Sony Ericsson u 2007. i glasine o novim telefonima.

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Dario,UIQ nije platforma koja je namenjena iskljucivo za TS telefone,dokaz je i Motorola koja je proizvela UIQ fon bez TS.Sony Ericsson je inace otkupio UIQ od Symbian konzorcijuma,pretpostavljam i zbog toga kako bi prosirio svoju ponudu,i pruzio nesto i korisnicima koji zele smartphone,a ne PDA uredjaj.Logicno je da ponude UIQ bez TS,a razlog je - profit!Oko 80-90 % ljudi koji koriste smartphone,ne zele olovcicu,ne zele da koriste fon sa obe ruke,ili da nabadaju prstima po ekranu...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@pilgrim: znam to, i slazem se ja sa tobom, ali ako cemo tako: 80-90% hoce UIQ bez TS-a, i 80-90% njih hoce ovo i ono (eto ja bih zeleo da mogu da stavim password na poruke i na galeriju i josh neke stvari sto im nije apsolutno nikakav problem!). Pitanje je zasto to urade? Imaju sigurno oni neke razloge zasto ovo a zasto ono. Mozda jednog dana i bude :roll: :oops: .
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Evo jos nekoliko proto slicica M610 8)
Slika
Slika
Slika
Stvarno je vise dosadno postovati ove proto slike,jedva cekam oficijalnu prezenaciju! :wacko:
Inace,kao i kod drugih slika,ovo je jos uvek prototip tako da je sasvim moguce da ce se konacna verzija malo razlikovati od ove! :wink:

pigy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 12:29

Post od pigy »

Niko mi ne odgovori zasto ugradjuju cmos cipove umjesto ccd (bar dosad, i osim SEa S700), ako vec hoce *vrhunsku* kameru

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Tako su doneli odluku da se stavljaju cmos,jer su videli da i cmos cipovi odlicno rade posao.S700i je bio kao neka proba,a inace kad je k750i bio izbacen sa cmos cipom posle su trebali da izbace k750i sa ccd cipom ali se odustalo jer su videli da se cmos pokazao odlicno :wink: :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

mmmmmmmmmmmmm telefom je jako lep i svidja mi se samo mi nesto smrdi kod ove kamere. mislim objektiv je mnooga malog precnika sto nikako ne valja.. al doro vreme ce pokazati kakav je..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

pigy napisao:Niko mi ne odgovori zasto ugradjuju cmos cipove umjesto ccd (bar dosad, i osim SEa S700), ako vec hoce *vrhunsku* kameru
I jedna i druga tehnologija imaju svoje prednosti i mane, nije to tek tako CCD bolji...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Angel_Of_Darkness
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2007. 15:46

Post od Angel_Of_Darkness »

Lobachewsky, pa podijeli sa nama sličnosti i razlike, vrline i mane CCD i CMOS...... :D :lol: :D
I Bog je Srbin...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Evo jos jedne slicice o mogucem SE telefonu:

http://img265.imageshack.us/img265/4968 ... 8a1ay6.jpg

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Wow,koliko ovo dobro izgleda,zelim da budem beta tester :) :D :lol: !!!!Molim gospodu iz Sony Ericsson kompanije da mi ga dadnu na nekih par dana...meseci...godina :wink: :lol: !!!Samo da nije fake...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@AOD:
CCD > veci, mnogo vishe "struje" trosi, dosta skuplji
CMOS > manje trosi, mnogo jeftiniji i dan danas je toliko usavrshen da ume da daje bolje rezulatate od CCD.

@green: that's so not gonna happen! :wink:
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

E samo da kazem da sam iz pouzdanog izvora saznao da ce K850 imati lens cover ali ne kao na K750,K800,K810 (poklopac)...
Moguce je da ce imati automatizovan lens cover kao na pravim digitalcima (moja pretpostavka)! :wink:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Dario, 99% you're right...but hey...at least we enjoy seeing stuff like that,don't we?! :wink: :)
Vidi se da je slika koju sam postavio dosta sumnjiva,posebno tastatura.Ko zna,mozda nesto slicno...

pigy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 12:29

Post od pigy »

Da, ali zar CMOS nije chip koji je daje najbolje slike pri dnevnom svjetlu, dok je jos uvijek nocna :(

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

pigy, sve je lepo receno na wikipediji procitajte i videcete razlike....CCD rules i to je odavno poznato...nema potrebe ubacivati CCD u telefon....cmos super vrsi jer zamislite kad bi se pojavio fon sa CCDom(Izbaci SE neki fon,snima extra slike) sta mislite sta bi bilo sa SONY digitalcima?Mada cybershot serija ce se tek poboljsavati...ko zna sta nas kroz par godina ocekuje :lol: :lol:
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Evo jos jedne slike napravljene od strane Deuxania::wink:
Slika
Jedan lik sa Esata koji ima M610 (koji naravno jos nije ni predstavljen) kaze da je ova slika 95% ista kao pravi telefon,sto znaci da ce bukvalno skoro isto ovako izgledati novi M610! 8)
A evo i jednog screen shot-a:
Slika
kljaja napisao:zamislite kad bi se pojavio fon sa CCDom(Izbaci SE neki fon,snima extra slike)
A sta je S700 :roll:

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

McLaren, ja sam imao s700 ali me nije zadovoljio nimalo,fotografije nisu bile zadovoljavajuce...maska mi se ogrebala i nije je bilo moguce zameniti softver je ocajan...(posle S700 sam presao na z1010 i stavio pare u dzep bio sam srecniji)...a mislio sam da bude tel sa ccd chipom da moze stvarno da razbija digitalce...jer to k800 ne moze...
Svaka cast na SEu na m600 video sam ga uzivo otkinuo sam koliko dobar ekran ima da ne govorim o funkcijama...a tek m610....nego mnooogo je veliki...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Ne znam da li si me razumeo,S700 je imao CCD cip!
Da ne bi isli jos u off samo da kazem da se uveliko prica o tome da ce K850 imati Walkman player verzije 3.0!
Akki jel znas mozda nesto novo o ovom telefonu,npr. kad ce biti predstavljen,kako izgleda uzivo (naravno ako si ga video),kakav mu je taj lens cover (znam da nece imati standardni poklopac),dal ce imati stvarno taj novi player....
A evo jos svezih traceva:
Slika

Shinobu (the handset pictured above):

Walkman phone
Slider design
HSDPA
12.5 mm thick (impressive!)
2.4 inch QVGA screen
2 mega pixel camera (no AF)
Estimated price 4000kr = 582$ US
Slika
Nicole:
Sagem OS (first phone under new cooperation)
2 inch QCIF screen
3g
2 mega pixel camera (no AF)
13 mm thick
Estimated price 1800kr = 262$ US

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

McLaren, e pa ovaj Shinobu je w580i :wink: bas sam video ovo na jednom stranom sajtu,svi sire ovu vest :D
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

E pa,ako je tako,ne da su ga osakatili - od onog Shinobu ostade samo Sh...Em ne da nema HSDPA,vec nema ni 3g,nema ni 2.4 inch ekran,itd.

Odgovori