Milane , ako moze mala pomoc ?

evo ovde sam postavio dve slike od ovog Yukon Scout Scope sa 27x zoomom . znaci tako izgleda . e sad , da li kapiras kako ovaj Punkrocker62 uopste slika sa sony ericsson-om w810 i sa ovim teleskopom ? ne kapiram gde stavi telefon ? da li prvo zoom-ira teleskopom pa onda prisloni telefon da sa socivom vidi to zoom-irano pa okine ili nekako zalepi telefon uz teleskop pa preko njega zoom-ira do 27 puta ?
ne mogu da provalim kako uopste funkcionise ? imas li neku predstavu ?
drugo , evo postavicu sliku isto i od ovog 6x zoom-a za sony ericsson k750i , pa da te pitam imas li i ovde neku predstavu kako bih mogao ovo ,ako narucim , da nakalemim na samsung P850 ? vrlo mi interesantno deluje i ako je verovati slici koju pravi ovaj 6x zoom , nije ni to lose . naravno onaj veliki zoom od 27x mi se vise svidja ali ako je to tesko povezati za samsungom P850 , onda bih i sa ovim bio zadovoljan ?
a ovo su dve slike da se vidi da i sa ovim 6x zoom-om koji je mnogo manji od onog glomaznog 27x zoom-a , moze vrlo pristojno da se zoom-ira . ko ce da nosi onoliku skalameriju ?
a evo , bas sam dosadan sa ovim slikama sigurno , i slika od samsunga P850 , pa znaci ako imas predstavu kako da nakalemim ovaj manji 6x zoom na moj fon ?
potencirao sam ovaj 6x zoom koji je namenjen za sony ericsson jer mi se cini da , ako je ikako moguce da se nakalemi na samsunga P850 , onda cu pre to moci sa ovim 6x zoom-om jer ima neku zakacaljku , dok za Nokiju nema nista od toga nego samo objektiv pa se za Nokiju skida poledjina pa se nekako zasrafi na fon .
izvini malo sam oduzio ali ukapiraces da me zanimaju dva pitanja , kako je uopste fotografisao sa onim velikim zoom-om od 27x i sony ericssonom w810 i ako vidis kako bih mogao da nakalemim ovaj 6x zoom za sony ericsson na samsung P850 ?
hvala unapred druze za bilo koju ideju . bas mi se svidja ideja i hocu nesto od ovog da uzmem .