Walkman vs. iPod i prednosti/mane iPod-a...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Daj bre fain2danijel,reci nesto sto JESTE tacno za promenu covece,ove nedelje sam bar jednom dnevno ispravljao tvoje netacne informacije koje siris po forumu kao sto je ova sada jer iPod JESTE P&P (sorry akki,ovo mora bas da bude jasno),sve sto treba je u iTunes da odaberete opciju"Enable disk mode" i eto kakva je korist setanja 30/60/80GB HD-a sa sobom u onako malom pakovanju!!
Alien,kako covece nema sanse ni tri sata da spoji,sta si to gledao?Ja kad gledam film,podesen mi je ekran otprilike na pola osvetljenja (taman svetao kao na N70 na 4) a volume na 80-ak%,meni je to optimalno,i tako odgledah 3 episode Simpsona u putu,i skinulo mi je nekih 1/3 baterije za sat i 10-ak minuta,sto puta 3 iznosi neka 3 i po - mozda cak i 4 sata sa ovakvim setovanjima,nisam probao skroz da je iscrpim ovako i naravno sa najnovijim firmware-om (ko ima firmware ispod v1.2 nemoj ni da prica o autonomiji),a ne 2 ili dva i po sata koliko tebi ide!?
Jones,baterija NIJE stopljena sa uredjajem,ima jedan mali kablic kojim je povezana na maticnu plocu i leziste u unutrasnjosti iPod-a kako se ne bi setkala,pa je zamena jednostavna,samo se lagano pomere pinovi koji drze prednju masku,otvori se iPod i onda se to lepo zameni!!
Za autonomiju baterije vidi odgovor Alien-u,a za in-ear sluske ti ne mogu dati preporuku koje su najbolje,nemam toliko iskustvo!!
Masterokrata,ja sam ga platio 230 eura"overboard"sto je bila VELIKA usteda sa verovatno malom manom (tada je kod nas kostao 350 eura pre nego sto je CT spustio cenu nedavno) jer donosenjem ovde ja sam u situaciji da,ako nesto ne daj boze rikne,moram da platim popravku jer sumnjam da mi vazi garancija kod"naseg"Apple-a,ali usteda od 120 eura pre neki mesec mi se ucinila ipak vecom prednoscu od garancije na uredjaj koji ima jako mali procenat reklamacija!!!!
Alien,a i ostali koji imate ili zelite da nabavite iPod,probajte i YamiPod (ja uradio prevod na Srpski) :D i naravno plug-in za Winamp je"a must have"!!
Pozdrav 8)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ja kad bih licno imao para i da se dvoumim izmedju w950i i iPod video pre bih uzeo iPod prvo sto iPod kosta manje,drugo sto iPod ima vise memorije,onda mozda bolji zvuk na iPod-u,ali to sto w950i ima prednost je opcija telefoniranja i slanja poruka,i neki programi,ali mislim da to nije vredno toliko para ipak je malo preterana cena,tako da ja bih pre uzeo iPod.Cak mozda bi mi bio dovoljan i iPod nano od 2GB.Lomnica_city, ti si bas dobro prosao,ne znam koliko se tacno krecu cene preko ali ovako je bas dosta para,ali ne kupuje se to svaki dan.Ja planiram da narucim deda mrazu jedan(naravno deda mraz sam ja :) ) :D Praznici nam stizu,praznici nam stizu :lol:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ja sam cak video u nekim online prodavnicama ovaj model koji imam za nekih $180 US,sto i sa transportom do kupca ne prelazi $200 US i to je stvarno ODLICNA cena za ovakav uredjaj,mora da su narucili mnooooogo hiljada ili desetina hiljada uredjaja od Apple-a kad ih nude tako povoljno,a mozda i salju za Srbiju,samo sto ce vas carina odrati i necete ipak puno ustedeti a izgubicete garanciju,tako da 300 eura kod nas sa godinu dana garancije i nije losa ponuda (mozda padne jos vise oko nove godine)!!
Ja,kao sto znate,imam i N70 pride,i vise UOPSTE ne slusam muziku preko doticne,cak mi sad badava trule AD-15 i slusalice jer ni sa njima nije takav dozivljaj (posebno otkako sam otkljucao limit zvuka,zamislite kako sad zvuce tehno pesme odvrnute skroz) :wink: i gledanje filmova je mnogo udobnije nego na N70 (premala rezolucija da bi se uzivalo) pa mi sad ona sluzi samo kao telefon i za igranje Frozen Bubble-a (iPod takodje ima simpa igrice) uz povremeno zezanje sa ponekim programom i jednostavno me vise ne privlaci u multimedijalnom smislu,uvericete se ako samo probate iPod!!
Ako imate iPod,mozda bi zeleli da probate laksi nacin prenosa podataka nekim 3rd party aplikacijama (rekoh vec da iTunes nije jedini i nezamenljiv,osim mozda za update firmware-a),kao i zanimljive dodatke za njega,kao sto je AV kabal i neki FM transmiter (Belkin FM II je super,mada mi se Kensington RDS FM transmiter/punjac za kola,uprkos visoj ceni,najvise svidja,just look at that baby-> http://www.rds1.us.kensington.com/html/11535.html) a ako su vam ove,vrlo dobre,slusalice ipak nedovoljno jake,onda slobodno nabavite neki od boljih in-ear modela ali onda bolje da NE otkljucavate limit zvuka,ako vam je do zdravlja,bez zezanja!!
A ko zeli da ima malo pametniji iPod,slobodno moze da se poigra i nabaci mu Linux (naravno distribucije podesene za iPod) pored osnovnog OS-a i da onda vidi oseti jos mogucnosti,vise o tome sa detaljnim"how to"imate ovde-> http://ipodlinux.org/forums/
Samo da dodam,osim poboljsane autonomije,najnovije verzije donose i podesavanja brightness-a ekrana (zamislite kako pravilno podesavanje ove nove opcije lepo utice na autonomiju) :) i gapless playback (od verzije 1.2) kao i neke sitnije update-ove u samom ponasanju i stabilnosti iPod-a i brzini rada (bas se oseti sa najnovijom verzijom 1.2.1) pa ko nema najnoviju verziju nek OBAVEZNO update-uje svoj iPod ASAP (traje kratko,iTunes sve radi sam)!!
Pozdrav 8)
Poslednja izmena od Lomnica_city u Ned, 10. Dec 2006. 19:12, izmenjeno 1 put ukupno.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Lomnica_city, ajde, da nebi isli u off posalji mi na pp kako da unapredim verziju softwera na iPodu.....
Pa cu kad to uradim napraviti test w950 vs iPod...
iPhone + CX300

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Dodao sam ti objasnjenje gore,da ne pisem sada svima PP-ove ako zele da update-uju a ne znaju kako (naravno,podrazumeva se da ste konektovani na internet da bi iTunes mogao da proveri da li ima novije verzije za iPod na koji je povezan) a i prosli post mi je neki polu-tutorial pa nek ima gore i to objasnjenje,a nece da se ljute ni modovi posto zelis da napravis novo poredjenje (mozda bi mogao da otkljucas limit zvuka pre poredjenja)!!
Pozdrav 8)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Lomnica_city, svaka cast na linku Linux iPod,cuo sam ja za to ali nisam verovao,sad sam pogledao malo videa i stvarno se prijatno iznenadio bas ql izgleda,jos jedan + za iPod :wink:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Lomnica_city, samo ti ispravljaj nemam nista protiv i opushteno...ne sirim dezinfornacije nego samo pitam da mi se pojasni??? :P
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Masterokrata napisao:Da , da prava stvar od 500e, mozda trenutno nema bolje za te pare ali vec za koji mesec ce biti..
Licno nikad ne bi dao preko 200e za telefon, mozda 300 ako me aparat bas odusevi, ali to se ne desava :wink:
U principu bacanje para, ali ako nekome zbilja treba 4gb memorije sto da ne... mada I-pod nekako deluje muzikalnije, mozda je to vise na racun stare slave :dry:
Nisi ti video fon, a da si ga jos koristio... Ma telefon je strava, na slikama nije nist preterano, ali u prirodi ima tako neki mocan izgled, da je to nenormalno... Ne bih te lagao, pitaj Akkija i Jonesa, ako mi ne verujes...(mozda ga je koristio jos neko, ali za njih dvojicu znam provereno...

Pozdrav...
iPhone + CX300

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

A sta,iPod u prirodi nema"neki tako mocan izgled da je to nenormalno"!? :D Po meni je 5 gen. i 5.5 gen. iPod NAJLEPSI mp3-mp4 plejer trenutno!!Ovde su oni poredjeni kao MULTIMEDIJALNI uredjaji,znaci nije vazno koliko je W950 dobar telefon nego samo mp3 plejer!!
@fain2danijel
Pitao nisi bas,nego si sarkasticno"pitao"za sta mi treba toliki HD kad moram svaki put da nosim CD sa iTunes-om sa sobom i instaliram ga na svaki kompjuter sa kog bih prenosio fajlove (mrzi me da citiram tacno) a ustvari je toliko lako i preneti fajlove u disk modu samo stikliranjem jedne opcije u iTunes-u pri prvom koriscenju iPod-a i onda ga koristiti kao prenosivi HD (koliko mi je poznati to je odvojena sekcija na iPod-u i tu muziku,na primer,koju tamo smestite ne mozete slusati preko iPod plejera) a ako bas zelis sa bilo cijeg kompjutera sa Win2000 ili XP OS-om da preuzimas muziku u deo za"plejbek",dovoljno je da u disk sekciju snimis maleeeecki Winamp plugin,sednes za"ciljni racunar",instaliras plugin (jer 99% ljudi ima Winamp) i onda svaku pesmu koja ti se svidi ubacis kod sebe i odmah zatim mozes da je slusas iz iPod-a!!
Posto vidim da ima zainteresovanih,i vlasnika i buducih vlasnika,evo jos malo da vam"skackam po zivcima" :D i preporucim jedan zaista ODLICAN progam za modovanje iPod-a,sa kojim mozete da odradite sve ono sto sam pomenuo u prvom postu,sto znaci ako vam se ne svidja font na iPod-u,promenite ga u lepsi,ili ako vam se ne svidjaju slike i ikonice u softveru,promenite ih i ubacite drugacije a cak ne morate iTunes ni za update da koristite,jer ovaj program radi i update a zove se... iPodWizard!!
Pozdrav 8)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

meni drug iz NY'a hoce da donese ipod video 30gb...ako ga donese poigracu se malo sa njim a inace sve ih je vise koji ga setaju po evropi...znaci ipak je korisna sprava sto se prenosa podataka tice :wink: to sam zeleo da cujem...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lomnica_city, čekaj, ako sam te dobro razumeo, moraš da nešto instaliraš ne svakom kompu sa kog hoćeš da prebaciš muziku koju planiraš da slušaš na iPod-u? :?

pozdrav...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

b_udder, mislim da je u pitanju winamp plugin koji mora stalno da ti bude u disk sekciji na ipodu i na bilo koji komp da se prikacis samo instaliras taj plugin sa ipod'a na winamp u kompu i cepas ziku na ipodu :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Da,jer iPod ima posebnu sekciju za disc space,i posebne skrivene foldere u kojima odgovarajuci softver (YamiPod,iTunes,plug-in za Winamp...) smesta muziku pod njemu razumljivim rasporedom pa je ipak sigurnije imati jedan maleni plug-in koji nikom nece biti visak u Winampu a koji ce tebi omoguciti da odmah saljes muziku u te skrivene foldere i odredjene podfoldere u njima kako bi odmah mogao da slusas tu muziku,umesto da je prebacis u disk space,pa onda kuci preko neke aplikacije ucitas u playback space!
Interesantna stvar koju je Apple pokusao da primeni radi zastite autorskih prava je zabrana prenosenja muzike nazad sa iPod-a (SAMO iz playback sekcije) na neciji drugi kompjuter jer tako navodno sirite pirateriju,ali je to odmah prevazidjeno dodacima pa je sada sve to proslost,ali da znate da sam po sebi ima zastitu koja stiti autorska prava,da se ne iznenadite ako odete kod nekog a nemate nista od dodatnog softvera koji sam gore naveo u disk sekciji pa da ne umete da ortacima prebacite muziku koja im se svidi!!
Pozdrav 8)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Lomnica_city, da li negde u Srbiji ima da se nadje ovaj dodatak za iPod Slika kojim se dobija i FM radio,nasao sam puno takvih dodataka ali ovaj mi je nekako najlepsi,i da li mozda znas koja je cena.A mislim da je ovo vecito pitanje koje i mene zanima koji uzeti BLACK or WHITE :) Meni black izgleda onako bas mocno ali otisci pristiju su vise vidljivi,a white je onako pravi iPod,white boja simbol iPod i apple-a :) na njemu manje su vidljivi otisci pristiju

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

milan91, mislim da je MirkoBG nasao u nekoj prodavnici u kojoj su imali raznih olovaka za telefone s touch-screen-om posto je i meni u isto vreme isao da proveri za olovku dok sam imao 7710 8)
5130+Koss the plug....

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

milan91, sedneš lepo na 31-ca, odvezeš se do Terazija ili Trga, i u Mamutu se olakšaš za tričavih 5000. Nije to ništa strašno, ipak je ta Apple :D :D :D

A to što Masterokrata pominje proveri na PPu, a vredi jer dosta isplativije.

:)

Ah, da jedno razmišljanje o poslednjim pitanjima. Od kad je RRA dodelila frekvencije, a izbacila gomilu radija, moram priznati da u etru ima takvog šljama, a tako malo dobre muzike, da kada bih imao iPod, pojeo bih se od muke da sam još i na taj dodatak bacio pare. 8)

A ovo je preraslo u "Prednosti i mane iPoda - Q&А". Predlažem da modifikujete naslov. :o

:)
  • _______________
    Izmenio akki, koristi opciju izmeni, ne pisi postove za redom.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

gargamel4, hvala na informaciji.Pa dobro jeste dosta para ali jbg ne kupujes to svaki dan,ali ipak volim da imam i radio.Jes preraslo u prednosti i mane iPod-a,ja nigde na netu nisam naleteo na neke koji pricaju konkreto o iPod-u i njegovim prednostima i manama.A vidim da se povecava broj u Srbiji onih koji imaju iPod.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Sad cu promeniti naslov... milan91, definitivno raste broj onih koji imaju iPod, ja kad sam ga kupio( za novu godinu ) nije ga skoro niko imao, a gledaj sada :o 8) ...

Pozdrav...
iPhone + CX300

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Milan91,ima tog dodatka kod nas,ali je nekih 50-ak eura verovatno kod Comtrade-a,ostali su svi skuplji,a zove se iPod Radio Remote,i kosta toliko jer je i FM radio prijemnik i slusalice u paketu,a samo slusalice kostaju nekih 30-ak eura pa sam FM prijemnik i nije toliko skup!!
Pitajte sta vas interesuje i ako znam ja cu vam odgovoriti,ovo je ipak odlican uredjaj a i vidim zainteresovani ste da saznate sto vise o iPod-u,pa mozemo da se ispomognemo oko izvlacenja maksimuma iz doticnog!
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Lomnica_city, sad ste nas ti i Alien, lepo nalozili i ja sad gledam kako da se dokopam nekog primerka od 30gb :D
Sve lepo prodati od nabudzenih sprava i kupiti 1100 i I-pod 8)
A kad vec pomenu Comtrade, nize su cene u radnjama nego u katalogu bili smo Jones i ja danas i uverili se. Mozda cak zveknu i neko snizenje, akciju ma bilo sta sto se tice i-pod-a :wink:
5130+Koss the plug....

Zaključana tema