BenQ-Siemens EF81

Odgovori
AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Nisi corav,notes samo preko imenika ali postoji program za notes (nazalost ne znam ime programa).Potrazi malo
LG G2 Black,16GB

Glogov_Kolac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 17. Maj 2007. 11:51

Post od Glogov_Kolac »

Jel zna neko da li ovaj telefon ima da se kupi u Nisu jer ne mogu da ga nadjem,bar neko ko salje pouzecem iz BG-a

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

"Glogov_Kolac"
Pogledaj u Kalci na drugom spratu, mislim da se radnja zove Pronto mobile. Pre par dana je bio jedan original (nije skidan sa mreze). Pozdrav

Glogov_Kolac
Novajlija
Novajlija

Post od Glogov_Kolac »

Fora je sto je ovaj telefon u Nisu 120 evra a u Bg 95 i to sa 12 meseci garancije u odnosu na ovdasnjih 6 meseci

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Glogov_Kolac, ja koliko znam, od firmi samo Telekom+ vrši isporuku na celoj teritoriji Srbije, ali koliko vidim oni ga nemaju u ponudi. Ostaje ti ili da skokneš za BG, ili da ti neko gore uzme mob pa da ti pošalje. :chytry: Ma moj ti je savet da ga lepo pazariš ovde u Nišu, i samo obratiš pažnju da je u fulu (video sam da uz skidane sa vodafon mreže, na nekim mestima ne daju usb kabl :angry: )

Glogov_Kolac
Novajlija
Novajlija

Post od Glogov_Kolac »

U Bgu jeste 90 evra ali bez PDV-a osim u Intercomu gde ne traze PDV(kako mi rece prodavac na telefonu)Nasao sam ovde za 115 ali ima onu vodafone nalepnicu nazad.Ipak je bolje da se kupi ovde

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 09. Maj 2007. 15:23
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

Izasao novi vodafone-ov software v58

http://www.gsm-multifund.de/board/do...?do=cat&id=138

Morate da se registrujete...
Jebo me upaljac, od 10 dinara!
Bolje da sam steko, za bar 2 komada!

djordje2
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 16:19

Post od djordje2 »

Ljudi, pomagajte!! Imam EF81 i stavio sam ruski softver 58 ali sad nece da mi primi podesavanja za gprs i mms(telenor)!! :cry: Jel zna neko kako da podesim? Ovi u telenoru nemaju pojma.. :cry: HITNO!! :cry:

drmeda
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 16. Apr 2007. 12:08

Post od drmeda »

Cao,
i ja imam isti problem instalirao sam nemcaki f58 i takodje imam problema sa gprs-om. Korisnik sam Telekomove(064) pre-paid kartice.Probao sam da izbrisem sva njegova podesavanja koja dodju sa novim firmwere-om, pa da onda posaljem konfiguracione poruke, probao sam i rucno da podesim. Na kraju sam otisao u Telekomov servis i tamo sve lepo podese ali nista. Krene kao da ucitava stranu i tako stoji i onda izbaci '' network down''
Molim ako neko zna u cemu je problem i kako ovo moze da se resi?
Unapred hvala!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa vrati onda na 48 ili nadji neku normalnu verziju 58, ali za nju ne postoji srpski jezik koliko mi se chini...

drmeda
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 16. Apr 2007. 12:08

Post od drmeda »

A koju verziju f58 napisao sam vec da imam nemacku verziju, i da ne mogu podesiti parametre za gprs. Ako neko moze da pomogne kako da podesim na ovoj verziji ili ako ima neka druga verzija, ako neko zna neka pomogne konkretno! Unapred hvala!

Arsa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 09. Jun 2007. 00:43

Post od Arsa »

Ljudi moze li se nabaciti neki drugi medija plejer..
Ovo njegovo cudo je uzas..!!! :angry:
Pitanje za starije korisnike..
1. Koliko vama traje baterija kod besomucnog "akanja"?
2. brise li se instalacijom sw58 sve iz telefona...? (verovatno da)
3. Zasto je nemoguce skrolovati slike jednu po jednu kada su u ful screen modu, nema next pictures...vec mora back, pa open neku drugu :o
4. cime otvoriti pdf file od 2-3MB?
Inace ga kupih pre dva dana...
Radi savrseno...odlicno se cuje..kostao me je 7500 din+700 din 512MB kartica...

mladunac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 16:44

EF81 da li i gde?

Post od mladunac »

brat zeli ef81
citao sam malo na sajtu i cini mi se da svaki drugi ima neki golem problem
te softver
te nece ovo
nece ono
te klimaju se vratanca
bla bla

performanse u odnosu na cenu stvarno deluju vise nego ok

zanima me da li se isplati uzeti ga ?
ako nastane neki od gore navedenih problema sta da radim?
i najbitnije
preporucite mi gde da ga kupim
u kojoj radnji
moze i na pp

unapred hvala

amoniman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 23:43

Post od amoniman »

Vozdra svima

Cesto sam na ovoj stranici, ali nikad prije se nisam sjetio da pogleda forum. Zahvaljujuci ovoj stranici kupio sam ovaj telefon. Inace sam "vjerni sluga" SIEMENS-a, a ef 81 je bas ono sto sam dugo trazio. Prije njega sam imao M 65, i cekao sam da naleti bas EF 81. Gledao sam ga nekad u decembru mozda, ili prije, cijena je bila oko 250 EUR, i prosli mjesec pred da krenem u Beograd, pogledam cijenu 92 EUR i nisam mogao da vjerujem. Javio sam i prijatelju iz USA, kaze on da i njemu kupim jedan komad. Kad sam dosao u Sarajevo niko mi nije vjerovao, a ni dan danas mi niko ne vjeruje da sam ga tako malo platio. Vec imam preko 20 narudzbi za ovaj telefon u Sarajevu, pa cu morati da kontaktiram firmu u kojoj sam kupio da dogovorimo ovaj biznis.
Inace telefon je odlican, i dizajnom i funkcionalno. Jest da je softwere malo sporiji, ali evo dosta raje je dalo neke primjere kako ubrzati to, pa cu i to uciniti. Kamera je odlicna, a i sve ostale funkcije. Kad sam kupio telefon, uz aparat, dobio sam i USB kabl, i original slusalice, garanciju godinu dana i CD.

Bit cu cest gost upravo ove teme,jer sam i ja vlasnik Benq siemens EF 81, a i ostalih koje su vezane za SIEMENS.

Puno pozdrava iz Sarajeva

Arsa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 09. Jun 2007. 00:43

Post od Arsa »

Evo vako...
Aj da ukratko probam da opisem utiske nakon 5 dana koriscenja...

1. Telefon mozes da kupis u kojoj bilo radnji koja je na sajtu i navedena..
barem sam ja tako...s tim sto sam naleteo na jednu radnju u kojoj telefon kosta neverovatnih 35400din... :o :), inace je realna cena 95 evra i toliko ce te izaci + kartica 700din 512MB ili oko 1300 din za 1GB... jevtinije nisam nasao, a moguce je da ima...

2. moj savet ne dirati FW48 !!!Sa original firmverom Fon radi sasvim solidno i sva podesavanja za nase mreze rade automatski...OK..Sa FW58 nemackim, nije moguje podesiti GPRS za nase mreze...zasto je tako jednostavno nemam pojma..nece da radi...inace sa FW58 ceo telefon radi brze i stabilnije...sa FW48 ce se desiti da se fon sam ugasi ili blokira tek tako, na raznim mestima...ali radi sto je bitno...

Nikako ne instalirati FW58 russian el je jako bagovit...bar sam ja uspevao da ga zakucam vise puta...ponegde je na forumima podatak da se ceka ili vec postoji FW62 koji cak ima i radio :blinky:
al to treba tek videti da li ce biti i kada, kako je firma na izdisaju !!!

3. Baterija...hmm..diskutabilna...nece duze od dva (2) dana pa da je j.. :)
I to nakon prosecnog akanja :D
Navodno moguce je kupiti bateriju od 1300mA/h, standardna je 950mA/h al to ne znam ima li i gde!

4. Dizajn perfektan :) displej the best !!! Funkcije za sedmicu..poneka mana, ponesto dobro.. :wink:
Media pllayer blagi uzas...radi al funkcije katastrofa...pogotovu poredeci ga sa nekim nokia ili boljim plejerima drugih telefona...
Zvuk zvona perfektan! iako je mono na spoljnom delu zvuk je ful MP3, AAC...stereo na slusalice...
sluske solidne/lose naspram kvalitetnijih takvih uz diskmen. Cujnost telefona pri razgovoru sasvim zadovoljavajuca cak i uz veliku buku spolja!

5. Uz fabricki softver moze ponesto da se uradi al je uz razne druge zezalice s neta telefon moguce nabudziti svim i svacim...
tema ima gomila, java igara, melodija...
Al kao sto rekoh fabricki program je za base usere i nista vise...
Ako bi neko da ceprka... BREW MOBILE COMMANDER je keva za kopkanje po fonu... :)

6 za kraj... Telefon za te pare ima pregrst kvaliteta i lagano se moze porediti sa razr motorolom, a u vecem delu je doosta bolji od konkurenta...
A da..kamera od 2Mpixela je zadovoljavajuca..nema fokus.ima digi zoom i tako..ok su slike...video onako..i nije nesto !! :)
Pozdrav svima koji budu ovo procitali i nadam se da ce clanak barem malo pomoci !!!

SVE U SVEMU DOOOBAR ZA OVE PARE !!! :roll: a i moracu da vratim FW48 el sa ovim baksuznim svapskim nece gprs ni za kake pare :(

EDIT:
evo jos malo zapazanja nakon vracanja sa 58 na fabricki FW48...
Telefon je dooosta brzi sa verzijom 58...al je muka sto FW58 postoji u nemackoj i ruskoj verziji i gprs i mms nikako naterati da rade..
mislim da se jos poneko zalio na to...
Cini mi se da dok telefon prelazi sa UMTS na obicnu GSM mrezu trosi vise baterije nego sto bi trebalo...
savet je odabrati only gsm ako ne nameravate da bas koristite telefon kao 3G..
a i to moze.. da da :)...
Ako je nekom potreban savet nek kucka na PM pa cu valjda videti i pomoci !!
I jos jedno zapazanje...
Opet jedva naterah gprs da radi..
morah da postavim drugu karticu u fon..nije mi to padalo na pamet sa SW58 :( mozda problem pravi moja sim kartica :(
sa drugom sim karticom telefon automatski prima dva setovanja od telekom i sve radi ok..
Bas mi je drago.. :D
Vracam staru karticu... ??? sve radi ok!!!! :):) ne znam u cemu bese problem...provericu pa javljam

mladunac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 16:44

Post od mladunac »

heheh
hvala gari
pisi ako ima jos nesto
gde se kupuju te kartice za 700 i 1300 kinti?

znaci ako mi gprs nije bitan i na neke duze staze recimo godinu, godinu i po dana
da li se isplati uzeti ga?

nakrajubalade
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2007. 16:43

Post od nakrajubalade »

Rekli su da je nemoguce, ali ja sam uspeo.
Promenio sam mu Firmwave i sada je mrtav.
Zna li neko da li je ikako moguce oziveti ga?
pozdrav

Nemanha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 17. Jun 2007. 11:42

Post od Nemanha »

Mene muci jedna mala sitnica:

Kako da prebacim teme na tel ali da mi rade?Kada prebacim na tel nemoze da se koristi pise mi "plase open this file from an appropiate application" :?

Ako moze neko da mi odgovori!!!

Hvala unapred!! :)

goranj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 04. Maj 2007. 17:33

Post od goranj »

Nemanha napisao:Mene muci jedna mala sitnica:

Kako da prebacim teme na tel ali da mi rade?
Ako koristis kabl najlaksi nacin je koristis Brew Mobile Commander. Na levom prozoru koji prikazuje foldere na racunaru otvori folder koji sadrzi teme (*.sdt fajl). Desni klik, install, ..., restart telefona i to bi bilo to.

Ako koristis bluetooth prosto "posalji" temu ka telefonu koristeci softver koji si dobio uz BT adapter za PC. Nije moguce instalirati temu kopiranjem pomocu MPM-a na karticu ili memoriju telefona. Ako tema nije smestena u odgovarajuci (skriveni) folder telefon nece prepoznati sdt fajl i instalirati je.

iVaNNNsY
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 08. Jun 2007. 14:04

Post od iVaNNNsY »

ovako, konektovala sam mob na comp, ali opet ga nema nigde......i nemam pooojma kako da prebacim ista na mob?????????pomagajteeeeeeeeee

Odgovori