Lobachewsky napisao:
Ali hajde da budemo realni....
He he he da vidimo

daklem zivimo u zemlji Srbiji gde je prosecna plata- koliko? gde se prosecno na telefonski racun trosi-koliko? Gde je tu onda realnost u poredjenju sa npr Finskom pa cak i sa Hrvatskom (sloveniju da ne pominjem to je bre Evropa)
Sa druge strane cena od 1-2 din po minutu i nije nesto nemoguce
I naravno opet se pominju prenostivost broja kao resenje za sve probleme i telefoni za evro kao najbitnija usluga
Neko na Mobilkom temi pomenu da posetoci foruma cine 5-6% korisnika mob telefonije, brojka je toliko preterana da je to

tesko da cinimo i promil korisnika a dobro bi bilo da 5-6 % uopste ima pristup Internetu.....Naivno je misliti da ce se operateri zamajavati ovakvim forumima u istrazivanju trzista, i jedan i drugi (a i treci) imaju jaka statisticka odeljenja koja analiziraju koriscenje usluga, bre sasvim lagano moze da se radi (a verujem i da se radi) kompletna statistika ko, kada i zasto je zvrckao call centar i koji procenat korisnika to radi i kakve probleme imaju itd itd. nego dosta off topicanja da se vratim temi.
Sta bih dakle ja voleo da vidim u uslugama nasih operatera? Pa da budem iskren ne mnogo toga sem naravno nizih cena i naprednijih usluga

a sledece bi bilo stvarno lepo:
- Besplatno za porodicu tj 0 u porodici , dakle family varijanta koju imaju za biznet platis fiksnu pretplatu i ne placas razgovore sa odredjenim brojevima ...
- komotnije pakete ili dodatke uz tarifu za prenos podataka, ma sta je 100MB ocu GIGABAJTE ma kakvi GB ocu bre FLAT

uz naravno kompletno snizavanje cena za prenos podataka.
- sirenje micropayment VAS usluga uz naravno pojednostavljivanje zivota i rada onima koji bi svoje usluge prodavali na taj nacin (a ne da im kozu sa ledja gule)
- ajd kad svi oce telefone ocu i ja, al ne za evro

nego mogucnost da i pre isteka ugovora uzmem novi telefon uz adekvatnu doplatu na cenu paketa (ali ne onih famoznih nmeseci do isteka ugovora puta pretlata

) pa to jos uvedu samo za one koji strogo na vreme placaju racune i eto ti podstreka da budes uredan fin itd itd korisnik

uz naravno siri izbor sto bi se dalo urediti sa uvoznicima ali bi to onda znacilo i cao dekodiranim i slicnim telefonima iz sivih kanala
OK OK znam da vec preterujem tako da ako mi nesto jos padne na pamet dodacu kasnije