Pocinje odbrojavanje 10, 9, 8, ... - Docek Topnet-a

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Zaključana tema
TiborNS
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 10:12

Post od TiborNS »

e pogledajte kad odete na www.topnet.net trazi vam kao username i password...nesto kao da je zakljucana strana...
a kad odes na www.top.net onda ti izadje neka glupost :)

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

http://who.godaddy.com/WhoIs.aspx?domai ... id=godaddy

Registrant:
Bruce Wood
Bruce Wood
67 Monroe St.
New Rochelle, NY 10801
US
Email: wood@topnet.net

Registrar Name....: REGISTER.COM, INC.
Registrar Whois...: whois.register.com
Registrar Homepage: www.register.com

Domain Name: topnet.net

Created on..............: Mon, Jan 22, 1996
Expires on..............: Wed, Jan 23, 2008
Record last updated on..: Sat, Feb 11, 2006

Administrative Contact:
Bruce Wood
Bruce Wood
2005 Palmer Ave. #192
Larchmont, NY 10538
US
Phone: 914-633-1126
Email: bwood@net-center.net

Technical Contact:
NET CENTER, inc.
Bruce Wood
2005 Palmer Ave. #192
Larchmont, NY 10538
US
Phone: 914-633-1126
Email: bwood@net-center.net

Mislim da to nije to ... dalje?
Samsung Omnia HD 8GB

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Austrijski "Mobilkom", treći mobilni operater, uz poteškoće startuje od 1. juna

"Topnet" obećao TV telefon

Zbog malog broja instaliranih baznih stanica, Austrijanci će koristiti "Telekomovu" infastrukturu, što će ih koštati više miliona evra

BEOGRAD - "Mobilna telefonija Srbije" i "Telenor", dva postojeća mobilna operatera u Srbiji, prekosutra će dobiti novog konkurenta, kompaniju "Mobilkom". Austrijska firma, koja će na ovom tržištu poslovati ili pod imenom "Novi operater" ili verovatnije "Topnet" ima obavezu da do prvog juna pusti u rad komercijalnu mrežu mobilne telefonije.Iako je proteklih dana bilo medijskih spekulacija da "Topnet" neće moći da ispuni ovaj uslov, jer još nije postavio svoje bazne stanice preko kojih treba da emituje telefonski signal, u ovoj kompaniji tvrde da se sve odvija po planu i da će ispuniti sve ugovorne obaveze.

U "Topnetu", međutim, nisu želeli da eksplicitno potvrde da će rad početi 1. juna uz objašnjenje da će svi detalji biti otkriveni ovih dana na konferenciji za novinare. I pitanje imena ostalo je otvoreno, pošto se "za sada zovemo 'Novi operater', a 'Topnet' je ime na koje smo registrovali preduzeća". Takvo objašnjenje je, međutim, najverovatnije samo marketinški potez, budući da je "Mobilkom" već uspostavio i "kol centar", koji radi pod brendom "Topnet". Prema nezvaničnim informacijama, "Topnet" je zaista imao problem zbog malog broja instaliranih baznih stanica, ali je sa "Telekomom" nedavno uspeo da sklopi ugovor o nacionalnom romingu, što će mu omogućiti da od petka počne sa radom, pružajući usluge preko infrastrukture MTS-a.
Iako se precizni podaci ne otkrivaju, spekuliše se da je "Telekom" ovu uslugu naplatio u višemilionskom iznosu, što su Austrijanci bili voljni da plate, kako ne bi morali da od Republičke agencije za telekomunikacije traže produženje roka.

Jovan Radunović, direktor RATEL-a, potvrdio je da je "uspostavljanje mreže trećeg operatera u toku" i da se signal očekuje u junu.
- "Mobilkom" je već dobio dozvole za neke linkove, tako da se sve odvija kako je i predviđeno i koliko mi je poznato nema razloga za kašnjenje sa startom - rekao je Radunović, demantujući na taj način informacije o tome kako Austrijanci nisu izgradili nijednu baznu stanicu.

"Topnet" je do sada bio veoma suzdržan u pružanju informacija o napretku u razvoju mreže i uslugama koje se očekuju, ali se zna da ga ugovor obavezuje na uvođenje treće generacije mobilnih telefona preko koji se može pratiti televizija. Takođe, budući da je "Mobilkom" globalni partner britanskog "Vodafona" očekuje se da će u Srbiji biti uvedene i pojedine usluge ove kompanije poput "vodafon lajv" multimedijalnog servisa, kao što je to slučaj u hrvatskom "Vipnetu" i bugarskom "M-telu", koji su takođe u vlasništvu austrijskog operatera.
"Mobilkom" je krajem prošle godine, kao jedini ponuđač, pobedio na javnom tenderu za dodelu treće licence za mobilnu telefoniju, plativši za nju rekordnu sumu od 320 miliona i jedan evro. Ugovorom je precizirano da novi operater mora da počne sa pružanjem usluga u roku od šest meseci od potpisivanja ugovora, odnosno 1. juna, ali to ne znači da mreža mora da bude aktivna na celoj teritoriji države. Očekuje se da će prvo biti pokrivena teritorija Beograda i možda nekoliko većih gradova, s tim što "Mobilkom" do kraja godine mora da obezbedi pokrivenost od 20 odsto stanovništva, kao i autoputeva ka Zagrebu, Subotici i Nišu. Novi operater će koristiti pozivne brojeve 060 i 061.
A. D. Milošević

http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 2904.shtml

Paravina
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 28. Maj 2007. 15:41

Post od Paravina »

TiborNS napisao:otkud ti da ce tako izgledati taj logo il zastitni znak?il si mozda ti to pravio?
ako ce biti ovako, onda izgleda dosta siromasno...ali i nije lose...
Nemoj se sekiraš ja ga napravio!!! ;)

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

ne znam samo odakle ti ideja da je vodafone bilo kako povezan sa ovim .. osim toga shto je partner, nikakve komercijalne korake ne sme da preduzima ..
There is no knowledge that is not power

TiborNS
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 10:12

Post od TiborNS »

kako ne sme?pa oni rade zajedno...pogledaj u hrvatskom vipnet-u u bugarskom mtel-u u slovenskom simobil-u...svuda se pojavljuje vodafon...a kolko sam ja shvatio, vodafon je onaj deo sa 3G-om i tim internetima,skideanjem slicica muzike gledanje tv-a i te fore...

tui profi
Banned
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2007. 18:25

Post od tui profi »

Da budem iskren: bice nam svima od koristi, ako ce Mobilkom koristiti mt:s - Telekom infrastrukturu, jer sa onih bednih 20% mozete misliti gde cemo imati signal osim Beograda, nekih vecih gradova (i naravno autoputeva), ali sta ako idemo na duze putovanje? Nosicemo po nekoliko SIM kartica, da imamo svugde signal??? :cry: :lol: :D :D :D Neka krene Mobilkom 1. juna, a preko leta moze da gradi, ako im je ostalo novca i za razvoj... :unsure: :D Samo da daju nesto jeftinije aparate i nize tarife, pa imace i oni dosta pretplatnika, Vodafone lajv npr. ipak ne zvuci lose... :wink:
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 2904.shtml

Paravina
Novajlija
Novajlija

Post od Paravina »

Ja ću prvi preći na TOP NET! Mada za Telenor sam mislio da nije dobro rešenje ali sad sam video da sam pogrešio-SUPER SU!!!

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

maybe true, maybe not

po nekima glasinama stvari do sinoć stoje ovako:

1. u utorak je potpisan ugovor o nac. romingu između MTS i Mobilkom
2. RATEL danas treba da odobri privremeno odlaganje striktne primene uslova licence na 3 meseca u toku kojih će mobilkom ispraviti sve tehničke nedostatke
3. ukoliko im se dopusti rad, prvo će se testirati veza nekoliko dana pa tek onda se počinje
4. Pošto mobilkom još nije pustio u rad SMS centar, kao ni biling, korisnici koji budu na mreži neće imati mogućnost slanja i primanja SMS-a i neće moći da zasnivaju post paid ugovorni odnos

Zaključak je da iako startuju sutra, ko bude kupio karticu neće imati SMS servis i biće prepaid isključivo Smile. SMS bi trebalo da proradi u roku od mesec dana, a post pait i gprs u roku od tri meseca, a nakon toga po zakonu mogu da dobiju još 3 meseca odlaganja i ako ni tada ne mogu da ostvare tražene uslove, trajno gube pravo na licencu

nadam se da ce sve ovo u praksi biti demantovano ali...
Remember, remember
The 5th of November

Paravina
Novajlija
Novajlija

Post od Paravina »

MA BIĆE SVE TO OK!!!
Ejjj Imaju oni jak tim....ali SUTRA JE TAJ DAN!!! DA KADA I NAPOKON KREĆE 3.Operater s radom!

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

1. jun... :lol: :D :) :wink: :roll: :oops: :P 8) :| :? :unsure: :smutny: :dry:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Hm... nista se ne desava :unsure: :) A nesto mi se prispavalo, ne mogu vise da ih cekam... Jbg. tek kada ustanem, videcu da l' se nesto desilo :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

samir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 09:16

Post od samir »

Osvanuo je i taj 1 juni ali moj aparat sa aktiviranim search network modom nepokazuje ništa "treće" na područiju Novog Beograda. Hoće li najzad neko da odgovara za nepoštovanje obaveza iz ugovora ili je u ugovoru ipak nešto i pisalo sitnim slovima u dnu stranice :chytry:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

područije voždovca prijavljuje yu 05 upravo sada.mislim da bi to trebalo da bude baš to.ali gde kupiti nigde reklama nije bila?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

lilici
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Maj 2006. 20:23

Post od lilici »

Nece ovi sabani da rade normalno do kraja godine. Vidite da su nesposobni, tako da, iako sam i ja puno ocekivao, drzavni telekom koji inace nema normalan sajt i dalje ce da bude lider, ali tako je to kad nesposobne kompanije dolaze na nase trziste!!!

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Novi operater čeka dozvolu RATEL-a

12:54 | Izvor: B92

Beograd -- Vlasnik treće licence za mobilnu telefoniju u Srbiji "Novi operater" čeka dozvolu RATEL-a za početak rada.

U toj kompaniji kažu da su završili sve pripreme za početak rada i da će početi rad čim dobije završnu opštu dozvolu Republičke agencije za telekomunikacije koja se očekuje uskoro, piše u saopštenju.

Direktor Ratela Jovan Radunović nije mogao da precizira kada će dozvole biti izdata, ali je istakao da će sve biti završeno "što pre" i dodao da je Agencija odobrila promenu imena kompanije u "Top net".

Predsednik Upravnog odobra "Novog operatera", koji je deo austrijskog Mobilkoma, Aleksandar Šperl je naveo da je kompanija šest meseci posle potpisivanja ugovora o dodeli licence uspela da izgradi novog mobilnog operatera potpuno spremnog za rad.

Kompanija je investirala 250 miliona evra u razvoj i izgradnju mreže, a prema obavezi iz licence, "Novi operater" bi na kraju prve godine rada morao svojim signalom da pokrije 20 odsto stanovništva i tri glavna autoputa u Srbiji.

Da bi korisnicima od prvog dana rada omogućila da nesmetano razgovaraju na celoj teritoriji Srbije, firma je dodatno investirala u korišćenje mreže jednog od postojećih operatera, sa kojim je potpisala ugovor o nacionalnom romingu.

Mobilkom ima više od deset miliona korisnika u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Lihtenštajnu, a, uz Srbiju, uskoro će početi da radi i u Makedoniji. Zahvaljujući globalnom partnerstvu sa britanskim Vodafonom, članice Mobilkom Austria Grupe u svojim zemljama imaju brojne servise ove telekomunikacione kompanije, kao što je multimedijalni “Vodafone live”.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=249395
djuice user permanently deactivated.

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Hmm... ne svidja mi se nesto "ozbiljnost" ovih austrougarskih pilicara. Ne razumem da neko ceka 11h59m59s, i onda bude kuku-lele, drz-nedaj, ... Neozbiljno, nema sta!

bibip
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 29. Apr 2007. 21:11

Hehehehe

Post od bibip »

Tresla se gora... Rodio se MIŠ! Nemam komentara! Baš su odlučili da z...... ljude! Poslovnost na nivou! Ovim tempom će pokriti Srbiju,kada u zemlji 150% stranovništva bude imalo mobilne! :D :D :D :D :D :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

"Novi operater" bi na kraju prve godine rada morao svojim signalom da pokrije 20 odsto stanovništva i tri glavna autoputa u Srbiji.

Hmmm, meni se cini da ovo nije da imaju 20% korisnika, nego da ukupno imaju pokrivenu povrsinu gde zivi nesto manje od 2 miliona ljudi. Sto ce reci da im je dovoljno da pokriju BGD. Meni ovo sve izgleda jako neozbiljno, ali opet, dati 320 miliona evra, plus 250 znachi 570 miliona evra, a da nemas ozbiljan racun da ti se to vrati, ne lici na Austrijance. Dajmo im jos malo vremena.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

lepo kaze miodrage, ja cenim da je u pitanju "pritajeni tigar skriveni zmaj" :D

pogotovo shto od durgara u topnetu dobijam SciFi vesti povodom "uspeshnosti" i neverovatno kvalitetnog "razvoja" firme
There is no knowledge that is not power

Zaključana tema