Provera legalnosti telefona preko IMEI-a?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Glider
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 12:18

Provera legalnosti telefona preko IMEI-a?

Post od Glider »

Planiram da menjam moj telefon za drugi polovan ali vlasnik tog drugog nema nikakav papir jer ga je on kupio od prvog vlasnika pa me interesuje postoji li mogucnost da mi on recimo da IMEI i da ga ja egde proverim (u policiji) da nije slucajno kraden????
  • _______________
    Naslov izmenio akki, iz naslova teme se mora nedvosmisleno zaključiti o čemu se tačno govori u temi.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Postiji naravno, a to je: Kupi lepo nov telefon i nemoj da se smarash sa tim i da rizikujesh bez veze. To nije npr. Monitor ili Maticna ploca ili slicno (sto se ne dira), nego je to telefon (koji svaki dan pada iz ruku! ... ) a da ne pricamo kakve sve prevare postoje u prodavanju polovnih telefona (resetovanje timera, prodavanje ukradenih telefona, prodavanje neispravih telefona koji rade na prvi pogled, prodavanje telefona sa mrtvim pikselima koje ako ne proverish odmah mislicesh da je sve ok... itd...)

Tako da... i da je 100evra skuplji nov telefon, vredi! Ali poenta je u tome sto nije razlika 100 evra izmedju novog i polovnog nego bash naprotiv, jako mala, pa se kupovina polovnog telefona strogo ne isplati.

Poslusaj me molim te i zaboravi na to... (ja jednom kupio polovan telefon i nikad vishe!, hvala bogu da sam uspeo da ga se otarasim, tj. da ga vratim u zamenu za drugi koji je bio u redu ali sam i njega prodao). Bolje je uciti na tudjim greskama nego na svojim.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

Glider, postoji (ali internacionalna) provjera ako malo potrazis naci ces da je mislim Miskoni (ako grijesim sorry) postavio link za tu provjeru,ja sam provjerio moj mada ne znam koliko je to mjerodavno :wink:

Glider
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 12:18

Post od Glider »

Da ali telefon koji ja zelim da kupim vise ne postoji u radnjama konkretno P910i!!!!
I ja se "bojim "za.eba" ali ne znam sta da radim!!!

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

kupi taj tl ako ti se svidja...i onako je jod nas sve kradeno...skoro :disgust: o :disgust: imas roaming i par rdni=ji koje prodaju legalne telefone ostalo je sve dubai....i da nepricam mnogo

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Glider, u tvom slucaju tazi podatke iz licne karte da pepises,ako je cist nece imati problema da ti ih da.

coobra024
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 03. Mar 2007. 13:50
Kontakt:

Post od coobra024 »

Stvarno 6630 app je dobro rekao uzmi podatke iz licne karte i povedi nekog prijatelja kao svedoka za svaki slucaj.

Odgovori