3G utisci!

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

3G utisci!

Post od bigmag »

3G mreza je pustena u rad, a od utisaka, samo Kostunjavi kako gleda u masu a prica sa Colom, pa se pomalo stice utisak da pojma nema ni sta je 3G ni zasto je tu........, no nebitno ono sto mene interesuje je utisak vas mobilnih fanova koji imaju pristup 3G mrezi (posto kod mene jos nije stigla mreza a niko ne zna ni kada ce) pa izvoli te, izlozite vase prve utiske.... ;)

Pozzz.... ;) :D 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa moj prvi utisak je PIIIIIP... (mesto neke socne psovke). Zivim u Subotici, po reklami bi trebalo da postoji pokrice, ali ja nigde nisam uspeo da spazim 3G signal na fonu (namesten je na dual). Iako sam prepaid korisnik, i jos neko vreme necu moci da koristim 3G, hocu makar da vidim da postoji signal ovde kod mene.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

miodrage, prebaci na UMTS i rucno potrazi mrezu,ako je negde ima ovako ces je naci,i meni se u BG desava sa DUAL da se ne konektuje,ako prebacim na UMTS nema tih problema nadje 3G odmah.

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

U promotivnom periodu samo za postpaid korisnike! Pokušao sam danas da aktiviram uslugu (pozove se 064/733) ali mi glas sa druge strane žice kaže da je usluga samo za postpaid korisnike.... Glupost :dry:
make. believe

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Isto sam i ja pokusao... Elem 6630 app, pokusao sam ovo sto si mi rekao, ali njet, u Subotici bar za sada NEMA 3G signala. Iz pouzdanih izvora sam cuo da nece ni biti do kraja januara.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Isprobala sam danas Video Call...interesantno...dosta je brz prenos podatatka...mada ima momenata kada slika malo koči...ali sasvim je pristojan prijem... :) :wink: ... Mislim da ću dosta koristiti 3g u budućnosti i baš je super što je to i kod nas proradilo... :D :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

... cena??? :?

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ako se setimo kao je bilo sa svim novijim tehnologijama u buducnosti mozemo cekati samo dalji pad cena.(setimo se samo mms,prvo je bio 20 din+pdv pa kada su videli da to nece tako ici cena je prepolovljena na 10+pdv a bilo je i akcija kada je bilo 5 din+pdv).
LG G2 Black,16GB

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

morate da kupite neku karticu za 3G da bi radilo, a ta kartica ce stici na adresu samo post paid korisnicima..
5800 XM

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

n3mke@, ne razumem na sta mislis? Ja sam postpaid i nisam nista morao da kupujem, samo sam zvao da mi aktiviaju 3G i sada ga korisim! A na adresu mi stize samo racun, bez kartice! :wink:
PozZ

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

nije mi jasno kako moze da sa obicnom karticom radi 3g....mislio sam da treba umts kartica? :?
i da Ninolina, tvoj je tel timov zar ne?......nisi morala nista da odjavljujes sa njihove mreze da bi koristila 3g usluge kod nas? koliko znam trebalo bi da postoji neki nacin da se u svim mrezama trece generacije proveri gde je tel prijavljen , tj da ga blokira ako nije na toj mrezi......trebalo bi da su na nod stanice stavili equipment ID module.....
screw u guys I'm going home

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

christofer, da li ti znaš koliko je ona puta flešovala mob, a čini mi se i menjala onaj product code (to nisam siguran). Koliko god ovde teoretisali o tome, činjenica je da to ljudima radi. Predpostavlajm zbog toga što su 95% TIMovih telefona već i odjavljeni u samoj Italiji jer TIM ima tu mogućnost za 20-30e. Uostalom baš zbog toga, oni telefone i ne kodiraju, nego samo stave malo svog softwarea.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

gargamel4, znam da tim ima tu mogucnost, zato i pitam ninolinu da li je to uradila :wink:
s obzirom da i ja imam timov n70.....cisto da znam.....kad bude dosao 3g kod telenora hocu li morati i ja to da uradim...ili cu samo ukljuciti uslugu i gotovo.....
a i dalje mi nije jasno kako radi 3g u telefonima bez umts kartica..... :| nego s obicnim....
a koliko znam product code je zasticen i hardverski, tako da je to teze promeniti....
screw u guys I'm going home

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Naravno moze i preko celog ekrana.
Slika
Iznenadio sam se video razgovorom da sve dobro funkcionise.
Svaka cast MTS.

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

mts je bio u vidnom zaostatku za telenorom i njegovim marketingom ali je stvarno ovih dana zadao tezak udarac rivalu i mislim da je na korak vise od njega..

nego kako se krecu cene po minuti
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

christofer, IMEI je mnogo bolje zaštićen nego na S40, a Product code se da promeniti, i Nina je to i uradila, ali je vratila na Timov, jer je u tom momentu software za njih bio najsvežiji. Mislim da sad ne može da se vrati ako za čiste telefone ne izbace novi firm, jer bi to bio downgrade koji je nemoguć.

6630 app, super, ali Mostar i Kneza Miloša je biti od neuporedivo veće koristi.
šta laže onaj Dinkić one lekare opet (ti si gledao :lol: :lol: ). A ovaj drugi neverovatno podseća na Konjića Mrkonjića :lol: :D

I koliko na kraju košta EDGE Net?

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

gargamel4, pa ne znam otkud ti to da sam menjala Product code, a još da sam vratila na Timov software??? :blinky: Meni je sad čist fon i imam original software ...Mada je sada lako menjati Product code, a i ti christofere, možeš da uradiš Upgrade preko Nokia sajta i NSU-a...Samo ti treba kabl i malo volje i eto ti nov firmware... :D
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

video call je sra*e..... kasni zvuk ili slika..... mora biti apsolutna tisina da bi culi sta vam "onaj drugi" kaze...... jedino ka koristite slusalice, onda je bolje....
jedina dobra stvar po meni, je brzina - dobar download ali sad to povlaci drugu, bitnu stvar - mnogo je skup prenos podataka.....
streaming.... recimo da je ok i da je korisno.... treba ubaciti recimo most Gazelu jer je tu stalno guzva.....
TV.... meni B92 radi ok, SOS i RTS1 slabije.....
spotovi.... ucita spot, pusta ga do neke 20e sekunde i to je to.......
sve u svemu --> nista posebno.......

ljudi ce u principu ovo koristiti dok traje promotivni period..... posle samo neko kome ce nesto od ovih usluga stvarno zatrebati, jer nece biti jeftino.....
pogledajte, i MMS malo ljudi koristi jer je skupo.....

nosferato
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 11:15

Post od nosferato »

a jel mogu ja nekako da koristim taj brzi internet iako nemam 3g telefon? p.s. imam e900

zmijsko_telo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 09. Sep 2006. 22:54

Post od zmijsko_telo »

nosferato napisao:a jel mogu ja nekako da koristim taj brzi internet iako nemam 3g telefon? p.s. imam e900
Ti pitas mozes li koristiti 3G tehnologiju sa telefonom koji nema 3G, :lol:
ajd razmisli pa se javi.

Odgovori