MT:S uvodi 3G mrežu

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Od mog druga devojka koja radi u telekomovom call centru krenula je na obuku za 3G.
Tako da bi trebalo uskoro da pocne da sljaka 3G :D
and justice for all...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Koren napisao:hehehehe Miškoni, tebi stoji pun signal i 3G a meni (na Telenoru) kad god izgubim signal stoji 3G! :D To znaci da na telenoru 3G sljaka i bez mreze! :D :lol: :D
Ti ne gubish signal nego si ushao u podruchije gde ima dometa za 3G i on pokushava da se prebaci (poshto ti stoji na Dula modu) ali s`obzirom da nemash karticu a stoji ti da nemash dometa za 3G..

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Ne, nisi me razumeo. Ne gubim ja signal u normalnim uslovima, nego na primer kada sam u amfiteatru na faksu, koji je pod zemljom i gde nijedan telefon nema domet, on se malo pogubi i ispise to 3G. Ili na primer kada sam isao za Trsic pre par dana, usput je gubio mrezu na nekim mestima, i tu je opet prikazivao 3G ;) Pa mi je bilo smesno kako nalazi 3G i tamo gde ga sigurno nema! :lol:
PozZ

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Jedno vreme je bila prica o 3G karticama (USIM), tako da problem moze da bude i tu negde... :|
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Definitivno radi bez menjanja kartica samo sto ce biti potrebna registracija (a suska se i o nekom promotivnom periodu za koriscenje mondo3g portala) no sve u svemu Dream Weaverova poznanica (OK devojka njegovog druga) moze o tome vise da kaze :wink:

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

3g funkcionise,ali samo na karticama gde je aktiviran.U pocetku ce raditi samo video poziv + pristup 3gmondo portalu,nece biti moguc download.Inace,danas sam obavio svoj prvi video poziv - nije lose za zezanje,ali nista posebno.Videcemo hoce li biti bolje kad krene gledanje TV preko 3g portala.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

pilgrim, kako naplacuju 3G poziv,jel kasni svuk za razliku od slike?
8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Meni se 3g ne naplacuje,jer imam neke povlastice,zato mi je i aktiviran malo ranije.Cena video poziva trebalo bi da bude ista kao klasicnog.U promo periodu mislim da ce biti besplatan pristup 3g portalu.Znacu nesto vise za par dana.Video je seckao,ni glas nije bas dobro prenosen.To je bilo jutros,3g signal nije bio bas jak,tj. gubio se.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

pilgrim, ne znam kako si obavio ali aktiviranje 3G ce biti moguce samo za postpaid korisnike i to posle 27.12 kad ce biti zvanicno pusten 3G,a Mirko BGD je zvao call centar i rekli su da je moguce aktivirati 1.januar,svakog meseca ce se placati pretplata od 100din,a striming ce biti kao i GPRS.Ove informacije su sa susednog foruma od jednog clana koji je jako blizak glavnim ljudima mt:s-a.A pustanje 3G je 27.12 u 12h,prvi koji ce isprobati ce biti Zdravko Colic i Premijer Srbije.A sto se tice besplatnog perioda njega nece biti.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Pa znas li ti sta uopste znaci test faza?To znaci da neki ljudi uveliko razgovaraju preko 3g mreze,i to se radi svakog dana,vec duze vreme!Zar si pomislio da ce Kostunjavi i Zdravko biti prve 2 osobe koje imati video call?Taj njihov razgovor bice prvi ZVANICAN razgovor,drugim recima svecano pustanje u rad!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

pilgrim, pa znam sta znaci ali ne moze svaki obican smrtnik da ima 3G i da obavi video call :uhuh:

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Pa u tom slucaju,znaj da ja nisam obican smrtnik,kao sto rekoh - imam neke povlastice!I tacno je da ce biti omoguceno (za sada) samo postpaid korisnicima,a za placanje i promo period,videcemo jos...E da,(prvi)razgovor je vodjen,s moje strane,preko 6630,a kolega je imao n70,tako da sam ja gledao njega,a on moj burek koji je stajao na kuhinjskom stolu(nemam drugu kameru)...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

pilgrim, ja koliko znam video razgovori se ne mogu obavljati sa 6630 jer za 6630 mora da se uzme ono postolje sa kamerom,a ne verujem da moze sa glavnom kamerom da se obavlja video razgovor

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

I ja sam mislio da ne moze,tj. mislio sam da mogu samo da stavim neku slicicu koju ce gledati sagovornik,ali jutros sam shvatio da moze.Lepo ti nabavi postpaid karticu,nazovi 27. za aktivaciju,i zezaj se malo!Nije lose,npr. ides gradom,vidis devojku sa lepom pozadinom,onda nazoves druga i podelis taj prizor s njim!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

pilgrim, ma ne treba meni jos jedna kartica(imam sad 3)a i ne trosim mnogo kredit,ali bih uzeo samo zbog 3G,hehe dobra fora za pozadinu :D :)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

čak i uputstvu 6630 piše da su video razgovori mogući, ali ukoliko nemate postolje samo preko glavne (jedine) kamere...

pozdrav...

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Ja sam cuo da u Svedskoj minut kosta oko jedan euro pa sad vi vidite, jedino ako telekom bude u prvo vreme radio na svoju stetu a kasnije kad budu realne cene :smutny:

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Takve cene ovde kod nas sigurno nece biti, jer ako stave 1e/min puci ce!!! :D
Ja cu cekati Telenor i njegov 3G, on ce moradi da da neke bolje uslove jer je ipak 2. pustio 3G (ili 4G kako oni sanjaju :roll: )!!!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa to je svedski standard, a ovo je srpski. Na kraju krajeva, operatera bas briga, moze da stavi koju god cenu hoce jer mu nista ne ide na stetu. Mislim, kapirate me? Tlekom odredjuje koja ce da mu bude cena razgovora, moze da bude dz, mozze da bude 1 din/min, moze da bude 100din/min, ko ima platice, ko nema, nece da razgovara. Nema tu mnogo mudrovanja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

miodrage, pa znas da ce svako ciji telefon podrzava 3G uzeti i probati da obavi jedan takav razgovor cisto da zadovolje radoznalost pa makar minut bio 100din, ali mislim da dalje od 40din/minut nece ici ipak to je oko pola E a ovo je Srbija.... :smutny: 8)
5130+Koss the plug....

Odgovori