Telenor 063 pao na 35% trzisnog ucesca

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Šaljite dopunu - bilo kad, bilo gde, bilo kome!

Od danas više ne morate da brinete da li ćete u „kritičnom“ trenutku ostati bez kredita. Bilo da ste u klubu, na utakmici, poslovnom sastanku ili u inostranstvu, svaki prijatelj koji koristi Telenor mrežu može Vam poslati kredit i pomoći u nevolji.

Telenor Vam predstavlja novu uslugu koja pruža mnogo više mogućnosti za kreditiranje prepaid brojeva.

Od sada je prepaid broj moguće kreditirati i sa drugog prepaid broja, a iznos više nije vezan za veličinu prepaid dopuna. Drugim rečima, prepaid broj možete kreditirati sa bilo kog drugog broja (postpaid ili prepaid), bilo kojim iznosom u visini od 50 do 5000 dinara, u bilo koje vreme. Osim porukom, kredit je moguće poslati i pomoću specijalne JAVA aplikacije.

Pošaljite kredit svom detetu bez rizika da novac bude izgubljen i kontrolišite potrošnju. Sami odaberite iznos, vreme i mesto, izbegnite redove i dodatne troškove…
Za detaljnije informacije o usluzi pogledajte uputstvo u nastavku.

Korišćenje usluge putem SMS-a

Ukoliko Vaš telefon ne podržava Java-u (odnosno nije J2ME**) prebacivanje kredita možete ostvariti jednostvnim generisanjem klasičnog SMSa na sledeći način:

1. Za Prepaid korisnike format poruke koju je potrebno poslati na 9860 * je sledeći:

DBT 062broj iznos ili DBT 063broj iznos

2. Za Postpaid korisnike format poruke koje je potrebno poslati na 9860 * je sledeći:

KRE 062broj iznos ili KRE 063broj iznos

Primer:

Ukoliko sa svog Telenor prepaid broja želite da pošaljete dopunu od 325 dinara na broj 0631234567, poruka treba da glasi:

DBT 0631234567 325

Ukoliko sa svog Telenor postpaid broja želite da pošaljete dopunu od 2123 dinara na broj 062123456, poruka treba da glasi:

KRE 062123456 2123

Korišćenje usluge putem JAVA aplikacije

Ukoliko ne želite stalno da kucate poruke kako bi poslali dopunu, Telenor Vam nudi mogućnost da pomoću jednostavne JAVA aplikacije, dopunu pošaljete još brže i jednostavnije.

Da biste aplikaciju počeli da koristite, potrebno je da program preuzmete i instalirate............
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Uros Rodic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 13. Mar 2007. 02:07

Post od Uros Rodic »

Da mi samo neko dostavi listu obrazaca po kojima oni iz Telenora rachunaju mesechni rachun, BRATE DEEERUUUU!!!!! :shock: Iduci mesec cu najverovatnije da predjem na Telekom.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Da imaju ruzan nacin racunja i obrcunavanja to je istina, ali ako uzmes listing i digitron u ruke videces da je sve ok...

PozZ

lilici
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Maj 2006. 20:23

Post od lilici »

Sigurno da je Telenor skuplji, ja sam korisnik mts:a 065 i ako mi verujete na mts nikad ne radi sve kako treba. Kad zovete nekoga, isprekidano ga cujete, evo sad vec 5 dana u Nisu GPRS ne radi, kazu rade na resavanju problema, i tako to traje, a kod Telenora ne verujem da je tako.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ma utripovali ste se vi za taj Telenor. Zanesete se, izgubite se, zaboravite se i dobijete dzinovski racun...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Korisnici su poceli da im se zale na prevaru zvanu Vise Price pa su sad uveli i

http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3460

ali misli ma im i to nece pomoci :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ovo? Ovo moze da bude odlicno! 8) Posebno dodatak za internet, omiljen broj i sms :) i posebno sto se sve to odnosi i na prepaid...

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Kao prvo mislim da nije slucajno uvedeno i to bas do 1. juna,kada ulazi mobilkom,licno mislim da ce to oni sigurno ili produziti ili ce tada uvesti kao stanadardnu "dopunu" paketima jel tada pocinje borba za korisnike,ali sto se kaze zivi bili pa videli :) .Nego da se vratim na ovo,mislim da je ovo trenutno najbolje sto su uveli do sada,ali me zanima zasto je popust 99,99%,a ne 100% na dodaj jedan broj da li je to neka zackoljiva ili nije i da li se tu naplacuje uspostavljanje poziva to su trebali da napisu ili jato nisam dobro procitao,sto se tice sms-a,odlicno je i najbitnije je da se odnosi i na pri-paid :D . I da li sam dobro rzumeo kod pri paidi dodaj moj broj platis jednom i vazi do 1.juna ili 1.mesec.Sada je red na telekom,pa na mobilkom....... :lol:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

ne verujem da će to ubaciti u pakete jer im je to praxa i u cg a koliko sam čuo i u ostalim zemljama da imaju tzv dopune, a to je inače i praxa u inostranstvu ( doduše tamo uglavnom imaš doplatu za unlimited... :)
Popust je 99% jer da je 100 onda bi bilo besplatno i ne bi bio popust... što se tiče uspostavljanja veze mislim da će se naplaćivati i za taj broj što je opet praxa svuda u svetu ( na tome se zaradjuje)... Važi do kraja promotivnog perioda, tj do 1. juna...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Prepaid platiš sada - važi do 01.06., a posle važi isto, ali na mesečnom nivou.
Postpaid plaćaš mesečno, ali do 01.06. imaš 50% popusta na "regularne cene" dodataka. Praktično, sada možeš da uzmeš 400 poruka za 200 dinara, 50 para poruka, a posle 01.06. poruka za dinar.
Samsung Omnia HD 8GB

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

loeates, kako to mislis da ubace u pakete? Mislis da integrisu... To bi ustvari znacilo da opet imamo PRO pakete. Nema nista od toga...
Ideja je da svaki korisnik kreira paket koji njemu najvise odgovara. Tako sam mozes da odredis koliko ces da trosis na razgovor, poruke i internet- nema vise propadanja velikog broja besplatnih minuta, ako ti paket ne odgovara.
Pozdrav

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Lobachewsky u pravu si ti,ja sam se malo zaneo,pa ovako je mnogo bolje,kupis sta ti treba,i cene su sasvim ok.Ali sam ubedjen da ce biti i posle 1.juna,jer kakva je onda svrha ovoga.A svracao sam danas do telenora i rekli su mi da jos ne mogu to da ukljuce,mislim pa sto ste onda stavljali na net,kazu za 2-3 dana.Ako je neko vec mozda ukljucio neka javi.I rekli su mi da i uspostavljanje veze ima veliki popust,ali nisu znali nista odredjeno da mi kazu,generalno su ne obavesteni :)

EDIT:
Ispravljam prethodni post,da jos nije u funkciji kao sto su mi rekli,jer sam sad kupio paket poruka cisto da probam i radi,stavicu i neki broj,samo se sad nesto dvoumim koji da stavim

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Nije mi bas najjasnije.....???? Kupim recimo SMS 50 i onda imam 50 poruka po ceni od 1.30 din (+PDV)??? Jel tako? Pa to se uopste ne isplati!!! Regularno ja za 50 poruka potrosim 50x2.60=130 dinara, a sada mi skinu u startu 78 dinara (toliko je 65 + PDV) i plus 50x1,5 (tolika je cena poruke kada ukljucis PDV)=78+78=156... 130<156!!!
Ako sam negde pogresio slobodno me ispravite, nisam bas dobar sa matishom, a i mozda nisam bas dobro razumeo uslove koriscenja.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Mdenic85 ovako ti stvari stoje posto sam bas kupio sms 50. Ti kupis sms 50 i skine ti sa tvog racuna 65din+pdv i to je sve sto ces platiti za tih 50 poruka.Znaci ovako kada kupis 50 poruka i posaljes npr jednu tebi ce skinuti jednu poruku i ostace ti 49 poruka,(a broj preostalih poruka proveravas na *121*1# ,a normalan kredit na *121#) i ta jedna poslata poruka ti ne utice na stanje kredita koji si imao pre slanja te jedne poruke tj. ne umanjuje ga-on ostaje isti.Najprostije ako imas recimo 1000din kredita i kupio si vec 50 poruka i samo posaljes tih 50 poruka ostaje ti 1000 din to se nemenja.Mislim to je i napravljeno da ti snizi cenu poruke. 1,3din puta 50 poruka = 65 din,znaci duplo jeftinije skoro :D

Nego mene zanima opcija dodaj moj broj ,znaci ovako ja kupim za 150 din i cena minuta mi je negde oko 10 para ili manje prema tom broju,mada sam mozda i pogresio i onda po toj ceni ja trebam da potrosim ovih 150 din ili gresim to mi nije bas najjasnije????? :unsure:

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

loeates, e, hvala puno!!! Pa to se onda isplati! Kupicu danas kredit i uzecu SMS 200! A sto se tice tog "Dodaj moj broj".... pa mislim da imas za tih 150 dinara da pricas 30 dana sa popustom od 99,99%... mislim da je tako!

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

E da samo da kazem da ti te poruke vaze do 1. juna tako da ako saljes mesecno do 150 poruka mozes slobodno da uzmes i sms 400 poruka jer ti je onda najeftinija poruka,ali i sms 200 je cool t. sasvim ok :D

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Izgleda da ce tek biti zanimljivo, pocela je saradnja mobilne i fiksne telefonije:

- Na ovo se nadovezuje i mobilna usluga - ističe Stojiljković. - Korisnik će moći da odabere dva broja "Mobilne telefonije Srbije", koje najčešće poziva. Razgovori sa njima tarifiraće se po ceni od četiri dinara za minut, bez obzira da li su u dnevnoj, ili noćnoj tarifi

http://www.novosti.co.yu/code/navigate. ... 2007-05-05

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Mozda bi trebao da se promeni naziv teme, Telenorov udeo se povecao na 41 % - prema kvartalnom izvestaju Telenora za I kvartal 2007. god. ( http://www.telenor.com/ir/reports/07q1/ ). Ovaj procenat se odnosi na aktivne kartice, odnosno uracunate su samo SIM kartice sa kojih je u poslednja tri meseca bio obavljen bilo kakav saobracaj (odlazni/dolazni). Nisu uracunate ni kartice u GPRS terminalima i komercijalni brojevi.
djuice user permanently deactivated.

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

djuice napisao:Nisu uracunate ni kartice u GPRS terminalima i komercijalni brojevi.
A zasto nisu uracunate kartice u GPRS terminalima? Zato sto 99 % kartica u GPRS terminalima 064 kartice... oni se trude da taj procenat bude vece... pa sve izostavljaju kako bi im procenta bio sto veci, meni licno je to smesno.

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Meni je Telenorova "logika" u obom slucaju mnogo bolja od Telekomove, jer Telekom racuna ukupan broj SIM kartica (aktivnih i neaktivnih), GPRS terminale, komercijalne brojeve... i ko zna sta vec kako bi predstavio sto veci broj korisnika/procenat, a sad da li je on realan... nije bitno.
djuice user permanently deactivated.

Zaključana tema