Mobilni sa dve kartice

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
zems
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 29. Dec 2006. 20:24

Mobilni sa dve kartice

Post od zems »

Da li postoji mobilni koji prima dve kartice tako da si dostupan na obe u isto vreme?
Ako postoji , koji je model!

Hvala

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

ne postoji,postoje neki ali kod nas se ne mogu nabaviti.Jedino da kloniras kartice i da napravis jednu od 2(ili vise) i onda ubacis u telefon,ali tada bi bio samo dostupan na jednoj
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

davno se nekad spominjalo oko ovoga
ja sam iskreno video jos pre nekih 3-4 god SE T230 sa dve kartice, cak je mogao imati i vise, kako mi je vlasnik rekao mogao je skenirat sim sadrzaj i softvereski imat kao karticu, neko skeniranje.. neznam, nisam siguran jel istina ali sam se uverio da je imao dva slota za dve kartice
jako je cudno izgledao, potpuno isti je kao obicni T230 samo malo drugi dizajn, neke linije i male dodatke je imao u softveru radi toga, dveju kartica... bio je pristup za obe kartice samo kad te neko nazove na jedan br. a pokusa te neko nazvat na ovaj drugi, tada se ne cuju nikakvi signali, ni da je zauzeto ni da te izbaci ni da zvoni, jednostavno tisina
dakle to postoji ali isto tako to mi jedini put da sam video da to ima i vise nikad nisam za to cuo, zasto to nije uvedeno neznam.. . ..
cak je neko spomenuo kad je pre neki dan neko postavio temu u vezi toga samo za w810, da je moglo kod nekog k700 samo sto se menjala mreza gasenjem pa ponovnim paljenjem telefona..

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Pa najlakse je da kloniras dva broja na jednu karticu. Onda na oba broja uradis divert ka onom drugom kada si nedostupan. Tako da, kad ti je aktivan jedan broj, svi pozivi na onaj drugi ti se preusmeravaju na njega - i obrnuto! Malo konfuzno objasnjenje al sta da se radi.
Ja koristim kloniranu karticu sa 064 i 063 pripade brojevima i super sljaka. Prebacivanje sa jednog na drugi broj traje nekih 10s! Jedino sto sms i mms ne mogu da se divertuju, ali mi to i nije toliko bitno.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ixtis, a mozes li grubo rec kako se radi kloniranje, dva broja da kloniras na jednu karticu
to za prebacivanje "divert" te potpuno razumem, posto cu menjat br pa sad nebi ovaj stari odma prodao, tako da sam kontao da stari br stavim u neki mob pa da sa tog mobitela napravim prebacivanje poziva na novi br

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

napalm death, bilo je tema o tome ne forumu .... potraži ;)

pozdrav...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

hvala b_udder, a i ja ko idiot, pocetnik, ni pogledao nisam jel ko sta govorio
evo dve teme u vezi ovoga
Tema 1
Tema 2
kako sam ja skontao, to bi isto bilo kad bi imao dve karticem, pa jednu drzis u telefonu, drugu u djepu..
mislim, koja korist kloniranja kad nisi dostupan na oba broja

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

napalm death, korist kloniranja je sto ne moras setati 5 sim'a u dzepu i ne moras muciti fon svakih 30min da bi menjao kartice tj proverio dali imas mail,sms prop.poz. itd 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

.... i grebao kontakte na karticama, i negde ih i pogubio, ali je daleko od one funkcionalnosti koju bi potencijalni vasnici želeli, tako da mene uopšte ne mrzi da nosim 2 telefona. Onaj backup telefon je onaj mali 6610.

:)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Postoji mogucnost ubacivanja do 16 razlicitih brojeva na jednu karticu, ja sam to video da rade ljudi i to nije nikakva fora. Malo je drugacija kartica, filovana je sa memorijom i to sljaka. E sad, problem je zasto nisi odjednom dostupan na svim brojevima. Pa jednostavno, zato sto ti za svaku karticu treba poseban prijemnik, i poseban procesor. Zamisli telefon za nekoliko antena na sebi... Mislim, strasno. Ako ti je bas neophodno da si stalno dostupan na 2 broja, uzmi 2 telefona. Drugog resenja NEMA! Teoretski ono za divertovanje poziva je ok, ali sta sa svim drugim (SMS, MMS, EMail, IM, PTT...)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Nekad je postojao Benefon Twin +, koji je mogao da istovremeno da ima dve aktivne kartice, ali sam na nekim forumima procitala da je telefon jako loseg kvaliteta (dobra ideja, ali losa realizacija). Sto se tice dual-sim adaptera, postoji varijanta kod koje se sece SIM kartica i varijanta kod koje se ne sece. Bacite pogled na www.simore.ch Ali, dual-sim adapteri zamene SIM Tool Kit (STK) originalne kartice svojim "softverom" (koji omogucava prebacivanje s jednog broja na drugi), pa zato ako u STK imate nesto sto vam treba, bolje da onda izbegavate dual-sim. Osim toga, ne podrzavaju bas svi adapteri USIM (odnosno 3g) kartice, pa i tu treba obratiti paznju.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

fain2daniel, ma znam, nisam plavusa :roll: nego ono grubo govorim, isto ti ga dodje sem nosanja hrpe kartica

miodrage, ja iskreno verujem da se mogu telefoni napravit da budu aktivne dve kartice, (ne mislim mi kod kuce) i imali bi dosta zajednickih stvari pa i ako ne antenu
ali zamislite te frke, hocu poslat poruku, s koje kartice na koji br. hocu nazvat, s koje kartice, iz kojeg imenika na koji br, definitivno bi doslo do konfuzije ali jako bi voleo imati nesto tako, logicki nije komplikovano a sto ih nema.. ocito nije potraznja neceg takvog ili nesto drugo
pa nebi bilo lose kad bi fonove pravili sa barem dva slota, nikakav prob ali nema ni toga.. zasto :dry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa upravo iz tih razloga koje si naveo. Ja mislim da postoji ogromna potraznja za ovakvim telefonima, ali onda ljudi ne bi morali da kupuju 2 ili vishe telefona, a to bi znacilo da bi potrosili manje para. O cemu se radi? Pa o tome da u svetu veliki broj ljudi ima poslovni i privatni telefon. A to znachi da vuku 2 sprave sa sobom umesto jedne. Zar ne bi bilo divno kada bi nosili samo jedan aparat koji bi javljao na kom broju (privatnom ili poslovnom) im je nesto upravo dospelo. Tehnologija za ovako nesto nesumnjivo postoji, ali to bi ili morao da bude basnoslovno skup uredjaj ili ce proizvodjachi mobilnih telefona ostati bez posla. Ako nekome napravis sve sto mu treba od mobilnog telefona, on vise nikad nece kupiti nov telefon.
Svojevremeno sam imao 3310 sa adapterom za 2 kartice. Prilicno zgodno, 2 broja na jednom telefonu, ne moras da menjas kartice... Ali da bi promenio karticu koju koristim, morao sam da palim i gasim fon.

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

i mom caletu je svojevremeno trebao tel sa 2 kartice i zajedno smo se raspitivali za to ali nigde nismo nasli nama dostupno tako da mislim da ces morati da setas 2 telefona..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

napalm death, pa to bi moglo da se resi na smart-phonu na prilicno elegantan nacin pomocu promene profila, kao sto se telefon ne gasi kad ukljucite fligh mode ili off line isto bi tako mogli da menjamo rezime izmedju 2 kartice ipak ovo je bezbolnije resenje nego da gasite i palite telefon 20 puta na dan a i krace traje...ma sve mogu proizvodjaci ali se samo igraju s nama i pustaju nam tehnologiju na kasicicu, ko zna kakvu oni tehnologiju imaju razvijenu ali cekaju da cena padne toliko da bi bila isplativa masovna proizvodnja, pa setite se samo koliko smo cekali da telefoni dobiju kolor ekrane? Znaci dok tehnologija ne postane isplativa, nema nista od posla... pa ko bi kupio model koji iam u sebi 3.0Ghz procesor i ko zna kakva cuda, kad bi mu cena da se pojavi u toku ove godine morala biti preko 2000e? Skupo i za najimucnije...
5130+Koss the plug....

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

cisto sumnjam da je razlog ne stvaranja takvih telefona za dve kartice samo da bi se kupila dva telefona..
koliko posto ljudi u svetu koristi dva telefona za dva broja.. ja mislim da je nekih 10% ako ne i manje
naj vece musterije danasnjih telefona su deca, i njima je bitno da je telefon, u vecini slucajeva, multi medijalan a da ima dve kartice, ma puno im je i ta jedna
znaci privukli bi vise musterija sa takvim telefonim ali onih musterija koji ivde telefon kao telefon a ne igracku, cisto sumnjam da onaj koji ima dva telefona, da imaju n73 i k800.. vecinom imaju neke mizerne telefone a kad bi na priomer k800 imao za dve kartice zasto ga takvi nebi kupili..
..meni je to jos nejasno, ipak nema pravo objasnjenja... zasad

samo da dodam, upravo sam razgovarao sa covjekom koji radi to, biznis mu ide neverovatno ali ne radi svakom, dakle klonira kartice.. ispricao je dosta toga ali naj vise radi za ljude koji sumnjaju da im supruznik (zena ili covek) ima ljubavnika
dakle napravi dve kartice jednog broja, i ta osoba uzme sebi klonitranu a recimo zeni dadne onu orginalnu, ali klonirana dominira... dakle ako obe kartice aktivirate (ubacite u razlicite telefone) i ako zovete sa klonirane na orginalnoj pise problem s mrezom, a kad zovete sa orginalne, kod klonirane se ne desaje nista ali ne moze pozvat nikoga, zato sto se postojec br vec koristi.. a klonirana moze recimo, ako je u toku razgovor na orginalnoj, klonira pozove sam svoj broj i ubaci se u vezu, razgovor koji se odvija na orginalnoj dok orginalna to ne moze a kad se ne odvija razgovor ni na jednoj, kad se pozove sam svoj br drugi telefon zvoni

ne mora se uzimat obrisana kartica da bi se ubacila dva broja , koristena kartica se moze izbrisat ali se ne moze formatirat, dakle ostaju neki podatci..
i kad se pali telefon, koje kartice ukucate PIN tu koristite, samo neznam ako su obe aktivirane da se ne trazi PIN prilikom paljenja, koja se aktivira.. . .

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Svi vi koje interesuje mobilni koji prima dve kartice pogledajte http://www.trendmobiles.co.uk/t500.html

Prema (prilicno sturim) specifikacijama proizvodjaca moze da istovremeno ima dve aktivne SIM kartice. Steta sto nije navedena cena.

Malocas sam pregledala sajt proizvodjaca. Premijera ovog modela u Vel. Britaniji je bila 15. 1. 2007, a za ostatak sveta je 27. 1. u Dubaiju.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

http://www.phone.co.yu/reklamne_strane/duos.php zems,pogledaj da li je ovo resenje tvog problema.
LG G2 Black,16GB

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

6630

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Angel of Love, taj DuOS je isto sto i dve kartice u jednom fonu, nisu obe dostupne u isto vreme. Videcemo za ovaj Trend T500, mada sam dosta skeptican. Nema vise informacija o njemu. Sve mnogo vise lichi samo na reklamu za comming soon....

Odgovori