Nadjen telefon, šta sa njim?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

gargamel4, potpuno podrzavam tvoj stav! Cak bih ubacio bombonjericu da joj olaksam pretrpljeni shok! :D :wink:

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

ja bih ga zadrzao i kraj price... niko ga nece ni traziti....to je sigurno....opusti se i uzivaj!!! :D :lol: :) :lol:
E71 je moj trenutni izbor:)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

neovo napisao:Lomnica_city, znaci po tebi ispadne da neko ko je kupio polovan telefon koji mu je posle nekog vremena ukraden ili sta vec nema pravo da prijavi kradju telefona jer nema j***** garantni list?
Kakva je to glupost.
Ajd ti lepo ne filozofiraj previse,kad se kupi telefon,nov ILI polovan,uvek se uzme garancija,taj ko ne uzme je stvarno duduk i sam je kriv,nek ostane na tome!!
Pozdrav 8)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Jaaaao, koji ste viii........... OK, nema veze, ali baš me zanima epilog. Zanima me da li će naša narodna milicija da poseti Psihovog drugara. Kad god......za mesec....dva.....pet..... :oops:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

Lomnica_city, za nov telefon se slazem da se uzima garancija,a za polovni telefon mozes dobiti garantni list ako ga kupis od nekog poznanika ili tako nesto,a ako ga uzmes u radnji ili negde na ulici ili preko oglasa :uhuh: :uhuh: :uhuh:
jel sapunjate macora?

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ja sam licno uzeo devojci (drugu) 5 meseci staru 6630 od nekog lika i trazio sam da mi da i garanciju iako je bila na samo 6 meseci,a i jer je tvrdio da ima ceo paket,pa sam onda proverio sve brojeve i... voala,sve je bilo OK!!
Samo treba biti NORMALAN,da kad kupujes nesto,pogotovo ako tom uredjaju garancija jos NIJE istekla,da trazis garantni list,a i ako je istekla garancija (pogotovo ako se ne nudi u full packu nego samo fon i punjac) onda treba traziti neku potvrdu o vlasnistvu a gde ces bolju potvrdu od garancije koja cami na dnu kutije otkad je fon kupljen,ko to ne trazi je BUDALA!!
Sve u svemu,da skratimo malo jer vec preterujemo,ako je decko/devojka shvatio da je izgubio i prijavio sa garantnim listom kao potvrdom o vlasnistvu,onda mu moze zakucati murija na vrata i zato neka POKUSA da telefon vrati vlasniku,bilo pretragom imenika,bilo raspitivanjem u SUP-u!
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Lomnica_city, pa mislim da smo zakljucili da fon ne treba nositi u SUP posto u 90% slucajeva oni ih zadrze...
A kako je neovo, prosao ne bi me cudilo da onoga ko donese nadjen telefon u SUP ne proglase za lopova. Treba uzeti i koristiti taj telefon pa ako te nadju nadju, ako ne tebi jos bolje. Pa i da ti zakucaju na vrata ako nisi ukrao telefon nemas cega da se plasis, napravis se malo lood, malo glup, kao nisi znao da treba da se vrati u SUP, nisi mogao da nadjes vlasnika i slicne seme, ali ako prodas takav telefon to vec moze biti nezgodno sto po onoga ko je nasao sto po onoga ko je kupio takav telefon. 8)
5130+Koss the plug....

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

Evo slucaj mog druga:decku su ukrali telefon pre skoro 4 godine (startovali ga dvojica narkomana) i on sve to lepo prijavio policiji bez ikakvog garantnog lista ili neceg slicnog,samo je ostavio podatke. da li neko od vas misli da mu je telefon vracen? >>> :uhuh: :uhuh: :uhuh: <<< bio je vise puta u policiji i davao izjave i te gluposti,ali to nista ne vredi.
jel sapunjate macora?

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Ja sam imao i podatak gde se telefon nalazi kod koga i svi podaci su bili u policiji i telefon mi nije vracen posle svega, tako da na policiju se ne oslanjajte dok ne dodje normalno vrema i ne udjemo u EU a nesto sumnjam i tada da ce nesto da se promeni sa obzirom na nas mentalitet! :uhuh:
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ej ljudi ajmo realno nekome drpe auto i ne nadju ga drotovi, a stvar od 100gr je samo teze za pronaci iako teoretski deluje jednostavno. 8)
5130+Koss the plug....

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

neovo napisao:Evo slucaj mog druga:decku su ukrali telefon pre skoro 4 godine (startovali ga dvojica narkomana) i on sve to lepo prijavio policiji bez ikakvog garantnog lista ili neceg slicnog,samo je ostavio podatke. da li neko od vas misli da mu je telefon vracen? >>> :uhuh: :uhuh: :uhuh: <<< bio je vise puta u policiji i davao izjave i te gluposti,ali to nista ne vredi.
Skroz drugacija situacija u odnosu na onu o kojoj pricamo!Evo primera:
Decku pre nekoliko godina razbiju prozor na autu i uzmu mu neku Nokiu 2xxx koja je tada vredela solidno jer je bila dobar telefon za to vreme,onda on odnese kutiju u SUP (doneo je iz Austrije pa je bila u fulu) i za nekoliko dana mu NADjU telefon postupkom koji sam vec objasnio,a samim tim i lopova koji je posle lezao par godina u zatvoru jer je ukrao jos neke stvari i od drugih ljudi!!
Tvoj primer je skroz drugaciji,jer decko NIJE prijavio IMEI kod svog telefona,samo model,i u tom slucaju od PRAVE potrage nema nista,zbog cega na scenu stupa samo onaj sistem kad se nadje kradeni telefon (kod ljudi iz organizovanih kriminalnih grupa,koji inace i tako zaradjuju pa im nalaze na desetine telefona odjednom kad ih navataju) i onda provere ko je prijavio kradju"tog i tog"modela nedavno (jer cim je nadjen znaci da je skoro ukraden i nisu stigli da ga preprodaju za tih nekoliko dana/nedelja) pa tako nadju vlasnika sto je tezak slucaj jer se retko tako nalaze telefoni!!
E sad jedan mali komentar oko te policije koja ce u 90% slucajeva da ukrade nadjen telefon... LUPATE BRE KO MAKSIM PO DIVIZIJI!!! :uhuh:
Dal ste normalni da tako opajdavate one jadnike tamo?Imam skolskog drugara koji je pandur,imam i drugara koji je igrao samnom u istom klubu fudbal i jednog koji je sudija na utakmicama i jos dosta njih znam cisto onako i to su 95% POSTENI LJUDI!!!!
Zato malo mucnite glavom i ne lupajte vise ovako jer nit je fer prema njima nit je to normalno,ejjjjjj ljudi,toliko korumpiranih ljudi u stanici,pa jos svako od njih ima po 10-ak mobilnih telefona koji su pronadjeni a nisu hteli da vrate jer im se svideo a sva dokumentacija o tome i prepiska sa operaterom oko pronalazenja su"volsebno nestali"... Pa to je bre za X files a ne za normalno shvatanje,iako je ovo Srbija,smanjite dozivljaj i lupanje malo!! :uhuh:
Pozdrav 8)

Zaključana tema