Walkman vs. iPod i prednosti/mane iPod-a...
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 18. Okt 2006. 18:20
@jones: ja bih pre qpio w950 nego taj ipod. Kao sto je review pokazao, skoro su isti, ali bato w950 moze da telefonira !!! Ne bih se dovoumio i sekund, sta da nosim i ipod i telefon sa sobom, em dajem vishe para, em ce mi telefon biti shit..... itd....
W950 rulles!!!!
W950 rulles!!!!
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
pa i ja se slazem pre bi kupio w950 nego Ipod to je sigurno....ja volim all in one uredaje a w950 je priblizan tome...ne bih nikada dao tolike pare za Ipod sigurno...taj Ipod sam video samo u comtrade i nije bas jeftin...al opet ne bi mogao nositi Ipod i telefon
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
fain2daniel, ma nije stvar ni u kameri... ja licno volim kad telefon nema kameru posto je ni ne koristim, a dobro mozda ponekad za voajerisanje kroz NS
ali o5 i to je par puta mesecno, jednostavno kamera mi ne treba i ne patim za njom, mozda bi neko resenje za nase dzepove bio onaj SE w850, mislim za 300e 1gb memorije i W software, a ako cemo realno nije ni ruzan, eto ako je za utehu ima kameru ali nema AF 

5130+Koss the plug....
- Roy Fokker
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39
iPhone FTW!
Takođe, mislim da će se neki zamisliti kad vide sljedeću evoluciju iPod video (ako ne bude mega-giga skup, naravno - pričam samo o tehnologiji), a to je uređaj koji ima ekran na cijeloj površini, osjetljiv na dodir: Apple je patentirao posebni touch screen koji omogućava korišćenje virtuelnog clickwheela i standardne navigacije na ovakvom uređaju.

Takođe, mislim da će se neki zamisliti kad vide sljedeću evoluciju iPod video (ako ne bude mega-giga skup, naravno - pričam samo o tehnologiji), a to je uređaj koji ima ekran na cijeloj površini, osjetljiv na dodir: Apple je patentirao posebni touch screen koji omogućava korišćenje virtuelnog clickwheela i standardne navigacije na ovakvom uređaju.

Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404
E da cuo sam za iPhone...Roy nisi pomenuo da ce biti i telefon...
...e to ce onda biti najozbiljniji konkurent na polju multimedije i telefonije...hello StarTrek...
...
A cena...pa i ako dodje do nas zamislite samo cenu u Srbiju...nekih 1000e minimum...kao kad su se prvi mobilni telefoni pojavili tamo neke 97-98(ne pamtim bas tacno godinu)

A cena...pa i ako dodje do nas zamislite samo cenu u Srbiju...nekih 1000e minimum...kao kad su se prvi mobilni telefoni pojavili tamo neke 97-98(ne pamtim bas tacno godinu)
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
6.Flash memorija je najcesce NAND tipa,znaci 10 000 upisa i cvrc,a sumnjam da su se nesto vise istrosili za bolju memoriju tako da je pouzdanija malo prekosutra!?Jones napisao:Procitao sam ceo test...Hvala Milan91 na informaciji...Iako nisam Ipod fan moram priznati da je dobra spravica samo sta je fazon...(cene su im izvini)
W950 vs Ipod G5 video
1.bolji ekran w950
2.zvuk nereseno(po meni)
3.ekvilajzer(ipak w950 jer ima manuelno podesavanje i nekoliko preset-a dok Ipod pored duplo vise preset opcija nema manuelno podesavanje)
4.video playback w950 mada i Ipod je ok(gubi zbog losijeg ekrana i formata)
5.kolicina memorije apsolutni pobednik Ipod(drugi hard disk)
6.rukovanje memorijom e tu mi je pouzdaniji w950...kazu i da je Ipod jako brz mada ipak mislim da je pouzdanija danas flash memorija(po meni bolja opcija) od diskova i mehanickog zapisa podataka
7.baterija pobednik Ipod ali me brine to sto ti treba komp za punjenje baterije
8.bundle...w950 apsolutni pobednik...dobijate sve sto vam treba dok za Ipod treba kupiti i charger,pa ako nekim slucajem hoces radio i to,e sad sluske za Ipod neznam kojeg su kvaliteta ali vise volim in-ear fazon tako da bi i to morao kupiti...a da jedini nacin prenosa podataka kod Ipod je usb,mislim da ima bluetooth prikljucak da se kupi
9.izgled...moram reci da Ipod izgleda prefinjeno i elegantno,odaje utisak skupe sprave(burzujske)...mada i w950 nije "ruzan"
10.mogucnosti uredjaja...tu necemo praviti poredjenje jer su ipak drugacije sprave...naravno da je isplativiji w950 jer dobijate i telefon...
11.cena...e sad kako gde mada bi rekao da su izjednaceni..jel ipak ako kupite ipod morate kupiti i mobilni cisto za pricu...
ja sam ovo uradio poredjenje na osnovu testa na netu i licnog iskustva sa w950(na zalost jako kratkog)...
zakljucak je da nema pobednika...sve zavisi od potreba...ja licno bi pre uzeo w950
7.BRINE TE!?Zasto?Em mozes da punis preko USB-a,em preko punjaca,em baterija mnogo mocno puni sebe tako sto se svaki put samo dopuni koliko je potrebno i tek 100% punjenje se smatra za ciklus (verovatno se podrazumeva da je nekih 2-3-4-5 dopunjavanja po 20-50% jednako jednom ciklusu) sto mnogo produzava zivot bateriji!!
A uz to je moguce kupiti bateriju veceg kapaciteta sa kit paketom u kome je i alat i objasnjenje za otvaranje i otkacinjanje kablica,pa se dobije jos 1/3 veca autonomija za nekih $40 US,sto nije puno ipak!!
8.Tesko da ti je objasnjenje logicno,jer nisam video da li se dobija BT slusalica uz W950,sto je danas sasvim normalna stvar za imati i meni potrebna,onda znaci nema bas sve!?

Uz to,ti za iPod mozes da kupis punjac AKO ti treba,znaci nije neophodno jer je on ipak mp4 uredjaj koji se JAKO CESTO prikljucuje na komp,bilo zbog sinhronizacije nove muzike,podkastova,filmova... samim tim je i punjenje vrlo lako,a i cena prihvatljivija jer ne placas nesto sto ti nije neophodno (koji ce ti djavo docking na primer,ako USB kabal i prenosi podatke i puni uredjaj,a kostao bi te iPod $30-$40 vise zbog njega,isto vazi i za radio remote,koliko vas ne moze bez njega,mozda 10%) a uz to su slusalice dobrog kvaliteta pa nije neophodna kupovina boljih jer nekih DRASTICNO boljih i nema,a inace i docking prenosi podatke,ne samo USB kabal!!
Opet taj argument sa precenjenoscu iPod-a!?Pa ljudi KOLIKO BRE on treba da kosta da bi vam isporucio recimo 30GB prostora na 1" HD-u (proverite cene takvog HD-a) uz onakav ekran (proverite i njegovu cenu) i sa onako mocno i dobro i crvsto odradjenim kucistem (razmislite koliko ono kosta) i sa.... i opet ima za $200-250 US u normalnim zemljama,a sta bi vi koji djavo hteli,iPod za 100 eura!?

Jeste ali malo sutra,ovo je uredjaj koji gospodari sa 3/4 trzista sa razlogom,zato sto je ZASLUZIO,jer je i kultni uredjaj,i revolucionaran u nekim stvarima i... nije macji kasalj zato NEMOJTE da mi dajete vise takve argumente protiv tipa"precenjen je,ne vredi ni blizu toliko... nista narocito,ima mnogo boljih i modernijih za te pare..."jer su to LUPANJA sto ne ide u argumentovanom razgovoru samnom i zato dajte argumente (evo citirao sam lepo argumentovan post ako ne znate kako) ili ne lupajte molim,iznerviracete me!

Pozdrav

Ja sam rekao da vredi koliko kosta, ali opet nij bolji od w950... Pa mnogo je bolje skoro sve preko w950 nego iPoda...
E sad, kao vlasnik iPoda zelim da kazem da je Lomnica_city, POTPUNO U PRAVU VEZANO ZA CENU, i da iPod vredi koliko i kosta... Da je precenjen, apple ne bi imao na njemu zaradu vecu od MILIJARDU evra godisnje....
E sad, kao vlasnik iPoda zelim da kazem da je Lomnica_city, POTPUNO U PRAVU VEZANO ZA CENU, i da iPod vredi koliko i kosta... Da je precenjen, apple ne bi imao na njemu zaradu vecu od MILIJARDU evra godisnje....
Lomnica_city vidi se da se ipak razumes u Ipod...Ja ne mogu suditi nista iz licnog iskustva jer ga nisam koristio...i jako mi je zao...stvarno Ipod izgleda svetski i elegantno...to sam i naveo...mislim da nema lepse i kvalitetnije odradjenog plejera...
Baterija---znaci nema standardnog menjanja baterija...ona je znaci bukvalno "stopljena" sa uredjajem...nisam znao
Znaci hard disk je ipak kvalitetan-ji od te flash...jbg meni crkla 2 na kompu pa imam neki strah od njih
Aj mi molim te reci(posto sam se napalio na uredjaj definitivno)(ne bi vise brinuo o karticama i nedostatku memorije
) iz licnog iskustva da li ima neku opciju kao Sony Walkman onaj Megabass...znaci taj efekat....
sledece pitanje...koliko su gledljivi filmovi na njemu...i koliko bi izdrzala baterija na njemu uz konstantnu reprodukciju....
preporuci neke kvalitetne in-ear sluske(jer volim da prigusim spoljasnji svet)
e da zanima me stvarna cena kod nas takvog uredjaja kao sto je tvoj...
Baterija---znaci nema standardnog menjanja baterija...ona je znaci bukvalno "stopljena" sa uredjajem...nisam znao

Znaci hard disk je ipak kvalitetan-ji od te flash...jbg meni crkla 2 na kompu pa imam neki strah od njih

Aj mi molim te reci(posto sam se napalio na uredjaj definitivno)(ne bi vise brinuo o karticama i nedostatku memorije

sledece pitanje...koliko su gledljivi filmovi na njemu...i koliko bi izdrzala baterija na njemu uz konstantnu reprodukciju....
preporuci neke kvalitetne in-ear sluske(jer volim da prigusim spoljasnji svet)
e da zanima me stvarna cena kod nas takvog uredjaja kao sto je tvoj...
- Masterokrata
- Mobil manijak
Alo bre ljudi nemojte se pobiti, niko od vas (bar koliko je meni poznato) ne radi za SE ili Apple, nema potrebe za takvim stvarima, skupi su i jedan i drugi uredjaj, svaki ima svoje prednosti i mane, e sad ko ce sta uzeti je totalno individualna stvar... Ja bi licno uzeo I-pod nano, ali kad pogledam koliko je mala razlika u ceni izmedju njegovih 2gb i jaceg modela koji ima 30gb stvarno me to odbija
A 30gb mi za muziku ne treba iz prostog razloga sto imam nekih 300mb omiljenih mp3 pesama i to je to.
Lomnica_city, jel nije tajna koliko si platio u E valuti I-pod? Nemoj spominjati radnju ili tako nesto samo reci cenu, mislim ako moze

A 30gb mi za muziku ne treba iz prostog razloga sto imam nekih 300mb omiljenih mp3 pesama i to je to.
Lomnica_city, jel nije tajna koliko si platio u E valuti I-pod? Nemoj spominjati radnju ili tako nesto samo reci cenu, mislim ako moze

5130+Koss the plug....
- Masterokrata
- Mobil manijak
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
Lomnica_city, pojasni malo kakvu prakticnost ti vidis u tom ipod hdd'u kada ne moze da se poveze sa drugim racunarom i razmenjuje podatke ako nemas suite za njega na istom?? gde je tu logika? znaci treba setati dodatni disk,app da bude stalno uz tebe da bi ti ta opcija proradila na drugom kompu?
dali je to tako ili?

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
- Masterokrata
- Mobil manijak
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Pa ne mora ni da imate iTunes moze preko Winampa(postoji plugin),a i mnogo drugih programa.A inace kad ubacite pesme sa vaseg kompa na iPod,a posle dodjete kod druga i sa njegovog ubacite sve pesme koje ste ubacili kod sebe ce se izbrisati,to je malo glupavo
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Masterokrata
- Mobil manijak
milan91, Alien, a bolje da ne spominjem kako i sta sam ja hteo da radim s I-pod.
Mislio sam posto je veliki kapacitet a male dimenzije da jednostavno odem kod nekoga prikacim kao prenosni hard i prebacim malo filmova i tako toga
Medjutim vidim da od te ljubavi nema nista...a zna li neko neki slican mp3 player s npr 20gb memorije koji bi funkcionisao kao prenosni hard disk bez ikakvog software-a?

Mislio sam posto je veliki kapacitet a male dimenzije da jednostavno odem kod nekoga prikacim kao prenosni hard i prebacim malo filmova i tako toga

Medjutim vidim da od te ljubavi nema nista...a zna li neko neki slican mp3 player s npr 20gb memorije koji bi funkcionisao kao prenosni hard disk bez ikakvog software-a?
5130+Koss the plug....