nokijina kartica ili drugog proizvodjaca?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Anakin14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Feb 2007. 21:27

nokijina kartica ili drugog proizvodjaca?

Post od Anakin14 »

Nokijina 2gb je 60 evra, transcedent 3gb je 35 evra (neka oznaka 80x)
sta kupiti???
telefon je e70

pantadv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Mar 2007. 13:14

Post od pantadv »

Ne znam tacno koji kapacitet externe memorije taj tel podrzava,ali ako podrzava preko 2gb nece biti nikakvih problema! 8)
NOKIA 6110 Navigator

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Anakin14, radice ti obe. Obe su dobre. Ako lepo rasporedis "teze" fajlove nece ti trokirati telefon.
E, a koja je to kartica? MMCmobile tj. MMC RS DV ili SD ? Treba i meni jedna a cena je vise nego povoljna :D

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ako su cene takve takve kakve si naveo da jesu, u čemu je tvoj problem onda?
Ako e70 ne pordžava 2 GB onda ja ne znam koji podržava.
Informacija koju sam ja dobio od jednog prodavca pre mesecipo dana je da su te 80x u stvari 3 puta brže od onih koje to nisu, alk izvaničnu potvrdu ove informacije nigde nisam našao. Prema tome, ako je Transcend brži a jeftiniji, dozvoli mi da ti opet postavim pitanje: u čemu je u stvari tvoj problem :blinky:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Jesu 80x kartice brže ali telefon ne može da iskoristi tu brzinu.

Anakin14, bez razmišljanja Transcend, i nikako Transcedent (ne znam gde nađe tu od 3GB)! :wink: :D

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Transcend (a vreujem i ostali proizvodjaci) imaj obicne i high speed modele. Posto sam malo vise jurio trenscendove kartice (miniSD) malo sam vise upucen u njihove oznake i brzine. Obican transcend ima brzinu 45x dok ovaj brzi ima brzinu 80x. U megabajtima mislim da je taj odnos brzina bio oko 7MB/s za obicne i 12MB/s za brze kartice. Postoje cak i kartice sa oznakom 150x kod kojih jke brzina oko 22MB/s! :)

Ja sam koistio transcendovu od 1GB a sada koristim od 2GB i extra sam zadovoljan. Kada prebacujem nesto preko usb adaptera fajlovi prosto lete a i tel se ok ponasa! Sa tim cenovnim odnosom stvarno ne treba razmisljati o nokijinoj kartici...

PozZ

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Da samo nisi rekao koja je brzina te koju si koristio, ali predpostavljam da je ova sporija. U svakom slučaju ja sam uzeo Kingston MicroSD, ovu sporiju tj. običnu varijantu, i nisam nikad do sada primetio seckanje i zastajkivanje, doduše ja je i ne prepunjavam, a u datatransfer modu radi potpuno isto kao i flash/MP3plejer.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Ja takodje koristim kingston 512 mb i odlicno radi i kada imam slobodno svega 30-tak kb, a tel koristim i kao usb i nisam imao nikad problem, prabacujem fajlove i preko 200 mb i zadovoljan sam brzinom!
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

gargamel4, i kartica od 1GB i ova od 2GB su 80x Nikad mi nije bilo zao da dam malo vise para za skoro duplu brzinu! :)

PozZ

Odgovori