Sta znaci da je telefon "skinut s mreze"?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

upavo sam ti napisao u postu iznad sta to znaci...telefon je sa neke mreze ali je cim je dosao u radnju kod nas flesovan i ubacen mu je cist softver... uzmi ga slobodno i to je to...pozz 8)

Stele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Mar 2007. 00:41

Post od Stele »

A kako prepoznati telefon sa mreze ako je flesovan i ako mu je promenjena maska?
Psto su sad odjednom svi prodavci poceli da govore da njihovi telefoni nisu sa mreze,da je sve ok, legalno... itd.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Stele dobro pitanje :wink: cisto sumnjam da ces ikada provaliti to golim okom i to ce uvek biti pitanje "ili jeste ili nije R" 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

pa znas sta...maske koje se stavljaju posle flesa i nemaju logo neke mreze ne bi trebalo da su originali kao maske koje su "fabricke"...mislim...ne znam...ako im se isplati da stavljaju original maske a vec imaju te koje su dosle sa telefonom onda stvarno ne znam sta da ti kazem...te maske su skuplje od onih koje mogu da se nadju po radnjama i buvljacima...npr. fals maska za neku nokiju je 400-800 dinara a original maska, za taj isti model je oko 20-30 evra...pozz 8)

Stele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Mar 2007. 00:41

Post od Stele »

Neko malopre rece da su telefoni sa mreze od 1-50 evra,i dodaj na tu cenu masku od 20-30 evra i malo truda oko flesovanja i eto tebi "original" telefona!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Stele, ja sam to rekao,ali to ti je kupovina u prvoj ruci,na to posle dodas prevoz,drugu rku,otkljucavanje i dekodiranje (ipak bb5 nokija,dekodiranje je oko 100e),pa tek posle zarada prodavca! U principu ne isplati mu se menjati takodje original masku sa logom mreze,za original bez loga (mada cesto i aceton pomaze!!!!!),ta varijanta se vise isplati kod polovnjaka,naime njima stave novu masku,bateriju,isflesuju ga i puste u prodaju kao novog..........
D500&E71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Cekaj loki13, ne ide to bas sve tako. Dekodiranje jeste 100 Evra za nas obicne smrtnike, ali za tog lika koji se bavi prodajom fonova ili je za dz, ili ima neki deal da je to neka smejurija od cene.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

miodrage, znam da ne ide,ali ni za servise dekodiranje bb5 nojia nije ispod 60-70 e,ostalo je njihova cena,sta ces kada Dejan ima monopol nad tim sektorom,a otkljucavanje i ostale stvari,to je za njih manje vise besplatno (kao i sto si rekao)!
Prodaja telefona nije vise biznis u kome cvetaju ruze,previse radnji postoji,pa jos konkurencija neregistrovanih trgovaca i na kraju konkurencija Telekoma i Telenora........,sve se to teze i teze prezivljava,ali nema veze profitiracemo mi krajnji kupci,jer cene moraju ici nize i nize i nize.....!
D500&E71

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa naravno da ima monopol kad zna to da radi. Nauči i ti pa mu budi konkurencija :chytry:

E sad dekodiranje telefona sa Vodafona, ili neke druge mreže sa koje treba da se dekodira je toliko koliko ste rekli, ali ako se uzima sa TIMa sa koga ne treba da se dekodira onda mora da se odjavi sa mreže (neki prodavci ti i kažu da je sa mreže, ali da je odjavljen) i to košte 30ak evra, što je već ušteda pa mogu u startu za manje da ga ponude.

Neki i stavljaju originalne maske. Ja sam kupio 6680 sa Timovim softverom i čistom maskom ali bez originalnog pakovanja (ono kao vade predamnom opremu koja ide uz njega iz zasebnih kesica), i kasnije ga flešovao. Da maska nije bila original nema šanse da bih uspeo posle godinu dana da ga prodam a da i dalje izgleda kao nov. Prema tome ako je vama zezanje ok, ali ja zaista ne vidim razliku i potrebu da dam duplo više para. Dok može ovako super, kad ne bude moglo uzimaćemo povoljnije od operatera.

:)

Odgovori