Skrivalica

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Skrivalica

Post od lizard »

Kako da sakrijem slike na k700i? Da li je potreban program ili nekako mogu samo odredjeni folder ili sliku da sakrijem?

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

lizard,ne postoji nacin da se sakriju slike!
Postoji jedan program (file_protect_1.0.jar),koji sluzi za stavljanje sifri na npr. slike,al ti ga ne bi preporucio jer ima dosta bagova,al ako ga ipak hoces poslacu ti instalacju! :wink:

AnDry16
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 30. Dec 2006. 12:54

Post od AnDry16 »

pa ja mores to napravit al ima virusa pa ti se ne isplati ako mene pitas, jer to posle nevalja svejedno ...

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

AnDry16, sta si sad odvalio keve ti,ko ima virusa program i da ima virus k700i nema OS pa da ima virus za njega.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Sep 2006. 14:58

Post od dmihalj »

a uuu milan91, mislim da ovog puta nisi upravu.Virusi su ti programi(znaci programi kao i svaki drugi) samo sto obicno rade nedokumentovane akcije ili cini stetu korisniku bez njgeovog znanja.E sad da ne sirim dalje pricu o virusima,recicu da kao i sto se drugi programi mogu pokrenuti na bilo kom telefonu koji podrzava Java tako bi mogli i ovi(zlocudni).Ali sto se tice trenutne situacije(kao i gore navedenog problema) mislim da ne moramo da brinemo puno,jer jos to i nije bas zazivelo(hvala bogu).pozz

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

zaboravi sakrivanje fajlova i foldera na SE telefonima, barem za sad.. ima par resenja kao java programcici ali nije nesto narocito korisno

sto se tice virusa, pa i igra moze da bude virus, jednostavno pravi vremenom stetu u sistemu, naravno, kod novih modela i verzija softvera to je jako retko, gotovo se ne desaje, a spomenuta greska ili virus sa file_protect_1.0.jar jeste jedino da ti unisti fajl posto on njih ko konvertuje u neki recimo format pa je ti ne mozes otvorit, recimo sliku, pa opet da je vidis moras vratit na JPG.. tako nekako, a sad bag se desaje da ne mogne vratit u pravu ekstenziju pa ti tako bude unisten fajl..
ma kao sto sam rekao, ne postoji funkcjonalno resenje na SE fonovima, mrzi me vise detaljisat svaki put isti i ako vam nije sta prelistajte malo forum

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

milan91 napisao:k700i nema OS
???
A sta mu dodje ono sto se pojavi kad ukljucis telefon? Mozda nema symbian ili windows, ali OS definitivno ima!
Inace virusa pisanih u Java-i za sada nema...
PozZ

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

dmihalj napisao:a uuu milan91, mislim da ovog puta nisi upravu.Virusi su ti programi(znaci programi kao i svaki drugi) samo sto obicno rade nedokumentovane akcije ili cini stetu korisniku bez njgeovog znanja.E sad da ne sirim dalje pricu o virusima,recicu da kao i sto se drugi programi mogu pokrenuti na bilo kom telefonu koji podrzava Java tako bi mogli i ovi(zlocudni).Ali sto se tice trenutne situacije(kao i gore navedenog problema) mislim da ne moramo da brinemo puno,jer jos to i nije bas zazivelo(hvala bogu).pozz
Cek ne razumem poentu tvog posta ti mene sad ucis sta su virusi ko da sam izasao iz stomaka :? Hvala na objasnjenju,ali ja sam hteo da kazem da i on ubaci neki virus koji je za Symbian ili WM,ili windows telefonu nece nista da skodi jer ne moze da prepozna i da otvori taj fajl,tako da on ne moze da pokrene taj virus.A sto se tice JAVA virusa njih ima 2 i oba ne stete telefonu nego korisniku tako sto salju MMS poruke i trose kredit.

Koren mislio sam na to da nema symbian ili WM OS,ali svakako svaki telefon ima svoj fabricki OS ;)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

milan91, pretpostavio sam, ali sam morao da se napravim pametan :wink: 8)
PozZ

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Koren, hehe :D Ok ali back on topic tema je skrivalica,a ne virusi o njima je bilo tema 8)
Poooz i cestitam swima Novogodisnje i Bozicne praznike(onima koji nece biti sutra pa do daljnjeg na forumu) zelim vam puno zdravlja,srece,para i novih telefona ;) 8)

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

milan91 napisao:k700i nema OS pa da ima virus za njega.
Zao mi je sto si se uvredio nije mi bila to namera.Poenta mog posta je bila da coveku otklonim nedoumicu i kazem da bez obzira na ti sto telefon nema OS ipak moze postojati virus i za njegov telefon

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

dmihalj, nisam se uvredio,chill :D :wink: Poooz

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

Koren napisao: Inace virusa pisanih u Java-i za sada nema...
:blinky: ovo stvarno ne bih zeleo da komentarisem
ljudi stvarno bih vas molio da pricate ono sto znate i sto jeste a ne svasta sto vam padne na pamet.evo samo nekih Strange Brew,Alive Like a Hive,ByteVerify.....
E kolega ne daj boze da te Devegdzic ili Vlajic cuju...

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

Izgleda da sam propustio ta predavanja! :oops: Mozda je bolje bilo da sam dodao "koliko ja znam" :oops: sorry za off
PozZ

ps inace jos nisam polozio javu, tako da bi bilo lepo da me doticna gospoda stvarno ne cuju! ;)

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

mislim da smo na 4umu dosta pisali o ne mogucnosti sakrivanja slika na se tako da ova tema moze pod lock
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Jun 2006. 08:35
Kontakt:

Post od juke »

posto svi bjeze sa teme, ja cu lizardu pomoci 8)

Sakriti sliku, tekst ili bilo kakav file bilo kakve ekstenzije je vrlo moguce koristenjem programa MobyExplorer

Program ima opciju FTP veze, sakrivanje fajlova, pa cak i kodiranje (kodira file nekim svojim algoritmom plus sifra) uglavnom program je fantastican, koristim ga svakodnevno.

Losa strana je sto program nije free, placa se.
No, ako ste imalo snalazljivi na googleu, moze se naci full licencirana verzija na raznim moby forumima. (obavezno instalirati sa jar fileom kako bi mogli staviti opciju 'pitati samo jednom')

Pozdrav

fifty
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Jul 2006. 01:19

Post od fifty »

juke, prvo da ti pozelim srecnu Novu godinu!!! :D
Rekao si:"Program ima opciju FTP veze, sakrivanje fajlova, pa cak i kodiranje....."
Jel to znaci da se mozemo opredeliti za svaku od opcija zasebno (npr. samo za sakrivanje fajlova)?
Drugo pitanje je da li sve OK radi, nema bagova itd...?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

fifty, ovako ako nisam pobrkao programe, a cini mi se da sam ga koristio on radi na sledeci nacin:
insaliras program, zatim ga pokrenes, kada udjes, pita te za licnu sifru i korisnicko ime, da ga ne moze svako pokrenut, zatim trazi zi pristum mem telefona ili kartice, opcenito fajlovima, kad dadnes pristup, ako zelis recimo sakriti slike, svaku posebno, odes na recimo sliku 1, odaberes da ti zakljuca i on je pretvori u neki svoj format, nepoznatom mobitelu.. i tako kad izadjes iz programa, odes na slike vidis da je slika nedostupna, nepoznat fajl.. kad je hoces da otvoris, pionovo pokrenes program, nadjes sliku i skines kljuc...
ono sto mene nervira je ta procedura, udji u program, zakjnucaj.. pa opet kad hoces pogledat, otvori program, nadji sliku, pa je otkljucaj itd itd..

ako se ne vara, taj prog tako radi a ako sam pogresio onda sorry na dezinformaciji

poz

juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Jun 2006. 08:35
Kontakt:

Post od juke »

gle, to je phone explorer, nece te prvo pitati sta zelis, dakle setas po telefonu gdje tebi pase, c:\pictures\myfolder... kada dodjes do fajla, obiljezis ga i zatim u opcijama mozes da ga sakrijes, kodiras, editiras u notepadu, mozes napraviti novi .txt ili cak .htm itd itd....

U drugom prozoru napravis FTP konekciju i sa svog telefona prebacis file u kojem si vrsio tu izmjenu, ali isto tako mozes direktno editirati neki .html file na serveru...

Bagova nisam vidio, a program je full dobar, vidi se da nije amaterski pravljen

evo ti link sa njihove oficijalne stranice, tu ce ti sve biti jasno...

http://www.bermin.net/

btw, srecna nova godina i tebi, zivio :wink:

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Instalirao sam trial verziju ovog programa (Phone explorer) i radi na istom principu kao i "File Protect" samo sto je profesionalnije i bolje odradjen,al i dalje ne mogu da se zakljucavaju folderi vec samo pojedini fajlovi,tako da je ovo poboljsana verzija File Protect-a samo bez bagova,al dobro ipak je dosta bolji! :wink:

Odgovori