Nokia 6300 i mini Opera

konfiguracija mobilnih telefona za MMS/GPRS i ostale usluge domaćih operatora
wesco
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 01:14

Nokia 6300 i mini Opera

Post od wesco »

Pošto sam uz telefon dobio memorisku karticu na kojo imam mini operu, da li su potrebnab neka posebna podešavanja telefona da bih mogao da je koristim?

Tapazzirung
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 29. Okt 2006. 02:05

Post od Tapazzirung »

Na novom telefonu si dobio karticu sa instaliranom mini operom?

Od podesavanja moras da podesis parametre za gprs na telefonu ili da trazis od operatora da ti ih posalje,ako ih vec imas ili kad to podesis pokrenes operu i ona ce da radi,ne zahteva posebna podesavanja.

wesco
Novajlija
Novajlija

Post od wesco »

S obzirom da sam uspešno poslao mms i ulazio na mts mondo, pretpostavljam da su parametri za gprs i mms ok ali kada otvorim Operu i zadam neku www adresu ispiše mi " There was a problem connecting.There might be a problem with your network setup". Please go to Tools>Help>Introduction and perform theconnection test.

valdevit
Banned
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 09:33

Post od valdevit »

i ja imam taj isti problem :? valjda ce neko znati da ga resi,mada ja mislim da je to do opere....
sad sam skinuo sa sajta i probao drugu operu i ne vredi,opet ista greska :disgust:
jos nesto sam probao i radilo je.Otisao sam na operu,levo dugme-idi na adresu (operin home page) i usao je bez problema.Kucam mts-ov home page,nece... :? udjem u mts home page,obicnim brouzerom-hoce... :?

Stele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Mar 2007. 00:41

Post od Stele »

A ja mislio da se ovo samo meni desava. :uhuh: Mislio sam da je do telekomovih podesavanja,pa sam im trazio par puta da mi posalju instalacionu poruku, al opet isto. Znaci bez problema odem na Mondo ili na nokijin sajt, a sa Operom mi pise problem sa konekcijom. :disgust:
Probao sam da je skinem i preko mobilnog i preko racunara, pa da je prebacim na mob, i opet je isto.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Jel'vam u app access/communication/network access (ili slično, na samoj app) podešeno na "Ask first time only"? I Activ.default in all apps u settings/configuration?
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

wesco
Novajlija
Novajlija

Post od wesco »

Vlado ovo mi je prvi telefon novije generacije (pre sam imao 6210) pa jos uvek nisam uspeo sve da provalim, tako da ne znam gde da pogledam za podesavanja koja si naveo. : blinky:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pazi, ja nemam 6300 ali trebalo bi da je isto (ili je slično, pa se malo potrudi)
1. idi na menu- settings- configuration- default config. settings (tu ti je podešeno na tvog operatera za gprs), ispod je "Activ. default in all apps.", aktiviraj na "yes", ispod je "Preffered access point", tu je isto tvoj operater.
2. stani na "Opera mini" (ne da uđeš u nju) levo su "Options", klikni, idi na "Application access" pa na "Communication", "Network access", klikni na "Ask first time only"
edit
vidim da i ovo možda predstavlja nekome problem, pri korišćenju app koje "čitaju" i/ili "menjaju" fajlove sa memorije moba ili MC (tipa Mobyexplorer, DocViewer...) ovde pod "2." u "Application access" mora biti podešeno -Data access -Read user data -Ask every time, i -Data access -Add and edit data -Ask every time

wesco
Novajlija
Novajlija

Post od wesco »

Vlado probao sam i ovako stoje stvari: "default config. settings" tu jeste moj oerater, ali mi "Activ. default in all apps." nije aktivan, a "Preffered access point" je prazan (nije moj operater) Sto se tice uputstva pod tackom 2 pa do kraja sam sve odradio ali opet nista. Ako imas jos neku ideju napisi.

Stele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Stele »

Vlada Zem, Na "default config. settings" imam samo ime operatera, a od ponudjenih opcija imas "Set as default" i "Delete"
"Activ. default in all apps." i "Preffered access point" ne postoji
Ne moze nista da se dodatno podesava osim toga.
Ima varijanta Menu\Web\Settings\Configuration settings ali ni tu nista slicno ne postoji
Uradio sam i ono pod 2) sa operom mini, ali sve je isto.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Treba da se NAPRAVI novi access point u podešavanjima da bi vam radila opera, mig33 i svi ostali java programi koji rade preko gprs-a...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

wesco
Novajlija
Novajlija

Post od wesco »

Sensei, ajde molim te ako imas vremena objasni mi detaljno kako da kreiram novi "access point" jer to do sada nisam radio i verovatno bi negde napravio gresku! Unapred hvala!!!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

wesco, ja sam na telenor mreži pa ne znam tačna podešavanja za tebe ali evo napisaću ti šta su neki koji su na MTS-u pisali. Znači ovo je citat:

Konacno sam uspeo da namestim parametre telefona da rati skroz 100 posto sve sve sve. Radi i mail i to bilo koji nalog koji vec imam, ne mora biti onaj koji ti da operater, radi opera, rade svi alternativni mail klijenti, radi standardni wap, mms... :) Fora je u tome da uopste ne mora da se namesta preko proxy-a, tj. i ne treba tako namstetati da ide mail niti bilo sta na proxy. Sve sto treba uraditi je staviti u settings->configuration da ipak koristi defautl settings onaj sto je poslao operater kod 064 "Telekom Srbija", a prefered access point treba napraviti rucno u personal configuration i to postaviti da bude prefered acces point. Taj se acces point mora zvati tacno onako kako je to operater nazvao, a to je kod telekoma "gprswap". Ako je taj acces point napravljen ispravno onako kako glasi user name i sifra od operatera (kod telekoma je user: mts i pass: 064), onda ta podesavanja 100 posto rade. Posle tih gore podesavanja potrebno je samo znati pop3 i smtp adrese pri kreiranju naloga za mail i ponavljam treba staviti kada se krira email nalog da koristi prefered acces point i za pop3 i za smtp, a ne da ide na proxy.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Idi u Settings, Congiguration, Personal config, Options, Add new, Access point.
Postavi: User name - mts, password - 064, access point - gprsinternet. Aktiviraj ga kao default. Trebalo bi da radi...

wesco
Novajlija
Novajlija

Post od wesco »

VLADO Hvala ti puno, uz tvoju pomoc uspeo sam da podesim Operu, sada sve radi kako treba. :D

Sensei, i tebi puno hvala na pomoci. Tvoju pomoc cu iskoristiti kada budem kreikrao E-mail nalog. :D

Pozdrav !!!

valdevit
Banned

Post od valdevit »

super...i meni sad radi,samo sto kad udjem preko opere na mts-ov home page pise da taj sajt mogu korisiti samo korisnici mts-a,sto ja i jesam :? :?

wesco
Novajlija
Novajlija

Post od wesco »

Kreirao sam E-mail nalog na gmail-u sa adresom koju vec imam na gmail-u, i slanje E-maila ide bez problema (poslao E-mail na drugu adresu i proverio na racunaru), ali ne mogu da primim E-mail na telefonu. Gde je greska ? :smutny:

Stele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Stele »

Hvala puno svima koji su voljni za pomoc nama neukima. :D Patim se sa ovim bezveze vec neko vreme :oops: :oops:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

valdevit, Opera ti sluzi za browsing HTML sadrzaja, a MONDO je WAP sadrzaj. Zato i ne mozes da ga vidis. Ja imam istu situaciju na E61, gde imas 2 browsera, Web za HTML i Services za WAP sadrzaj.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

valdevit
Banned

Post od valdevit »

aaaa... u pravu si, na to sam totalno zaboravio :oops: kako sam samo ispao glup... :wacko:

Odgovori