Kradja kredita!!!?
- Dexter
- Expert
- Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
- :: Samsung S21+
Hmm,nisam siguran da sam te najbolje shvatio ali nema veze...U fabrichkom logu mozesh da pogledash pojedinachno trajanje svake konekcije i broj prenetetih podataka u zadnjih 30 dana(ako podesish da ti log traje 30 dana)...ustavri ti hocesh na kraju meseca da vidish koliko si ukupno kb potroshio sve ukupno?da..to je malo zeznuto,mora da se rachuna...
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
koren i b_udder , to je strasno po meni . tolike "greske" ako su greske ne bi smele da se dogadjaju , pogotovo sto su oni uvek "u pravu" ako se pozalis . koliko puta sam samo pomislio da je Srbija najprevarantskija zemlja na kugli zemaljskoj da to nije za verovati . skoro svaki dan imam bar po jedan primer iz razlicitih ljudskih aktivnosti .
meni je krivo sto u ovakvoj zemlji nema da se nadje jedan posten operater koji ce kao u svakoj zapadnoj zemlji lepo na kraju svakog dana ili na zahtev kad god hoces ,da ti posalje sms u kome te obavestava koliko ti je na primer besplatnih minuta ili sms u tom mesecu preostalo . burazeru na primer u O2 mrezi u Engleskoj svakog dana ili na kraju svakog razgovora posalju sms gde ga obavestavaju o tome . i lepo mozes da planiras da li ces da prekoracis ili ne . ja mislim da ne moze postenije od strane operatera da bude . ali kao sto je "mangupima" ( citaj ,raznim mafijasima iz raznih delatnosti ) u zadnjih 15 godina u Srbiji odgovaralo nesredjeno stanje u politici i ekonomiji ,da bi mogli da love u mutnom i da za to ne odgovaraju a da basnoslovno zaradjuju , tako imam osecaj da se i nasi operateri ponasaju . dok god ne dodje zdrava konkurencija ili zakoni koji ce svaku aktivnost da kontrolisu , dotle i mogu ovakve stvari da rade . pa to nema ni u jednoj zemlji u zapadnom svetu da ne mozes sa dokazima da se pozalis na njihov rad . strasno . a zasto im odgovara da ne znamo trenutno stanje -- pa da bi mogle ovakve situacije da se desavaju . bilo moguca kradja na malo ili drzanje korisnika u mraku sto se tice sopstvene potrosnje .
kao sto rece miodrage , na ovoliko korisnika pa nek maznu po 10 dinara , pa vidite vi kolike su to pare . cista dobit koja moze maltene ceo trosak plata da im isplati i da im racuni dodju kao 100 % zarada.
znate i sami da mi nikada nismo imali mogucnost da u dinarima vidimo koliko je koji razgovor kostao . u minutima znas koliko je trajao ali u lovi nikada . a zasto je to tako ? zbog stalnog menjanja kursa ? ma nemojte molim vas dragi operateri ---- kao da je to tesko promeniti svaki put . promenis u sistemu samo jednom i od tad on obracunava po tom kursu . sram ih bilo kao i sve koji se u ovoj Srbiji bogate na takve fore . a to sto su uvek u pravu , to je posebna prica . cist bezobrazluk .
necu mnogo da davim , samo posto sam se sad setio jedne digresije na ovo da kazem .
caletov prijatelj koji zivi u Svajcarskoj rece nam skoro da ako se slucajno u Svici desi da coveku bilo u posti , bilo u banci ,u njihovoj opstini ili komuni kako oni zovu , ili apsolutno bilo gde , cak i u hotelu , ne kaze sluzbenik koji je za to zaduzen , koja su covekova prava u toj instituciji i kasnije se na primer ispostavi da taj covek nije znao za takvo njegovo neko pravo a uskraceno mu je , taj sluzbenik momentalno leti sa posla . a mojoj prijateljici koja se razvela i koja zbog situacije nije posle godinu dana dosla u biro da izdejstvuje svoje pravo na deciji dodatak , nego je dosla posle godinu ipo , receno je "Zao nam je gospodjo , da ste dosli pre pola godine , imali biste pravo na 10 000 dinara mesecno za dva deteta , (ili tako nesto) , a sad je za to kasno " . i tako ona samohrana majka ostade bez pomoci koja joj pripada u svakom slucaju . kako ona hrani tu decu sada , samo ona zna . a u Svici bi joj sam referent za takve situacije zakucao na vrata da je obavesti da sada kao razvedena zena sa dvoje maloletne dece , ima pravo na to i to . jer znaju da majka sama nema bas mnogo vremena da se secka naokolo jer treba prehraniti tu decu .
strasna i necivilizovana Srbija u svakom smislu .
meni je krivo sto u ovakvoj zemlji nema da se nadje jedan posten operater koji ce kao u svakoj zapadnoj zemlji lepo na kraju svakog dana ili na zahtev kad god hoces ,da ti posalje sms u kome te obavestava koliko ti je na primer besplatnih minuta ili sms u tom mesecu preostalo . burazeru na primer u O2 mrezi u Engleskoj svakog dana ili na kraju svakog razgovora posalju sms gde ga obavestavaju o tome . i lepo mozes da planiras da li ces da prekoracis ili ne . ja mislim da ne moze postenije od strane operatera da bude . ali kao sto je "mangupima" ( citaj ,raznim mafijasima iz raznih delatnosti ) u zadnjih 15 godina u Srbiji odgovaralo nesredjeno stanje u politici i ekonomiji ,da bi mogli da love u mutnom i da za to ne odgovaraju a da basnoslovno zaradjuju , tako imam osecaj da se i nasi operateri ponasaju . dok god ne dodje zdrava konkurencija ili zakoni koji ce svaku aktivnost da kontrolisu , dotle i mogu ovakve stvari da rade . pa to nema ni u jednoj zemlji u zapadnom svetu da ne mozes sa dokazima da se pozalis na njihov rad . strasno . a zasto im odgovara da ne znamo trenutno stanje -- pa da bi mogle ovakve situacije da se desavaju . bilo moguca kradja na malo ili drzanje korisnika u mraku sto se tice sopstvene potrosnje .
kao sto rece miodrage , na ovoliko korisnika pa nek maznu po 10 dinara , pa vidite vi kolike su to pare . cista dobit koja moze maltene ceo trosak plata da im isplati i da im racuni dodju kao 100 % zarada.
znate i sami da mi nikada nismo imali mogucnost da u dinarima vidimo koliko je koji razgovor kostao . u minutima znas koliko je trajao ali u lovi nikada . a zasto je to tako ? zbog stalnog menjanja kursa ? ma nemojte molim vas dragi operateri ---- kao da je to tesko promeniti svaki put . promenis u sistemu samo jednom i od tad on obracunava po tom kursu . sram ih bilo kao i sve koji se u ovoj Srbiji bogate na takve fore . a to sto su uvek u pravu , to je posebna prica . cist bezobrazluk .
necu mnogo da davim , samo posto sam se sad setio jedne digresije na ovo da kazem .
caletov prijatelj koji zivi u Svajcarskoj rece nam skoro da ako se slucajno u Svici desi da coveku bilo u posti , bilo u banci ,u njihovoj opstini ili komuni kako oni zovu , ili apsolutno bilo gde , cak i u hotelu , ne kaze sluzbenik koji je za to zaduzen , koja su covekova prava u toj instituciji i kasnije se na primer ispostavi da taj covek nije znao za takvo njegovo neko pravo a uskraceno mu je , taj sluzbenik momentalno leti sa posla . a mojoj prijateljici koja se razvela i koja zbog situacije nije posle godinu dana dosla u biro da izdejstvuje svoje pravo na deciji dodatak , nego je dosla posle godinu ipo , receno je "Zao nam je gospodjo , da ste dosli pre pola godine , imali biste pravo na 10 000 dinara mesecno za dva deteta , (ili tako nesto) , a sad je za to kasno " . i tako ona samohrana majka ostade bez pomoci koja joj pripada u svakom slucaju . kako ona hrani tu decu sada , samo ona zna . a u Svici bi joj sam referent za takve situacije zakucao na vrata da je obavesti da sada kao razvedena zena sa dvoje maloletne dece , ima pravo na to i to . jer znaju da majka sama nema bas mnogo vremena da se secka naokolo jer treba prehraniti tu decu .
strasna i necivilizovana Srbija u svakom smislu .

Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
Dexter, e 'ladno sve vreme gledam onaj prvi log, umesto da odem na pojedinačnu listu
..... čovek se uči dok je živ
vlada1970, najviše me nervira što su im objavljene cene bez poreza, ali kao što rekoh: program će pamtiti svaki poziv, poruku i slično, sa tačnim vremenom, trajanjem i cenom, pa ću da uporedim ...
pozdrav...

vlada1970, najviše me nervira što su im objavljene cene bez poreza, ali kao što rekoh: program će pamtiti svaki poziv, poruku i slično, sa tačnim vremenom, trajanjem i cenom, pa ću da uporedim ...
pozdrav...

- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
ok b_udder , tu smo , pa me bas zanima da javis posle rezultate . ja cu da merim ovako rucno sto se kaze . 

Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
b_udder,ne znam da li znas,ali trenutno zaduzenje koje ti pokazuje telenor ne uzima u obzir popuste,tj besplatne poruke i jeftiniju tarifu (osim happy hour-a),vec obracunava sve poruke,tj pozive po skupljoj tarifi,a posle ih oduzme na kraju obracunskog perioda.b_udder napisao:vlada1970, isto se i meni dešava! dakle ovo mi je drugi mesec na post-u (Telenor - Junior paket).... evo 4. dan u mesecu i već mi je po njihovom računu zaduženje veće nego po mom računu .... kako znam? instalirao sam Extended Log, ubacio cene za 063 i 062, a posebno za 011, 064 i 065, namestio skuplje i jeftinije vreme, happy hour, uračunao porez, itd i račun je sledeći:
Voice - 2 poziva (064 i 063) ukupno 1'41" (program ih različito tarifira) = 14.16din
SMS - 18 kom = 18din
GPRS - 21 put povezan, ukupno 616.36kB = 30.25din
MMS - 0
total = 62.41 din sa uračunatim porezom i još oko 3 din "fiksne nadoknade" za dva poziva, dakle oko 65.4 din
Telenor tvrdi da je moje trenutno zaduženje 70.93 din bez uračunatog poreza .... kada se doda porez taj iznos se poveća na oko 83.7
šta sam prevideo?!![]()
pozdrav...
Takodje treba racunati i uspostavu poziva od 1.35,koja se naplacuje i prikazuje odmah,cak i u happy hour-u.
Pdv racunaju posebno na pretplatu (znaci 177din) i posebno na racun.Otprilike racunaj da ce ti na kraju oduzeti 51din za onih 60 poruka i mozda nekih 20din ako si zvao nedeljom ili nocu,pa na sve to + pdv + pretplata.
Mozda je zbog toga doslo do razlike u racunu.Najsigurnije je da preko telenorovog portala pogledas listing i lepo sracunas.
Phantom Lord, da, računao sam ja tih 1.5 din (sa porezom) za svaki poziv, a planiram i da uporedim listing, međutim čudno mi je što mi se posle dva - tri poziva već ne slažu brojevi s obzirom da sam uracunao pdv (dok oni nisu), a onih 60 besplatnih sms-ova nisam ni unosio u program..... takođe pretplata se dodaje tek na kraju meseca........ inače nisam znao da se sve vreme računa po skupljoj tarifi...
pozdrav...
pozdrav...
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
PDV se ne racuna po svakoj poruci i pozivu i sl.,nego na glavnicu na kraju obracnskog perioda!
Znaci sabiras:
-poruke 0.85
-pozive po skupljoj tarifi (ali bez hapyy h.)
-uspostava poziva 1.35 (tj broj poziva)
-gprs (upload i download!)
-mms
-na kraju meseca odzumes popuste (51din za sms i sl.)
-dodas pdv na ovaj iznos + pretplata 177din
-ako i dalje ima razlike,otstampas im specifikaciju i napravis haos u telenoru
PS. I ja mislim da kradu,primecujem da mi je par dinara 'viska' iako verovatno nisam nista propustio u racunanju,ali posto nije velika para,mrzi me da se cimam i raspravljam sa njima
edit:
E da,nisam pomenuo jos nesto.Obracunski period je 30 dana,sto znaci da za mesece koji imaju 31 dan,obracun se zavrsava 30-tog,a za naredni pocinje 31

Znaci sabiras:
-poruke 0.85
-pozive po skupljoj tarifi (ali bez hapyy h.)
-uspostava poziva 1.35 (tj broj poziva)
-gprs (upload i download!)
-mms
-na kraju meseca odzumes popuste (51din za sms i sl.)
-dodas pdv na ovaj iznos + pretplata 177din
-ako i dalje ima razlike,otstampas im specifikaciju i napravis haos u telenoru

PS. I ja mislim da kradu,primecujem da mi je par dinara 'viska' iako verovatno nisam nista propustio u racunanju,ali posto nije velika para,mrzi me da se cimam i raspravljam sa njima

edit:
E da,nisam pomenuo jos nesto.Obracunski period je 30 dana,sto znaci da za mesece koji imaju 31 dan,obracun se zavrsava 30-tog,a za naredni pocinje 31

Udder, vrlo je moguće da je trenutak kada je Telenoru počeo tvoj obračunski period različit od trenutka kada si ti počeo da računaš. Mož' se desi da ti oni računaju saobraćaj od petka popodne (jer je tada tvoj brojač resetovan kod njih), a ti si počeo da računaš u subotu ujutru ... ili tako nešto ...
Check: Proveri stanje uveče, oko 23h. Zapiši. Nemoj koristiti telefon za pozivanje ili bilo šta što pravi potrošnju do ujutru u 9h. Tada proveri stanje opet. Trebalo bi da bude isto, jer koliko se sećam, nekoliko puta na dan oni prave mali presek računa, i ako nisi koristio telefon, ne bi trebalo da se promeni preko noći. Ako je stanje isto bilo i sinoć i ujutru, kreni od tada da računaš mali pregled, od dva tri dana ... proveri onda da li se slaže. Ako se slučajno ne slaže, daj nam ovde podatke da vidimo o čemu se radi ...
U krajnoj liniji, izvadi listing, pa pogledaj šta se tamo dešava ...
Check: Proveri stanje uveče, oko 23h. Zapiši. Nemoj koristiti telefon za pozivanje ili bilo šta što pravi potrošnju do ujutru u 9h. Tada proveri stanje opet. Trebalo bi da bude isto, jer koliko se sećam, nekoliko puta na dan oni prave mali presek računa, i ako nisi koristio telefon, ne bi trebalo da se promeni preko noći. Ako je stanje isto bilo i sinoć i ujutru, kreni od tada da računaš mali pregled, od dva tri dana ... proveri onda da li se slaže. Ako se slučajno ne slaže, daj nam ovde podatke da vidimo o čemu se radi ...
U krajnoj liniji, izvadi listing, pa pogledaj šta se tamo dešava ...
Samsung Omnia HD 8GB
Mozda ti naplacuju pretplatu na paket, moj cale ima telenorov paket za koji placa 500 din pretplatu svakog meseca, uz drugugu tarifu za razgovore, poruke itd.b_udder napisao:vlada1970,
total = 62.41 din sa uračunatim porezom i još oko 3 din "fiksne nadoknade" za dva poziva, dakle oko 65.4 din
Telenor tvrdi da je moje trenutno zaduženje 70.93 din bez uračunatog poreza .... kada se doda porez taj iznos se poveća na oko 83.7
šta sam prevideo?!![]()
pozdrav...
ja sam danas dokazao da me kradu, na ushtrb mojih 400 din.
naime, iscedio sam obe kartice do kraja, na novom broju 063, prepaid, sve podesheno kao i na mom, i moj broj, koji je medj prvih 5000 korisnika mobtela/telenora (prvi postpaid broj je bio - 8130000, a moj je 813330* )
i lepo, dopunim oba broja, sa po dvesta djunti, i okrenem svoja dva fiksna iz stana ... i ostavim otvoreno, sve u istom momentu.
rez je bio - kredit na mom broju koji imam od nastanka mobtela je nestao 345 SEKUNDI PRE DRUGOG BROJA!!! sve lepo dokumentovano, i necu se ja suditi, vec cu da idem da gadjam vlasnika telenora jajima svaki dan, dok mi ne prizna da mi je krao kredit ... pocinjem od sledeceg ponedeljka, dobrodoshli ste da mi se prikljucite!
naime, iscedio sam obe kartice do kraja, na novom broju 063, prepaid, sve podesheno kao i na mom, i moj broj, koji je medj prvih 5000 korisnika mobtela/telenora (prvi postpaid broj je bio - 8130000, a moj je 813330* )
i lepo, dopunim oba broja, sa po dvesta djunti, i okrenem svoja dva fiksna iz stana ... i ostavim otvoreno, sve u istom momentu.
rez je bio - kredit na mom broju koji imam od nastanka mobtela je nestao 345 SEKUNDI PRE DRUGOG BROJA!!! sve lepo dokumentovano, i necu se ja suditi, vec cu da idem da gadjam vlasnika telenora jajima svaki dan, dok mi ne prizna da mi je krao kredit ... pocinjem od sledeceg ponedeljka, dobrodoshli ste da mi se prikljucite!
There is no knowledge that is not power
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Pa i ja sam se zacudio,koji bre prvi postpaid broj sa 8 na pocetku,pa zar nisu prvi POSTPAID brojevi bili setocifreni sa 3.4 ili 5 na pocetku,drzavne ustanove (ministarstva,mup itd) su imali sa prvom cifrom 2,a za 1 ne znam gde je!!!!
Ako si mislio na prepaid,opet nesto nisam siguran jer moja kuma kada je uzela telefon i kupila broj daleke 97,prve 4 cifre su joj 8044
Ne znam,nikako se ne uklapa.....
Ako si mislio na prepaid,opet nesto nisam siguran jer moja kuma kada je uzela telefon i kupila broj daleke 97,prve 4 cifre su joj 8044
Ne znam,nikako se ne uklapa.....
D500&E71
tada mi je sestra bila zaposlena u mobtelu, i ona ima jedan od tih prvih brojeva - 81300**, i tako mi je rekla, ne znam sad , ali prvi brojevi su bili valjda 061 oni, pa onda prepaid mobtel i prepaid telekom ... inace, sestra mi je programer, sada u delti, ne verujem da takva osoba laze za te trivije
There is no knowledge that is not power