ixtis , a znaci na zeleno se pritisne ? zato ja ne mogu ni sa kim da razgovaram jer uvek pritisnem crveno dugmence . HEHEHEHEEH . mala sala , ne zamerite .
miodrage napisao:
To bi znacilo da se skida 1.50 din sa racuna onog koji poziva.
Sve u svemu, postpaid se uopste ne isplati barem meni koji zivim od GPRS-a, tako da mi je prepaid i dalje najbolji nacin pracenja troskova.
ixtis prijatelju, pa to sam i napisao. Jesam ja razumeo, i pokusavam da ih razumem, ali kazem ti da sam u Telekomu PITAO! i sta su mi odgovorili? Da kad mene neko zove, meni ide kredit (!sic!). Na tom sam upitao sta ako ostanem bez kredita? (ispao sam magarac, jer na postpaidu NE MOGU da ostanem bez kredita)
Ljudi, nemojte da me razapinjete na krst. Ova informacija je dobijena od onog portira sto vas sacekuje u svakom Telekomovom predstavnistvu, samo sam pokupio brosure i par informacija. One uopste ne moraju da budu tacne. Ja se iskreno nadam da NISU tacne.
E, jel ovo ima na MTS-u??? Ili na Telenoru? Za kog operatera konkretno pricate??? Ja misli da na Telenoru to nema.... da ti se dodaje na racun 1.50 din svaki put kada se javis nekome.... a za mts ne znam.....
miodrage, prijatelju ma taj portir je garantovano bio napusen!! Kao sto sam nekom prilikom vec napisao, ne volim racune i papirice, pa zato koristim pripaid. Kolko pare, tolko i muzika!
Naplata uspostavljanja poziva postoji kod mnogih stranih operatera. Bice da su oni uvideli da cimanje i "pozovi me da ne trosim kredit" njima ne donosi bas mnogo zarade, pa su odlucili da takvima doskoce. Mada, ima operatera koji su otisli korak dalje, pa naplacuju nadoknadu i kad nekoga pozovete a taj je, recimo, nedostupan, zauzet ili se ni ne javi na poziv... Mala digresija: ima i operatera fiksne telefonije koji naplacuju poziv od trenutka kad pritisnes prvu cifru. E, to je tek bezobrazluk!
snebivljiva azdaja , pazi stvarno kad to nisam cuo jos nigde . pa da nece mozda da pocnu da mi naplacauju kad pomislim da bi hteo nekog da pozovem ? pa dok dodjem do telefona pa dok okrenem broj pa dok se ovaj javi , a sve to vreme meni idu impulsi . hehhhhehe, stvarno operateri znaju nekad da preteraju .
nikako da odem do Telenora da jednom konacno pitam za naplacivanje kod post paida kad se javim. ma evo sad odoh do Merkatora ionako nesto da uzmem pa javljam uskoro frisku pouzdanu informaciju .
Ljudi u USA i Kanadi naplacuju ti odlazne pozive a i dolazne, drugar je skoro bio u Bostonu i Cikagu (bio je u US 5 meseci) i kaze mi da su mu skidali sa kredita kad zove (normalno) i kad njega zovu.
Drugi drugar mi je u Kanadi (Toronto) uzeo je neki telefon na ugovor (samsung) mesecno ima 200 min price gde ti se racunaju odlazni i dolzani razovori u tih 200 min. Strasno!!!!
Tako da ovi nasi i nisu toliko losi
ljudi ja na paketu mob max sta mislite dal da predjem na neki od ovih?dal mi se isplati saljem dosta poruka,razgovaram sa 064 i 063 dosta,i koristio bih dosta gprs,dal koima pretpostavku koliki bi otprlike bio racun za sad ne prejdem ogranicenje kad ne koristim gprs?moze savet
madness99, da li si mogao to i malko komplikovanije da sročiš?
snebivljiva azdaja, nije da ti neverujem, ali mora da postoji neka kvaka, jer kako dotični operater zna koga ćeš ti da zoveš od momenta početka okretanja nekog broja? A nije ista tarifa i za mobilne, i za lokalne fixne, i za međugradske, i za međudržavne. Jedino ako od tog (kobnog) momenta počnu da ti "za svaki slučaj" naplaćuju cenu lokalnog poziva a kad vide da si nešto drugo pozvao, onda ti promene tarifu naplate u hodu.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
gargamel4, primer koji sam navela je proveren, jer je u pitanju danski TDCFastnet, ciji sam ja pretplatnik. U Danskoj ne postoje pozivni brojevi za gradove i mobilne operatere (zato je moguce "seliti" broj od jednog operatera do drugog), vec svi brojevi (i fiksni i mobilni) imaju po 8 cifara. Oni racunaju vremensko trajanje poziva (koje pocinje od trenutka kada pritisnes prvu cifru), pa tek po okoncanju poziva obracunaju cenu po vazecoj tarifi (lokalni, mobilni, medjunarodni...) nakon sto sistem "vidi" koji si broj pozvao. Ovu politiku su uveli pocetkom 2005. godine, dok se ranije placalo tek kad osoba koju si pozvao odgovori na poziv.
stvarno su Danci nemoguci . drug mi je bio tamo i ne rece mi za ovakve cake . katastrofa . taj EU je sve vise i vise po meni nelogican i neprimeren .
by the way : kad mi njegov drug koji tamo zivi od rodjenja a koga smo upoznali ovde na letovanju , rece da u njegovoj zgradi gde mu cale ima kupljen stan , nema planiranih wc-a u svakom stanu nego na svakom spratu po jedan veci , ja kazem IZEM ti Dansku kad i mi siromasni Srbi to imamo . hehehehehehe . pa je cale kaze morao da od dela predsoblja da pravi wc jer Srbi k'o Srbi , ne vole goli da idu napolje nego kupanje je obavezno u kuci tj. stanu . iz te Danske sam cuo niz takvih nelogicnosti i evo sad snebivljiva rece i za telefone , pa zakljucujem da su Danci vanzemaljci garantovano .
Tu canku imaju u TDCFastnet, ali Danska ima nekoliko operatera fiksne telefonije (Tele2, Telia...). A kakvi su njihovi uslovi - ne znam. A sto se tice zakljucka da su Danci cudan narod, evo jos jednog argumenta: svi vlasnici macaka (u koje spada i moja malenkost) moraju biti registrovani u centralnom (naravno, kompjuterizovanom) registru! Vlasnici pasa su (za sada) postedjeni ove procedure. Kao sto neko rece, Veliki brat posmatra...
Ali, kucici, macici, kupatila i fiksni operateri ipak nisu tema ovog foruma. Cim budem naredni put dosla u BG (negde krajem februara), prebacicu se na Jednu cenu, a onda cete videti moje utiske i (ne)zadovoljstvo.
snebivljiva azdaja napisao:prebacicu se na Jednu cenu, a onda cete videti moje utiske i (ne)zadovoljstvo.
Nemoj da se prebacis na postpaid paket Jedna cena jer je krajnje neisplativ... Iznenadila bi se... Imas mnogo bolja resenja, naravno u zavisnosti koliko trosis.
Jeste da trosim poprilicno, ali ja u BG dolazim sad u februaru i ostajem nekih 1,5-2 meseca. Nakon toga dolazim mozda na leto, a mozda tek u oktobru, i ostajem 10-ak dana. Zbog toga mislim da je pre-paid ipak (za mene) bolje resenje. Sto se tarife tice, ne poznajem nikog ko ima 062 broj, a oni sa 063 mogu da se izbroje na prste (jedne ruke), tako da ni ne razgovaram mnogo u okviru Telenor mreze. Ne koristim mobilni za surfovanje po netu, niti za slanje MMS-a, vec iskljucivo za poruke i razgovore (dobro, posaljem i neki mail kad je bas hitno a nemam komp pri ruci).
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.