Pa na ovo pitanje stvarno nije lako odgovoriti, oba telefona imaju svoje prdnosti i mane. Za pocetak po izgledu se ne razlikuju preterano, tj. nisu mali i slatki, sto 90% devojaka postavlja kao prvi uslov

(cast izuzecima), N91 ima kuciste od titanijuma i nije nimalo lagan, 160 grama. Ekran je bolji kod N73, veci je, ima bolju rezoluciju. Nadalje, N73 ima bolju kameru, 3 MPix, i sekundarnu za video razgovore koju N91 nema, vec ima samo jednu kameru 2 MPix.
E sad dolazimo do glavne tacke a to je memorija, N73 se prosiruje miniSD karticama do 2 GB, dok N91 ima mali hard disk ugradjen u sebe od 4 GB

, a sad se nedavno pojavio i N91 koji ima Microdrive kapaciteta 8 GB

. N91 je pozicioniran kao muzicki telefon, i sluzi prvenstveno kao MP3 player. Sa druge strane N73 je pozicioniran kao multimedijalni uredjaj.
N91 ima i mogucnost WiFi konekcije koju N73 nema

.
To bi bilo sto se tiche nekih glavnih osobina telefona, a sada da predjemo na nesto ozbiljnije a to su kritike ljudi koji imaju neki od ova 2 telefona.
Krenucu od N91: dosta slaba baterija koja jedva da izdrzi 2 sata pod maximalnim opterecenjem (tu podrazumevam da je non stop ukljucen hard, da ide muzika, konstantno ukljuceno osvetljenje, jos neki program u pozadini), max 16h slusanja muzike sa iskljucenom mrezom, prosek oko 8h, znachi punices ga skoro svaki dan

; nestabilan rad hard diska; cesto resetovanje telefona; fantasticna tastatura za kucanje poruka; cvrsto kuciste; odlicne slusalice sa prelepim zvukom...
N73: nesto slabija baterija, prosek koriscenja oko 2 dana; dosta slaba, da ne kazem nedovrsena izrada u smislu krckanja u puckanja plastike prilikom recimo kucanja poruke (strasno!!!

); fantastican stereo zvuk; stabilan i brz rad operativnog sistema; lose pozicionirana kamera koja se jako lako prlja...
Sve u svemu gledano, oba telefona imaju svoje prednosti i mane. Posto sam se o ova 2 telefona i ja svojevremeno razmisljao, jasno je da sam dosta o njima iscitao, sa oba sam se malkice i poigrao u prodavnicama, moj glas bi isao ka N91. Vise mi se svidja finalna izrada, a i strasno je gotivna fora imati 4 GB memorije uz sebe. Sto se mene licno tiche, prostora nikada dosta. Daj mi Terabajt, trazicu ti 2

Jos da pogledamo i cene, N73 kosta oko 340E a N91 oko 400E. Pa sad, ko voli, nek izvoli jel