Da li je neko ukljucivao/iskljucivao ovu opciju na svom telefonu? Da podsetim, rec je o modu u kome odasiljac u telefonu radi na pola ili punom snagom (half/full rate)...
Ukljucivanje: *3370#
Iskljucivanje: #3370#
Ta je opcija namenjena za koriscenje u zonama koje su odlicno pokrivene baznim stanicama i gde je signal prvoklasan...
Ima li neke stvarne ustede (po pitanju produzetka trajanja baterije) i kako se ponasa telefon (kako drzi signal)?
EFR - Enhanced Full Rate Coding
Eto tako, interesuje me... Valjda vam je poznato da sto je signal mreze slabiji, to telefon vise crpi energiju iz baterije... Dakle, u nekoj nedođiji baterija znatno kraće izdrži nego u centru grada.
E, ova opcija nam daje interesantnu (obrnutu) mogucnost: kako da dobar signal iskoristimo u pozitivne svrhe - duze trajanje baterije...
Nisam nikad koristio ovu opciju, a kako "vise volim da pitam, nego da skitam", bolje je da cujem tudje iskustvo i vidim vredi li se zamajavati ovim...
E, ova opcija nam daje interesantnu (obrnutu) mogucnost: kako da dobar signal iskoristimo u pozitivne svrhe - duze trajanje baterije...
Nisam nikad koristio ovu opciju, a kako "vise volim da pitam, nego da skitam", bolje je da cujem tudje iskustvo i vidim vredi li se zamajavati ovim...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Da, to je bilo korisno ranije, sa starim telefonima. Novi modeli automatski usklađuju nivo prijema i predaje (možda ne baš svi...). 

● PRAVILA FORUMA ●
Nema te mogućnosti na Symbian telefonima, ali zato možeš svapta da promeniš na svom fonu samo preko F Explorerera i beležnice(ja promenio na N-gage: zvono alarma, zvovo kalendara, logo operatora, sve ikonice u meniju, izbrisao svašta, preloaded melodije, slike, pa sada imam 3.78 mb slobodnog prostora za aplikacije kao Opera, Smartmovie, F Explorer, pa ne moram da ih imam instalirane na obe MMC kartice, a uz malo kopiranja tih fajlova na komp, te zezanja sa Notepad-om svašta može da se uradi, kao menjanje imena programima, menjanje help-a, menjanje samih menija(ja sam menjao samo tekstove menijia, za sada...) 

U susret novim izazovima...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Nema mogućnosti u smislu da ne možeš sam da menjaš, jer telefon sam reguliše režim rada. Što se tiče editovanja .ini i još nekih fajlova, slažem se, dosta toga može da se edituje. Lepo ja rekoh Symbian je malo napredniji Windows 3.11...

● PRAVILA FORUMA ●
Kada se setim kakvo je čudo taj Windows bio. A ja sam još imao laptop u to vreme, stalno sam se divio kako tolika tehnologija može da stane u tako malo kućište sa tako dobrm ekranom(gray scale), a gle, sada, telefon mi bolji od PCija... Čekaj, čekaj, pa ja još uvek imam taj komp. Xo Xo Xo

U susret novim izazovima...