Zasto je tako jeftin??!!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 20. Jun 2006. 18:28
:: Xiaomi A3/128 Grey

Zasto je tako jeftin??!!

Post od ZzHn »

ima nekoliko dana da me drug zamolio da mu vidim neki sto jeftiniji a sto funkcionalniji tel da kupi posto on nije tip koji visi po netu...
i tako ja kazem ajde,nije problem,dodjem ja na ovaj sajt i pocnem da traaazim....
Prvo sto mi je palo napamet je k750i,ali svi ga imaju,i malo je isfuran iako je odlican... zaobidjem ja SE i odem cisto iz znatizelje na BENQSIEMENS... kad tamo model EF81 koji ima skoro SVE i kosta saaaaaamoooo 95-110 e?????!!!?!?!?!?!? +ima fin dizajn??? u cemu je fora?
ja znam da bi se on odusevio tim fonom,ali ljudi kazite mi ima li neka caka ili sl? znam da je BENQ bankrotiro nedavno,jeli to mozda uzrok opadanja cijene? zna li neko sta? :) stvarno za te pare... mnooogo dobro zvuci.... help :) poz

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa sigurno jer se Benq raspao i eto pade cena,vrlo zanimljiv telefoncic za male pare :o ja sam ga pre gledao i cena je bila oko 210e,cudo pade na 90e.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ZzHn »

Pa bas to milan91, stvarno tel. je vrh za te pare... steta sto nisam bogat ovih dana.. :( uzeo bih ga automatski! :roll: bio je on i skuplji,nego inace,svi benq telefoni su uzasno jeftini sad... jel neko zna mane benq-a? posto nikad nisam vidio u zivo tu marku... naravno najvise mislim na EF81.... :)
.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pravo da ti kažem ja ne vidim nikakvu foru, verovatno nije bio preterano popularan zbog poslovično lošeg Siemensovog software-a što ovde nije slučaj, ali ljudi to očigledno ne znaju, kao i zbog stagnacije i lagnog gašenja ovog segmenta proizvodnje ovog proizvođača. Iskreno ni ja nisam obratio pažnju na njega, ali zaista 3G telefon za 100evra?!?!?!

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Kada kazes Siemens, a ja se samo najezim! :shock:
Mada, moja drugarica ima Benq-siemens, i solidan je.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:16
:: Galaxy Note 3
Kontakt:

Post od vertu »

E Lobachewsky nisi jedini,ja u zivotu nisam imao Siemens niti cu ga imati....sto ti kazes kad cujem rec Siemens smuci mi se zivot :dry:
<<<Black N96>>>

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

imao sam sl45 koji je bio brooka fon i suzio je svog gazdu par godina bez greske...otisao je u staro gvozdje jer mu je proslo vreme inace ovi noviji benq-siemens...pfff od toliko marki ovo je zadnja koju bih izabrao,ne toliko zbog kvalitetnog hw'a nego zbog estetike :disgust:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

fain2daniel, slazem se sto se izbora tice inace pre 3 dana sam koristio BS telefon neki slajder koji kao ima dobru kameru u stvari pored svega (los softver i komplikovane funkcije) i mnooogo je spor sto se menija tice sve se tako sporo ucitava kao da ima hard disk a ne obicnu mini sd karticu od 128 mb...plus izrada je veoma losa...mp3 prosecan...displej je jedina dobra stavka...toliko o BS telefonima...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Pa imao je simens i svojih svetlih trenutaka, npr sl45, me45, me75, m65. Ovo su ono telefoni koji su imali neki kvalitet. A sad ne vredi uzimati BS i Simens zato sto podrska sto se tice opreme je nikakva i onda i ako vam baterija rikne, muke dok je ne nadjete.
5130+Koss the plug....

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

ZzHn,da sam na tvom mestu (odnosno tvog ortaka) zaobisao bih BenqSiemens u sirokom luku,pre svega zbog katastrofalnog interface-a pa onda zbog svega ostalog! :chytry:
Inace,naravno da je i Siemens imao svojih trenutaka.Pa moj prvi telefon je bio Siemens M35 koji je u to vreme bio dosta dobar telefon :) (iako sam tada hteo Ericsson T20 :dry: )! :wink:

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ZzHn »

ma.... ja mu kazem da je tel. na papiru extra,ali u praxi....to vec nisam mogo da mu garantujem nikako :), sta cu mu ja,to je njegova odluka,jeli bas ogroman cim da se nadje rezervni dio ako mu nesto ode..? stvarno fino izgleda,sto jes' jes' :)) cista kopija v3...
.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@ZzHn: pa bolje da uzme taj EF81 za 100 evra nego neku nokiju koja nema ni BT ni mem. karticu!!! Ako nece da ide na rizik, za ~100evra mu je najbolje da kupi k510, ako ima malo vishe para onda k750, to su proverene stvari. Nokije su jako skupe, a nije nikako za preporuciti bilo koju nokiju ispod 150 evra, a ja ostale proizvodjace ne gledam iz opravdanih razloga.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Telefon stvarno vredi svaki euro.Za sumu od stotinak eura imati uredjaj sa takvim ekranom,prosirivom memorijom,metalnim kucistem i bez obzira na problem dodatne opreme i servisiranja koje mogu nastati sa obzirom na krah firme vredi ga kupiti.Nema konkurenciju u tom cenovnom rangu.
Veoma mi je zao propasti takve firme i nezainteresovanosti rukovodilaca iz Simensa za odjel mobilne telefonije.Kompanija koja pusti prvi telefon sa mp3,sa prosirivom memorijom,prvi slajder ,prvi kolor ekran,da bankrotira.Imao sam S-25,s-45,me-45,s-55 i svi su me sluzili savrseno.S-25 i danas radi besprekorno,S -45 je godinu dana neprekidno bio prikacen za pc i koriscen kao modem prilikom( promotivnog perioda,mobtela i telekoma)besplatnog gprs-a.Sta je taj telefon izdrzao kao i odlicni S-55.Moj prijatelj jos koristi ME-45,bez ikakve popravke osim zamene baterije.Simens je zauzimao drugo mesto u Istocoj Evropi i bio medju najrasprostranjenijih telefona zbog niskih cena i solidnog kvaliteta.Umesto da nastave poceli su izbacivati neke promasene telefone sa sporim softverima,bledim ekranima i nije cudo sto su tako zavrsili ali je cudno sto nisu uspeli u koperaciji sa korejancima koji imaju trziste i znaju da naprave solidan telefon za malu sumu novca.Bilo kako bilo mislim da je ova nerealna cena zbog propasti firme i da bi to trebalo iskoristiti i kupiti ovaj telefon.
LG G2 Black,16GB

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ZzHn »

Ja sam zvao jednu od firmi u kojoj se prodaje i javi mi se cura neka i pitam je odma zna li ona mozda razlog zasto je tako jeftin,i ona kaze nevjerovatnije zbog bankrota vec pomenutog benq-a...tako da i ja ne vidim neki drugi razlog,stvarno prejeftino... i jos se dobijaju sluske,usb,cd.....
.

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Da pridodam i bruka jeftinu cenu SXG75...Mozda je to josh bolja kupovina...Sve te price o Siemensu i sto ga ne volite...Ja evo imam M65 i jedino sto mi fali na tom telefonu jeste mp3 kao zvono...Ima on jak zvucnik ali wav dozvoljava samo 64k i 8hz sto cete pretpostaviti da zvuci uzasno i tako je nazalost...
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Desava da povremeno neka marka telefona bude daleko povoljnija od ostalih.Prosle godine su se pojavili LG telefoni (8330,8360,8380) po isto tako neralnim cenama a u tom cenovnom rangu niko im nije mogao ni blizu prici pa mogucnostima (120 e za 3G,preklop,veliki ekran,memorija,puno opreme,baterije 1400 li-pol,kamera,blic,mp3......uzeo sam 2 komada).U medjuvremenu naj kupovina je bio( odnos cena-kvalitet,ulozeno-dobijeno) SE K-510 sve do pojave BS modela.U najnovijem broju casopisa mobilmega odnos cena-kvalitet na testu telefona BS je ocenjen peticom.
LG G2 Black,16GB

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

Moj otac ima Benq Siemens ne znam tacno koju ali znam da ga cesto nosi u servis jer ima neke softverske greske i procesor mu se pokvari brzo :(, isti problemi kao i kod siemensa :((((
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Jones napisao:Da pridodam i bruka jeftinu cenu SXG75...Mozda je to josh bolja kupovina...Sve te price o Siemensu i sto ga ne volite...Ja evo imam M65 i jedino sto mi fali na tom telefonu jeste mp3 kao zvono...Ima on jak zvucnik ali wav dozvoljava samo 64k i 8hz sto cete pretpostaviti da zvuci uzasno i tako je nazalost...
Ne mozes na osnovu svog (kratkotrajnog) iskustva sa M65,tvrditi kako je Siemens/BenqSiemens super.Moguce je da si ti dobio ok primerak,koji se pojavi na svakih 10 proizvedenih m65...Koristi ga nekih godinu dana,pa nam reci utiske :P !Moj zet je koristio M65 nekih godinu dana,koristio ga je samo za razgovor i sms,i onda je crkao,totalno...A dok je radio,nije radio - neverovatno koliko je puta bio nedostupan,koliko puta se fon sam gasio,blokirao,desavalo se cesto da po par dana nije u funkciji :o !Toliko o Siemens-u - ljudi,pa nije firma bez razloga propala,poslednjih par godina gotovo sve sto su proizveli vise vremena je bilo u servisu,nego kod vlasnika!

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

Pa Siemens je propao 2 puta,sam pa i sa benq-om... da valjaju jos bi postojali... jedino sto su imali ekran ok(mislim,lako se citao na suncu),inace :uhuh:

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

pilgrim, prvi telefon c55 radio 2 godine dok mu nije crkla baterija...zamenio za C65 koji se bash i nije proslavio....ovo mi je treci Siemens...Nosio sam i do 10x skuplje mob. ali me ovaj cini spokojnim...Zasto...platio ga 40e u savrsenom je stanju...Da kucnem u drvo 2 meseca radi bez gasenja,dobra baterija...Dokle ti kazes...Pa ne garantujem da ce i vasi da izdrze godinu a da im se nesto ne desi...Softverski ili hardverski...Sve je to sad potrosna roba...
A da moj primerak M65 je Njemacka made...Mozda zbog toga

Skidam kapu SE,Nokia-ji oni su stvarno lideri ali volim da eksperimentisem...
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Odgovori