Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Meni na E60 radi lepo WiFi bez bilo kakvih podesavanja. U NS-u sam i ima nekoliko lokala u kojima je otvorena mreza, a u koje i inace zalazim pa mi to sasvim dovoljno, kao i jos par onih koji nisu stavili pass pa se mozes bez bilo kakvih problema kaciti. Nisam nesto preterano mnogo bio na netu ali npr. MSN Messenger i surf sasvim lepo rade. Kod mene je procedura sledeca, odes na Connectivity> Conn. mgr.> Available WLAN i kad nadje mrezu tj. sve slobodne pristupne tacke biras na koju ces da se kacis ali gledaj da kliknes na onu sto je "public" tj. bez password-a da nebi sve iz pocetka. Kad se "nakaci na mrezu" dalje ides sve kao preko GPRS-a, bez bilo kakvih dodatnih podesavanja. A za dalje telefon pamti i daje prioritet WiFi-ju nad GPRS-om i WAP-om.
Al smo odlutali od teme pa to ti je
megatron, da vrlo je pametan taj kao i onaj sto rece da mu baba ima onu stvar bila bi deda!
No to nema svrhe dalje komentarisati svako ima nesto sto mu se svidja ili ne to je individualno naravno.
a sto se tice WLAN postoji na nokijinom sajtu program koji moze da se skine,koji je besplatan a koji pomaze u pronalazenju mreza i uproscava rad sa njima.
Pokrene se samo taj program on pronadje mrezu ako je ima naravno i pokaze sve podatke o toj mrezi i ako je slobodan pristup sve ostalo je vrlo prosto,uspostavi se konekcija i .....
Evo i ja da se javim! (Pozdravljam Zox-a) Pazario sam je i ja (N80) mada sam gledao i N73. Prvi utisci su super. Prevazilazi moja očekivanja i veliki glas za N80!Pozdrav svima!
Pozdrav i tebi Kokane i dobro dosao na ovaj forum!
Prenesi nam svoja iskustva i zapazanja u koriscenju telefona i postavi slobodno i pitanja ako te nesto konkretno zanima!
gallee, ja se ne bih slozio sa tobom u toj dilemi. Zasto? Jednostavno je, N80 ima ama bas sve sto i N73 samo sto ima jos nekih, za nekoga sitnica, koje su nekim ljudima potrebne, npr. WiFi. Ali se opet vracamo na ono pocetno, sta kome treba? Od potreba zavisi i odluka u vezi odabira aparata. Eto meni npr. kamera nije bitna pa koristim E60 koji mi sluzi svrsi i koji bih menjao jedino za N80 ne zbog nekih dodatnih funkcija i mogucnosti ili ne znam cega nego jedino zbog etstetskog dela. Ali kao sto rekoh, to je samo subjektivno misljenje, ukus, a o tome, kao sto rece jednom jedan dokoni covek, ne treba raspravljati
Azimuth, razumem te u potpunosti da treba odabirati telefone (kola, motor......) prema POTREBAMA ..!!! ali mi smo i ranije raspravljali koji je "bolji" i rekli da ne n73, pa ja reko' da kazem sta je receno pre koji broj meseci..
Vidim da se niko ne zali na da ima neki problem sa n80 sto me jako raduje!
A takodje primecujem da ima dosta zalbi na n73 tako da ne znam sta da kazem onima koji ga hvale a kude n80!
Vidi se koji je bolji sad zar ne!
mislim da ta serija nojie jos nema mogucnost da se dokodira kod nas ili ako moze uzasno je skupo...inace ja sam imao N80 i mnogo mi se klimao slajder za tako skup telefon...ipak kosta preko 300 evra i ipak su mogli da ga malo kvalitetnije urade...sve ostalo na njemu je sasvim ok odradjeno...pozz
Pa evo posle par nedelja korišćenja N80 da iznesem svoje utiske. Uopšte se nekajem što ga imam jer je stvarno perfekt! Čak mi ni slajder nije raskliman što verujem da mu je boljka. Slike su perfekt, brzina je mogla biti i bolja, rezolucika i zvuk ok, ma sve u svemu savršen.
Pošto vidim da je i Azimuth iz N.S. ja sam takođe pokušavao koristiti wlan ali bez uspeha. Na ŽS. nađem dve mreže ali nikako da se konektujem. Uvek mi javlja neki eror. Ako može neko pojašnjenje ili lokacija za besplatni WLAN dobro bi mi došao! Takodje me interesuje dali je za našu seriju izašao program: Slovo ED (Rečnik) i IR remote (Daljinski). Voleo bih ta dva programa da imam jer sam ih već koristio na prethodnom mobilnom.
Kokan, imas otvorene HS-e u Hogar-u, Latinu, Routh66 itd. ali to su mesta na koja ja zalazim pa znam. Sto se tice konektovanja, negde je i bilo price o tome i o nekakvom programu sa oficijelnog sajta ali meni sve radi savrseno ovako kako je po default-u. Znaci, kad odes na neko od gore navedenih mesta prvo se raskomotis i narucis nesto da popijes i onda pocinje igra. Kao prvo trebas da podesis ( tj. to ti je moja preporuka mada ume nekad i da smara ) da te pri svakom konektovanju pita da li zelis preko wifi-ja ili gprs-a da se konektujes. Kad si taj deo odradio onda ides klasicno na neki od pretrazivaca mada mi se njavise svidja i sasvim lepo radi posao i ovaj koji je inace na telefonu, i pri tom konektovanju nemoj da se brines jer ce te pitati a ti ces kliknuti na wlan ili wifi u zavisnosti sta ti bude ponudio. Kad to odradis onda ce on krenuti da trazi mreze i na tebi je samo da potvrdis tu koju je pronasao. Obrati samo paznju da mreza bude otvorena tj. javna ( razlikuju se po malom katancu koji se pojavi pored imena ili jednostavno pise "stuff" ). Posle toga ceo svet je pred tobom, besplatan net, san svih nas
Aj pa javi ako nisi uspeo ili ako sam kojim cudom pomogao u resavanju tvog problema
Hvala Azimuth-u na pomoći ali ... Prvo neznam i ne zalazim u te kafiće tako da nisam uspeo naći te mreže. Kao što sam rekao ja na Ž. stanici nađem dve mreže (neznam sad tačno nazive) i činimi se da su free i bez katanca. Isto i u Rumenci na okretnici nađem jednu mrežu ali mi nikako ne uspeva da se konektujem. Nejde ni MSN ni klasičan internet. U izboru konekcije ja postavim da biram preko čega ću se konektovati (uzimam mrežu a ne Mts wap) i nikako ne uspevam. Neznam u čemu je problem?
Pa ne treba ti Mts wap tj. gprs kad se konektujes preko wifi-ja. Odaberes samo otvorenu mrezu, mislim na hot spot, i dalje ide isto kao i preko gprs-a tj. wap-a. Nemas nikakva posebna podesavanja niti ista slicno za wifi. Mozda su te mreze bile zakljucane tj. zasticene pa ti treba pass da bi se konektovao preko njih. Ne kosta te nista da se malo prosetas, a Bogu hvala na lepom vremenu, i da probas taj famozni wlan
Jel moze nekako da se N80 poveze na Nintendo DS preko wifija,pa onda preko emulatora za DS da sa mobom i ds-om igram multiplayer igrice?Znam za PS1 emulator za symbian ali postoji li ds symbian emulator sa ovom funkcijom? Covece to bi bilo cool
N80 je odlican sa sledecim manama:
- spor je kao puz, a tek kad se optereti sa programima i podacima onda noze da se osedi cekajuci da otvori zeljene aplikacije (kartica mi je od 2GB).
- bateriju trosi kao da mu je funkcija potrosnja baterije glavna opcija u meniu,
- prijem signala mu je ispod nivoa na kakav sam navikao na Nokiama (neznam da li je zbog 3G mreze, ali drugi 3G se tako neponasaju)!
Najbolje sto ga hvali mu je:
- kamera,
- povezivanje na kucnu mrezu!
Ima li neko nekih saznanja o 6110 i kako se N95 ophodi prema ovim losim stranama N80?
Kako funkcionise GPS?
Vredi li razmisljati o e90?
drug mi se zali da mu baterija ode za 10h cim ubaci kingston mini SD 1GB u aparatu a cim vrati staru 128mb sve je ok i batt izdrzi i do 3dana...nisam bas uspeo da pronadjem odgovor na ovo pitanje na netu.dali je neko imao slicno iskustvo?
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.