Nokia N70 ili N73!!!
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
Nemozes ti da poredis ME sa obicnim.Me su bolji.A i prelazak sa 6630 na n73 isto se dobija bolji i veci displej i kamera,i sta drugo?????Znaci isto se dobija,nevidim ni jednu drugu razliku,stim da cak i 6630 ima vise aplikacija od n73.I ja koristim n70,i kazem da mi se vise svidja n73,ali brate sta je mnogo mnogo je,ponavljam nije toliko bolji fon za toliko vecu cenu!
- nick6
- Mobil fan
- Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
- :: Cubot Note S
- :: Lumia 640
Mislim da je skepticni chicha u pravu, N73 ME je vrlo interesantna opcija, a svakako je veci upgrade u odnosu na 6630 nego N70. Meni bi najvise smetala zgrcena tastatura na N73 ali valjda se covek i na to navikne.
Inace imam N70, odlican je fon, s tim da je u odnosu na N91 ipak zvuk mnogo slabiji, tastatura neudobna, kamera losija i generalno je sporiji u radu
. Sve ovo je cini se poboljsano na N73 ME, osim tastature.
S druge strane, ne treba zaboraviti da N70 ima najvise RAM memorije od svih Symbian telefona, tako da se multitasking odvija bez ikakvih problema
.
Najbolje je probati malo fon u prodavnici, i ako N73 nema vecih problema s konstrukcijom i krckanjem maske, verujem da je to dobro resenje za tebe, mada ni sa N70 neces lose proci (u krajnoj liniji ako ti ode maska ili poklopac mozes je zameniti za 10 jura
).
Inace imam N70, odlican je fon, s tim da je u odnosu na N91 ipak zvuk mnogo slabiji, tastatura neudobna, kamera losija i generalno je sporiji u radu

S druge strane, ne treba zaboraviti da N70 ima najvise RAM memorije od svih Symbian telefona, tako da se multitasking odvija bez ikakvih problema

Najbolje je probati malo fon u prodavnici, i ako N73 nema vecih problema s konstrukcijom i krckanjem maske, verujem da je to dobro resenje za tebe, mada ni sa N70 neces lose proci (u krajnoj liniji ako ti ode maska ili poklopac mozes je zameniti za 10 jura

Ja ne znam meni se strasno svidja moj N70 mada sam se pre nekog dana usrao pojavljivalo mi je neku praznu poruku i pise sve ok. Na kraju sam naso neki virus hehe ili sta je vec autoexec.sis no nije u tome problem hihi.Ja moj telefon ne verujem da cu da menjam bar do dve godine posle toga zdravlje boze mozda kupim nesto novije iz N kolekcije (ako jos bude imala N kolekcija). Meni se N73 ne svidja nekako je previse glomazan ajd ok ima jacu kameru, mozda zvuk, ali OS Symbian 9.1 ili 8 3rd edition mi se uopste ne svidja
. Naviko sam na 2nd edition jer ima bas bas puno aplikacija koje mozes olako da nadjes. A za ovo trenutno treba da se mucis jedino ako kupujes telefon radi pozerisanja sta znam nisam citao post
ali kupujes radi toga ili ako si nespretan uopste ti ga ne bih preporucio to je osetljiv telefon ;( eh jbg.

Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Kao i kod N70 tako su i kod N73 razlike izmedju obicnog i ME prakticno kozmeticke prirode nista posebno ocas posla napravis ME od obicnog. Rece, veci ekran oooo daaaa i to dosta veci ekran u dosta visoj rezoluciji sto ne dobija sa N70 (samo vise boja a ti i nije neki narocit dobitak) o kameri da ne govorim, sa N73 vec mozes da razmisljas o odlasku u fotoradnju i pravljenju fotki 10x15 sto sa manje od 3Mp
tastatura i nije nesto posebno gora samo treba navikavanja na istu ali to je nesto sto te manje uvek ceka pri prelasku na novi telefon... Sto se glomaznosti tice obzirom da je 73 uzi a duzi od 70 mnogo bolje lezi u ruci dakle .... a ako si nespretan tako da ti ni crystal case ne pomaze pa probaj naci Ericsson R320
Nego jos jednom cu ponoviti moj cvrsti stav da prelazim sa 6630 bez i najmanje razmisljanja bih preskocio N70 (OK licno i da kupujem novi telefon opet bih pre uzeo N73 nego N70) sto se softvera tice imas svega a bogami i sada vec imas svega i crackovanog (posto je to ono sto najvise tisti lokalne korisnike) 

- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
skeptichni chicha, Jeste sve to lepo,i istinito sto ti kazes,ali za toliko vece pare
,razmisli malo,velika je razlika u ceni,veruj mi.A sto se tice to sa izradom slika,pa covece postoje fotoaparati za to,ovo je telefon,koji ima kameru da bi ti se nasla u nekom trenutku kad se najmanje nadas ili slicno.

Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
Sto se tice prednosti n73 u odnosu na n70,to su veci ekran,bolja kamera i bolja mp3 reprodukcija,i to je to.Prednosti n70:mnogo vise RAM memorije,mnogo vise app(koje usput ne moras sertifikovati svakih 6 meseci,kao kod n73,a sertifikovanje je mucno i komplikovano),nema joystick(dok n73 ima,i to veoma los),mnogo izdrzljivija maska(znam masu likova kojima je iz cista mira pukla na n73).Da sumiram.N73 je namenjen osobama koje traze zabavu(mp3 + kameru),i koje su spremne da fon drze u futroli i nadaju se da se na taj nacin nece raspasti.N70 je namenjen osobama kojima je bitan neogranicen OS,izobilje cra... app,multitasking,drugim recima cistokrvni smartphone.Ja nikada ne bih kupio n73 iz razloga sto znam sta su moje potrebe,ali potrebe se razlikuju od coveka do coveka.U trenutku kad sam odlucivao o kupovini,imao sam ponudu da prodam k750(+1gb MS Pro Duo) za 170 evra,u dzepu sam imao jos 250 evra namenjenih kupovini fona,dakle mogao sam da biram hocu li n80,n73,itd.,ali sam odlucio da ne prodajem k750,jer je sjajan,i nisam kupio ni n73 ni n80,jer mi se ne svidjaju.Kupio sam n70,i odusevljen sam(mnogo bolji multitasking nego na mom prethodnom smartphone-u,6630),po meni je to bolji fon od n73,+ je i jeftiniji.Ali,naglasavam,zavisi sve od potreba - tinejdzerima bih preporucio n73,zbog kamere,a ozbiljnim korisnicima n70,zbog OS i RAM-a.skeptichni chicha napisao:
Izmenio:gameforce:Ne citiraj cele postove!
- vlaki
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
- :: SG Note II
- :: Nokia 6630
Ville Valo, shta si uzeo?
Ako si uzeo n73, kakvi su utisci..?
I da, kada sam uzimao 6630 isto su govorili kako se ona guma shto shtiti cameru lako kida, cepa, itd.
Evo prodje 1god i guma mi josh uvek stoji, malo se samo izgulilo na ivicama te gume...
Verovatno je isto i sa n73...
Ko obraca paznju gde stavlja phone, ko pritiska joystick onolikom snagom koliko je potrebno (a ne da se izivljava igrajuci igrice preko njega...), sachuvace phone i bice happy zbog toga!!!
Pozz!

Ako si uzeo n73, kakvi su utisci..?
I da, kada sam uzimao 6630 isto su govorili kako se ona guma shto shtiti cameru lako kida, cepa, itd.

Evo prodje 1god i guma mi josh uvek stoji, malo se samo izgulilo na ivicama te gume...
Verovatno je isto i sa n73...
Ko obraca paznju gde stavlja phone, ko pritiska joystick onolikom snagom koliko je potrebno (a ne da se izivljava igrajuci igrice preko njega...), sachuvace phone i bice happy zbog toga!!!

Pozz!

"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali