znam zasto ga je moj fon sacuvao pod drugim imenom :oops:

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Ja_Mina: prakticno se svodi na menjanje softvera (tj. jednog dela, tzv FS sekcije). Kad bi mogao FAR+SEFP da se primeni na W810 ne bi bio neki problem.. Al' ne moze :-(

Ja_Mina
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Ja_Mina »

:oops: :oops: :oops: :oops:

Ja se izvinjavam na dezinformaciji, ali Orbit nije isto sto i Blueshiwew.

Medjutim, ispada da imamo samo 2 opcije sto se menija tice. Orbit, Blueshiwew i Emerge imaju isti meni samo im se wallpapersi razlikuju, druga opcija je Equalizer koji potpuno menja raspored menija i meni licno je najinteresantniji. Ovakva je situacija kod mene (w810i). Sve u svemu :x
BlackBerry 8820

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

Meni je orbit,emerge,walkmen i equalizer potpuno razliciti i meni i ostalo,a taj blueshiwew cu proveriti

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

dmihalj, nazalost samo se te i jos par flash tema mogu naci na netu jer one dolaze u paketu sa novijim W serijama koje to podrzavaju...niko da napravi koju :disgust:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

Steta ali cak i te jos neke flash teme na nety ne funkcionisu potpuno na svakom telefonu npr.ne menjaju meni ali to je verovatno problem koji rixxon, vec opisao :cry:

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Ljudi, kopam.. Imam neke ideje, al nemam tel koji podrzava flash-teme (imam K750). Ajde neka mi neko kaze ako je probao da prebaci neki SWF fajl na tel preko BlueTooth-a, sta se desava? Gde zavrsi taj fajl?
(Naravno, mislim na neki tel koji podrzava flash teme!).

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

samo da spomenem, da se ne zaljecu da je svaka rezimo Orbit, Equalizer, Emerge, Break Beat, Club Pulse flash tema jer dosta ima laznih flash tem, sve iste boje isti naziv al ne mjenja meni i gledam par ljudi fataju se za glavu kako im mobitel nije u redu a ustvari nije ni imao orginalnu flash temu nego samo kopiju, tako da se i na internetu nemoze svuda nac flash teme... obicno sve flash teme su "original walkman-ove" druge i ne postoje, i sve flash theme sto imaju na netu su da je neko skinuo sa svoga telefona na kojem su mu dosle i stavio na net.. drugacije i ne postoje samo sto takvi idioti stave temu od w810 i pisu da je za w300 ili w550 ili naprave stranicu tako da pise da je jedna tema za sve modele, od k750 pa do w900 sto je u principu idiotizam.. mene zivcira samo ta ogranicenicenost sto teme nemogu na vise telefona nego samona onom modelu kojem je dosla.
meni je licno ovo previse jer koliko flash theme postoje a nista se o njima nezna, mislim na cjelokupno trziste ili druge forume.
poz

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

e rixxon prebacivao sam ja i kad ga otvorim otvori ga dobro kao menu(znaci bas onakav kakv bi odgovarao toj temi) i mogu cak da upravljam navigacijom ali kada hocu negde da udjem(pritisnem na dole djojstik) tu stane kao da zakoci ali ne zakoci jer kad pritisnem strelicu za unazad on se vrati na normalno prvobitno kao da sam ponovo u menu,znaci tako se ponasa bilo koji *.swf fajl koji se odnosi na neku od tema,tako da verovatno taj fajl moze da se ubaci bilo gde, znaci ne mora da bude u nekom skrivenom delu telefona pa da moramo da provaljujemo cid49 kako bi ga ubacili, i samo u xml-u damo mu referencu na njega sto se tice menu-a
p.s.imam w810i
napalm death nemo se nerviras sad cemo da sredimo to, jos malo da provalimo kako funkcionise 8) :)

Odgovori