Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

M600i ima. 8)
...shit happens... keep d smile!

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

razlike izmedju w950 i m600 i p990(sem u kameri).Sta je najbolje kupiti od ova 3? :D :D :D :D :D :D
nokia n80

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

1. P990
2. W950
3. M600i

Treba razjasniti? Ili kontash.....

P.S. W950 vs M600 sa karticom od 2gb... ne znam bash...
...shit happens... keep d smile!

flok
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 17. Jan 2007. 08:15

Post od flok »

Pozdrav svima!
Imam w950 i vec nekih par meseci ,pa sam na stranici SE video novi update softvera i step by step uradio sve kako treba, e sad desilo se sledece.Kako sam po instrukcijama radio, na kraju mi se telefon samo treptao kada sam ga ukljucio,nista drugo,,,znaci ocigledno sam zeznuo nesto.Odneo sam u servis kod nas(subotica), i navodno zbog novog modela nemaju novi update,pa su kontaktirali beograd,ali jos im nije stigao software.(mob mi je mrtav oko 2 nedelje) :(
Da li je neko radio vec tako rucno update ili dali je vec neko nosio negde na osvezenje(mislim na beograd),pa ako ja ovde ne budem imao mogucnosti da uradim,da posaljem u beograd.Samo da znam gde i da je pouzdan.Nisam jos radio update,pa je priznajem,moja greska,neiskusna. :(

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Ljudi, daj pomazite, svar je veoma hitna.

Prodao sam N70, pa sam kratko imao i N73 koji sam nedavno prodao.

P990i mi se mnogo svidja! Uzimati ili ne?

Nije mi preterano bitno sto nema puno softvera za njega, a cuo sam da je novi fw dosta poboljsan.

Inace, uzeo bih par dana star u fullu, sa garancijom za 355. Vredi ili ne?

ps. procitao sam stotine postova, ali ne mogu da se odlucim
iPhone 3G[s] 16GB

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Ako ti mali izbor app ne smeta,naravno da vredi.Posebno ako znas sta je touchscreen,i odgovara ti koriscenje istog.Iskreno,ne vidim da za te pare mozes uzeti ista i priblizno tako dobro...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

de.marko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 10:58

Post od de.marko »

po meni je telefon razocaranje jer takav fon tj sa takvim karakteristikama a bez kamere?????? ne razumem??????????????? :uhuh: to je greska:blinky: inace sve ostalo mnogooo dobrooo :D ali sacekacu jos malo po cu koupiti tako neku zver sa kamerom.
8)

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Znas li ti koji je uopste telefon p990?!?On ima kameru od 2 mpx sa autofokusom!Da nisi pomesao sa w950 ili m600?Cccc.....

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

pilgrim, verovatno je mislio na m600....bas zato sto nema kameru predstavlja dobar izbor za neke poslovne ljude, jer ako ste zaboravili na zapadu u nekim firmama ne dozvoljavaju radnicima da nose telefone s kamerama zbog straha od industrijske spijunaze :roll:
Kod m600 je veca mana sto nema wi-fi 8)
5130+Koss the plug....

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Masterokrata napisao: Kod m600 je veca mana sto nema wi-fi 8)
Bice i toga,odnosno najverovatnije ce uskoro biti predstavljen M600i (Lizy) sa Wi-Fi i jos nekim sitnijim poboljsanjima! :)

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Ja sam odustao od m600 ne zbof WI-FI(mada je i to mana),vec sto ne zelim fon za koji nema ni 10 upotrebljivih app,a to jedan smartphone "zaglupljuje"...Kad kazem upotrebljivih,mislim "izlecenih" 8) .Pozdrav

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

evo ja danas uzeo w950,pa ako ima zainteresovanih malo da pokrenemo temu o UIQ ,novim programima itd
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

1.Odlicno :D
2.Jacina zvuka u sluskama jel bar na nivou 6630?
3.Jesi probao smartmovie na njemu?Kako rade avi falovi sa 200-300 bitrejtom?Secka li?
4.Kako se snalazi sa vise aktivnih aplikacija ,slucajno jel znas koliki mu je RAM?
5.Jel ima igrica za njega?
6.Opsti utisak
unapred hvala
z0pP
Слобода или смрт

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Evo odgovoricu ti ja, mada nemam ovaj fon, samo sam ga cackao: 2. Jacina zvuka na sluskama se pre moze porediti sa iPod-om nego sa 6630(veruj mi - imao sam 6630, a probao sam zvuk na w950).Jedini od telefona koji je slican po kvalitetu zvuka jeste n91. 3. Nisam siguran ni da postoji kr_kovan Smartmovie za UIQ3... :unsure: 4. Ima malo RAM-a, mislim oko 15 MB, i lose je optimizovan, tako da cesto izbacuje "memory full itd...". Mozda ces reci da 6630 ima jos manje RAM-a, ali je on bolje optimizovan, a UIQ3, tj. Symbian 9.1 je mnogo zahtevniji od prethodnih verzija. Ako si zahtevan korisnik, imaces garant problema, a ako ga budes koristio kao "dumb phone", tj. samo za muziku, miran si. Uostalom, cak i navodno "mocni" p990 ima taj problem sa RAM-om, i upravo zbog nezadovoljstva "biznis" korisnika koji su imali silne probleme sa koriscenjem multitaskinga, novi SE P1 imace 400 % vise RAM-a od P990, kako bi se izbegli slicni problemi... 5. Ima igrica za njega, uostalom, uvek mozes da instaliras java igrice za rezoluciju 240x320, problemi postoje sa brojem korisnih app za njega... 6. Moji utisci su pomesani

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

Postoji SmartMovie za UIQ 3 samo je potrebno signovati ga :) Slobodna RAM memorija je oko 12-13 mb sa instaliranih 50-tak programa. Meni nije izbacivao memori full nikada ali sam imao sprobleme sa sporoscu telefona i nekim bagovima tipa zamrzavanja itd. Dobar dizajn i kvalitet telefona,odlicna muzika ali kao smartphone?! NE!

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Hvala za odgovore ljudi!
Mene od programa bi samo zanimao smartmovie i neki word citac...Oni bi dobro radili?
U ranijim postovima sam procitao da ako instalirate na c da se telefon uspori!
Sto se tice rama-ne bih ga previse opterecivao npr. Opera mini+mp3 odjednom da rade!
Moze li tako da radi bez problema? I da jel se restartuje /gasi?6630 me ubi :(
Слобода или смрт

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

smartomovie,ja cekam da ga registrujem tako da ne znam kako radi :? ,word i exel, sam ubacio neki program radi dobro za ono sto meni treba.Ja sam instalirao sve na D: jer uvek volim da imam slobodnog mesta tamo gde je system.Opera mini i mp3 radi ok zajedno.Telefon se ne restartuje,sem sto sam ga ja juce punio 2x "posto sam ga malo koristio" :lol: :D .Telefonom sam prezadovoljan,mada mislim da moj soft ima malih bugova cekam neki credit da ga prefleshujem pa cu onda javiti.Za sad ovo sto tebi treba radi perfection :wink:

1.Jacina zvuka u slusalicama je odlicna bolja od 6630
4.Odlicno se snalazi,meni je uglavnom par aplikacija upaljeno
5.Ima delimicno igrica moze uvek java
6.Moj utisak vredi svaki eur.

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Koji je najnovija verzija softvera?Hvala za odgovor!Kako se proverava to za softver jel:zvezdica plus tockic dole?
P.S. Pogledaj pp!
Слобода или смрт

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

imas kad udjes u statsu za softver,evo sad sam proverio CPU brzina je 202mhz.Ram mi je slobodan 10 mb(16%) ne znam sad koja je novija verzija videcu kad dobijem taj kredit.Inace mislim da mi mnogo steka softver molio bih ljude koji imaju w950 da kazu kako im radi,koliko je slobodne memorije itd.Probao sam film od 700mb sa bitrate 983kb/s i malo je seckao nemam sad vremena al verujem da ce 500-600 raditi ok.Jel zna neko gde mogu da skinem firmware za flashovanje?I jel ima neko uputsvo ?

Hvala unapred

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Kupio sam w950 pre nekih nedelju dana i sa fonom kao fonom sam zadovoljan. Nije mi ni jednom izbacivao memory full ali nisam jos nista instalirao na njega, solidno je brz ( uporedjivao sam sa E61 koju takodje imam). Jednimo me je zvuk na slusalicama razocarao, tisi je nego na w810 koju sam imao pre mesec dana :cry: . Zvuk jeste dobar ali je tisi sto me izludjuje :x
Jel postoji neki nacin da pojacam zvuk, isao sam u ekvilajzere ali se oni ne mogu podesavati samo mogu da biram jedan od vise ponudjenih ( loudnes, megabass....).
Jel ima neki plejer za ovaj fon a da se ne mora sajningovati?

Jos jedno pitanje:
Jel mogu i kako da promenim memoriju na kojoj cuvam poruke? Meni je po defoltu na memoriji telefona.
and justice for all...

Odgovori