S700

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Danas sam kupio s700 :D ma ludilo i to potpuno, imao sam i 6600 i 7610, ali ovo je neviđeno :D

kamera je stvarno super, a i opcije mp3, radio, MStick...

Interesuje me može li i kako vršiti formatiranje memorije telefona i kartice, odnosno vraćanje na fabrički podešeno, kao kod nokie :?:

I poneki savjet bi dobro došao :wink: :!:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Imas opciju za vracenje na fabricki podeseno, a ms formatiraj preko citaca! Bar ja tako radim! SAvet u vezi cega? :D Meni je jedan lik rekao i ja ga slusam, sve radi ok, jako bbrzo, da sve slike i ostale gluposti, video klipove i sl. cuvas na telefonu, imas dosta memorije a mp3 na ms! Jer onda kako on kaze tel lakse radi, sad ne znam koliko je to tacno ali ja tako radim i sve sljaka normalno, on rece da moze da dodje do malog usporenja tel ako prenatrpas ms sa raznim stvarima, mislio je prvenstveno na brzinu reagovanja tel na komande! :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa trebalo bi da kad je sve na kartici da radi brze, jer svaki telefon valjda koristi svoju memoriju i kao RAM... Ili tako samo Symbian mobovi?
Koliko ima S700 interne memorije?

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

32 mb, interne memmorije! A moze da podrzi ms duo do 128mb, ali to je softversko ogranicenje i novijom verzijom softvera ce moci vise! Bar su takve najave! :D

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Jesi li ti baš siguran u tu podjelu memorije, nije mi logična (jel taj tip zna šta radi) ali s obzirom da sam ja "oduvijek" koristio symbiane moguće je da takva razlika postoji :roll: :lol:

Ma kaži mi kako se zaključava telefon i kako palim blic bez kamere, nemam uputstvo a ni vremena da ganjam po internetu :lol:
Jel potrebno formatiranje 3x10 sati ili nije.

UPRAVU SI akki telefon je super, ne zaostaje za symbianima nimalo :!: :wink:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Nema blic ima foto svetlo koje bez kamere ne mozes da upalis, to mu je mana, a zakljucavas tel tasterom sa strane, leve, pored ic port-a, on ti koristi za paljenje foto svetla, kad je kamera ukljucena! Imas nacrtan kljucic i svetlo :D Valjda ce to novijim softverom omoguciti! nadam se, prica se o tome dosta! :D To za memoriju ne znam tacno, meni je to rekao lik koji se dosta dobro razume, imao je gotovo sve moguce telefone, meni deluje logicno, tako koristim i nemam problema! Recimo na k700, kad mu napunis skroz memoriju on dosta uspori, cesto se koci, mislim na brzinu odziva na komande! Moguce je da je to slucaj i sa s700, opet naglasavam da nisam siguran, ali probaj! :D Formatiranje, pa ne znam, mislim da nije jer su to nove baterije, meni su u Londonu gde sam kupio rekli da ne mora, ali ipak bolje da uradis, ne moze da skodi, ja nisam i baterija mi traje skoro 2 dana, jako intenzivne upotrebe! :D Pa nema sta nema, sve sto ti treba, sem nekih programcica, koje ja i ranije nisam nesto preterano koristio!

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

To za format mislim da ne moras, ali ja ga uvijek radim... Skoro u svim prodavnicama kazu da treba da se formira baterija, ali sam negdje citao da litijumske ne treba da se formiraju. :?
Kao sto rece akki, uradi, ne moze da skodi - a kad ne skodi znaci da koristi :!: :lol:

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Ma i ja ih rijetko formatirm baš 3x12h uglavnom je to 3x5h i nisam imao problema, ali da pitam ne škodi. :D

Telefon je stvarno super, sve ima što ti treba, dimenzije su normalne, stereo, ogroman ekran, dobra baterija :roll: :?: kaži mi samo postoji li opcija prilikom snimanja podataka( teme, walpapers..) da izaberem gdje da ih snimim ili na telefon ili na karticu, ili ih ono trpa na karticu, a ja kasnije razvrstavam. :?: :?: :?: I umalo da zaboravim, kako vadiš mmc (gurne se ona malo iskoči i šta onda, nisam htio da potežem bojim se da nije tako, a to je jedino logično) 8O
Hvala :wink:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Da, mozes da izabers gde ces da snimis, a u file manageru lepo imas sve opcije, vezane za kopiranje, brisanje, sa ms na tel i obratno! Imas 2 ikonice koje ti govore gde je fajl snimljen! :D Da, ms, nema mmc, nego memory stick duo, vadi se kako si rekao(sve je logicno odradjeno) i treba da iskljucis tel! Tako bar savetuje SE a ja sam probao da je vadim na zivo i radilo je, mada je bolje da ipak se drzis uputstva :) :D

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Hm, to mi je nesto bezveze, da se gasi telefon pored hot-swapa? :mrgreen: (ja ga nazvah ovako, ne znam kako SE to naziva :mrgreen: )

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Mislim da nema hot-swap, nisam siguran ali u uputstvu pise da je preporucljivo da se tel ugasi pre nego sto se izvadi ms! Bas tim recima, samo na engleskom :)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Sta bi ovo s700 odjednom 490 evra.. :roll: ..cuo sam da je to zbog toga shto ga prodaju bez one internacionalne garancije(koja je valjda obavezna uz fon)..da li je to tacno...hmmm..... :roll:
Igrao sam se malo sa njim...fon je perverzija....dovoljno je bilo da vidim boje...bruka.... 8O

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Blah mora da je nesto zbog softvera to za MS i gasenje... :roll:
Ja se nisam jos poigrao s S700... :cry: A za 500e je bolje uzet 6630, njega cu i da uzmem vjerovatno. :mrgreen:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Kakvo bre gasenje? Meni radi besprekorno! Softver za ms je samo za povecanje kapaciteta ms duo kartica! Verovatno mu je to realna cena, jer kad je izasao bio je precenjen! Internacionalna garancija je obavezna uz svaki SE original fon! Gde ima 6630 za 500 eurinja? Pa kad se poigras videces da uopste nije tel za podcenjivanje! Dekster jesi slusao mp3? A kamera, a? :mrgreen: :mrgreen:

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Ovaj telefon je zaista dobar, možda nije bolji, ali sigurno nje ni lošiji od većine symbiana, a mp3 mu je bolji nego nokijin, sigurno imao sam i 6600, 7610, 6630, kao i displej, koji je na kraju krajeva i veći, umetanje kartice externo..... 8)

Definitivno nije za podcjeniti :!:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Ma da je preporucljivo da se gasi prije vadjenja MS, bre :!: :lol:
Pa bas sa Symbianom ne moze da se uporedjuje nemojte tolko da pretjerujete. :twisted:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Nisamo ga ni uporedjivali sa symbianima, ali realno je odlican tel, za nekog ko ne voli symbian idealno resenje! Preporucljivo ali radi i bez gasenja, provereno, vadio sam 1000 puta i ok je! Samo me nervira kad neko kaze nije symb i odmah je losh, ali nije bas tako, ima mnogo opcija koje su bolje nego na symb tel! :D :D

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Ne treba zaboraviti da je ovo TELEFONSKI aparat, tako da sam symbian nije imperativ. Oduvjek sam koristio Symbiane, sve nokie i zaista su super, baš zato kažem da ovaj telefon nije za podcijeniti, a i niko nije savršen, uzmi p800 prevelik, kao i većina nokia, ali to nekome nije bitno kod telefona, neki ljudi i to vole.
Mene je kod 6600, 7610 nerviralo što za slanje melodije preko bt moram mjenjati eksenziju jer su kao "zaštićena" autorska prava, ovdje nemam tih problema, i meni je to vrlo bitno, zvuk je izvrstan, ima flash, externo umetanje kartice, sve to treba uzeti u obzir :!: :!: :!:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Danas sam ceo dan igrao sa njim.. :mrgreen: ..nisam mogao da se odvojim....mp3 je bruka...pesmu kao da sam pustio na kompu...zvuchnik je malo slabiji(dosta tih) za mid i amr fajlove ali zato mp3 kidaaa....a slike...auu tek to je perverzija...aaaaaa....
tastatura skoro da tinije potrebna....:mrgreen: :mrgreen:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Vala isfaliste taj mp3... :mrgreen: Akki mozes li da snimis na mikrofon na komp kad pustis s telefona mp3 i postavis snimak negdje da cujem to cudo? :mrgreen: Ili bilo ko drugi ko ima S700? Ne sumnjam da je zvuk dobar ali svi kazete da je bas wrh pa reko da cujem ako ko moze da snimi tako... :mrgreen:

Odgovori