Pocinje odbrojavanje 10, 9, 8, ... - Docek Topnet-a

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

VIPnet

Novi telekomunikacijski operater spreman za početak rada - čeka se konačna dozvola

Beograd, 1. lipnja 2007.

- Novi operater, član mobilkom austria grupe ispunio je sve tehničke obveze određene licencom i spreman je za početak rada. Prije puštanja mreže u rad, Novi operater čeka konačnu dozvolu Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL). Pregovori između RATEL-a i Novog operatera su u tijeku i konačna odluka se očekuje uskoro. Uspješna suradnja između vlasti u Srbiji i najvećeg stranog investitora, Austrije, dodatno je ojačana partnerstvom na ovom prestižnom projektu.

Novi operater počinje s radom 1. lipnja 2007. godine, kao što je i predviđeno licencom potpisanom 1. prosinca 2006. godine.
- U potpunosti smo ispunili sve uvjete i počinjemo s radom za samo šest mjeseci - istaknuo je Alexander Sperl, predsjednik Uprave Novog operatera.
U Novom operateru zasad je zaposleno 330 visokokvalificiranih srpskih stručnjaka, od kojih je više od 200 posvećeno pružanju najbolje usluge korisnicima, 24 sata dnevno, svih sedam dana u tjednu. Također će indirektno Novi operater omogućiti otvaranje 1500 dodatnih radnih mjesta kod svojih poslovnih partnera, što ga čini daleko najvećim greenfield investitorom u Srbiji ove godine.

Nacionalna pokrivenost signalom od početka

Što se tiče tehnologije, Novi operater je instalirao modernu telekomunikacijsku opremu i uložit će dodatnih 250 milijuna eura u razvoj mreže u Srbiji idućih nekoliko godina. Novi operater je obvezan prema licenci osigurati 20 posto pokrivenosti stanovništva do kraja 2007. godine. Također, da bi zadovoljio potrebe korisnika, Novi operater je dodatno investirao u nacionalni roaming kako bi od početka pružio nacionalnu pokrivenost. Svi glavni sustavi rade za inovativne, nove proizvode i usluge koji će se ponuditi srpskim korisnicima. Mreža Novog operatera je testirana i zadovoljava sve propise kvalitete usuglašene s najvišim međunarodnim standardima grupe.
Novi operater je koristio najmoderniju opremu koja ispunjava najviše međunarodne standarde i koja podržava GSM i UMTS signal s odgovarajućom kvalitetom. Svi IT i BSS sustavi su instalirani, testirani i spremni za rad.

Novi operater - partner s više od 100 srpskih tvrtki

Novi operater je potpisao ugovore s više od 100 srpskih tvrtki, što daje dodatnu vrijednost ovoj greenfield investiciji, s obzirom da predstavlja i novi, dodatni poticaj za lokalno gospodarstvo. Novi operater je ostvario suradnju sa značajnim brojem prodajnih partnera i osigurao svoja vlastita prodajna mjesta, na kojima će se građanima pružati vrhunska usluga. Već sad Novi operater prima puno upita potencijalnih korisnika, što dokazuje velik interes srpskih građana za pravom alternativom u mobilnoj komunikaciji.

- Sa svim ispunjenim tehničkim i komercijalnim preduvjetima dokazali smo svoju stručnost u pokretanju greenfield operatera u rekordnom roku te nudimo novu alternativu koja se i očekuje na ovom tržištu. Naš prioritet je ispuniti očekivanja korisnika što je prije moguće. Zato i jesmo ovdje - naglasio je Sperl.

mobilkom austria grupa (mag) ima više od 10 milijuna korisnika u zemljama u kojima pruža usluge mobilne komunikacije (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Slovenija, Liechtentenstein te uskoro Srbija i Makedonija). 1. prosinca 2006. godine mag je kupio licencu za trećeg operatera u Srbiji za iznos od 320 milijuna eura. Kao globalni partner britanskog Vodafona, mag pruža brojne usluge te telekomunikacijske tvrtke u državama u kojima je prisutna, kao što je multimedijalna usluga "Vodafone Live".

http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8748542&idnews=505382
djuice user permanently deactivated.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

A kad je vec 1.jun mogli su bar neki sajt da puste u upotrebu i da to sve pise na njihovom sajtu,a ne da se trazi o njima po svetu :disgust:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

goranj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 04. Maj 2007. 17:33

Post od goranj »

Evo ja sam sada pokrenuo "Network info" na Siemensu S75 i pojavio se treci operater "CC 220 NC 05". Ni sa 063 ni sa 064 karticom nema znaka zabrane mreze.

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

nema sta
definitivno su pokrenuli mrezu makar u bg
ali jos uvek im ratel nije izdao konacnu dozvolu za pocetak rada
kao pregovori su u toku i bice sve zavrseno sto pre
tako barem kaze sef ratel-a

sve, sve, al' sajt je sajt
mislim da se svi slazemo u tome
dok ga ne pokrenu dzaba ga bilo i to sto ima mreze
Remember, remember
The 5th of November

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Meni je nasao mob tri mreze mobtel/yug 03 i SCG 05 mora da su to oni inace mesto je vracar :D .Ali ipak im pise da moraju da startuju 1.juna mogli su da puste sajt-kao da je to ne znam ni ja kakva filozofija da se ljudi malo upoznaju gde su,sta su,sa kim su(mislim vodafone) i tako to 8),a i sto se tice nasih medija niko da pomene da treba da pocne sa radom treci operater,kao da se to desava svakog dana. :|
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Verovatno kada zvanicno dobiju dozvolu od RATEL-a krece i sve ostalo ...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Novi operater čeka dozvolu RATEL-a
12:54 | Izvor: B92
Beograd -- Vlasnik treće licence za mobilnu telefoniju u Srbiji "Novi operater" čeka dozvolu RATEL-a za početak rada.

Licenca je plaćena 320 miliona i jedan evro 1. decembra 2006.
U toj kompaniji kažu da su završili sve pripreme za početak rada i da će početi rad čim dobije završnu opštu dozvolu Republičke agencije za telekomunikacije koja se očekuje uskoro, piše u saopštenju.

Direktor Ratela Jovan Radunović nije mogao da precizira kada će dozvole biti izdata, ali je istakao da će sve biti završeno "što pre" i dodao da je Agencija odobrila promenu imena kompanije u "Top net".

Predsednik Upravnog odobra "Novog operatera", koji je deo austrijskog Mobilkoma, Aleksandar Šperl je naveo da je kompanija šest meseci posle potpisivanja ugovora o dodeli licence uspela da izgradi novog mobilnog operatera potpuno spremnog za rad.

Kompanija je investirala 250 miliona evra u razvoj i izgradnju mreže, a prema obavezi iz licence, "Novi operater" bi na kraju prve godine rada morao svojim signalom da pokrije 20 odsto stanovništva i tri glavna autoputa u Srbiji.

Da bi korisnicima od prvog dana rada omogućila da nesmetano razgovaraju na celoj teritoriji Srbije, firma je dodatno investirala u korišćenje mreže jednog od postojećih operatera, sa kojim je potpisala ugovor o nacionalnom romingu.

Mobilkom ima više od deset miliona korisnika u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Lihtenštajnu, a, uz Srbiju, uskoro će početi da radi i u Makedoniji. Zahvaljujući globalnom partnerstvu sa britanskim Vodafonom, članice Mobilkom Austria Grupe u svojim zemljama imaju brojne servise ove telekomunikacione kompanije, kao što je multimedijalni “Vodafone live”.

http://www.naslovi.net/search.php?q=top ... _option=on

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ma da sad kao Ratel je kriv :disgust: gluposti ovamo se prica jedno oni izokrenuli pricu na drugo.Kao oni su spremni,pa cekaj da su spremni visile bi davno reklame i bilo bi kao neko odbrojavanje,bla bla.
I sto bi ih ratel stopirao kad su trebali da krenu 1.juna,to samo mogu oni da izmisle.
To da ima signala to jeste,ali od pocetka rada izgleda nema nista...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Kako bwe nema nista, kad ima... Nema danas, ali ovih dana bice sigurno. Vidis da ima signala. Najbolje bi bilo da zaobidjemo skepticizam, teorije zavere, paranoju.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Cek sta ima :) jel ima neka poslovnica,jel ima neka reklama,jel ima nesto,odgovor nista,osim sto ima signala i sto su otvorili svoju broj koji se moze pozvati preko mt:s ili fix.
Ne verujem da ce biti ovih dana,bolje reci ovih meseci :roll: Evo neka akki potvrdi sta je jedan clan na drugom foruma rekao pre jedno 5-10 dana,evo 25.maja je ovo izaslo u novostima:

NOVOSTI

"TOP NET"
BEZ SIGNALA
V. S. P., 25. maj 2007

AUSTRIJSKI "Mobilkom", treći mobilni operater u Srbiji, poslovaće pod imenom "Top net". Ali, kako saznaju "Novosti", neće početi sa radom 1. juna, terminom određenim ugovorom o izdavanju licence od 1. decembra 2006. godine. Kompaniji u Beogradu nedavno je i zvanično promenjen naziv u registru Republičke agencije za telekomunikacije i ugovoru o licenci.
"Najbolja mreža" nije ispunila nijedan od preduslova neophodnih za početak rada. Iako nisu postavili svoje bazne stanice, preko kojih signal treba da stiže do mobilnih telefona budućih pretplatnika, Austrijanci su imali mogućnost da i taj problem premoste.
Barem dok ne izgradi sopstvenu infrastrukturu, "Top net" je mogao da pusti signal preko "Telekoma Srbija". Za to je bilo potrebno da podnesu zahtev za pružanje usluge nacionalnog rominga i naš državni operater bi im, bez obzira na to što su konkurenti, uz određenu nadoknadu, izašao u susret.
Međutim, i pre takvog početka rada, Austrijanci su morali da uspostave svoju prodajnu mrežu, informacionu infrastrukturu, logističku podršku, marketing i odnose sa javnošću. Ništa od toga nije završeno.
Očekivalo se da će 1. juna Austrijanci krenuti kao tajfun u osvajanje srpskog tržišta. Pravo da uđu "u kolo" platili su čak 320 miliona evra, a pošto u Srbiji već 88,6 odsto stanovnika ima mobilne telefone MTS i "Telenora", bilo je očekivano da "Top net" ponudi najjeftinije pakete usluga, kako bi što pre zauzeo pozicije. Umesto toga, došlo je do kašnjenja i sada je krajnje neizvesno kada će Austrijanci pustiti signal.

USLOVI
UGOVOROM o izdavanju licence, koji su 1. decembra prošle godine potpisali predstavnici RATEL i "Mobilkoma", predviđeno je da u roku od šest meseci (1. jun 2007.) nova mreža pusti signal. Do isteka prve godine, 1. decembra 2007. godine, licencom je precizirano da treći operater mora da ima pokrivenost signalom 20 odsto stanovništva i autoputeve od Beograda ka Zagrebu, Subotici i Nišu.

Mozda i jeste ratel "kriv" tj.nece jednostavno da im dozvoli da krenu sa radom jer nisu ispunili sve to sto su trebali...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Apsolutno! Postoji jedna jako lepa reč - TRANSPARENTNOST, a to u ovom slučaju ne vidim ni kod Ratela ni kod Topneta, znači, muljanje u najavi...(bez prozivki od "stručnjaka", molim :) )
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Nemoj da neko misli da pljujem sad Topnet(ili kako ce se vec zvati) eto ja jedva cekam da dodjem da vidim sta ce nam novo doneti,uzmem jos i novu karticu da dopunim kolekciju :D Nema razloga da branim ni Telenor ni mt:s nisam ni na jednoj,ni na drugoj strani ja sam neutralan :roll:

vodafon-bre?
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 24. Maj 2007. 17:22

Post od vodafon-bre? »

evo svuda imam YUG 05
po kraju cak i 3g domet,to je savski venac,danas na nbgd-u prepun puca 3g,kod sajma ga je isto hvatao oko 2 popodne:D :D

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

zar ce stvarno cekati ponedeljak da im dodele konacnu dozvolu???
vazda nam je birokratija bila spora
:| :? :unsure: :smutny:
Remember, remember
The 5th of November

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

sad mi je drugar u gradu, i javio mi je da je naleteo na dve radnje, jedna na terazijama, jedna u balkanskoj (valjda) sa sve natpisima - vodafone, topnet, trtmrt i ostalo, izgleda da krece!!! radnje nisu otvorene, ali su u pripremi, kaze drugar - pultovi, sve spremno, samo fali mateirjal za prodaju i kasir!
There is no knowledge that is not power

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

GLAS JAVNOSTI 02.06.2007.

Citat:
"Mobilkom" kreće od nedelje
BEOGRAD - "Novi operater", član "Mobilkom grupe" juče je saopštio da je ispunio sve uslove za početak rada u Srbiji. Direktor Republičke agencije za telekomunikacije Jovan Radunović juče je potvrdio da je RATEL izdao dozvolu i da su se stekli svi uslovi za početak rada.

U "Mobilkomu" nezvanično kažu da će početi da rade sledeće nedelje. U "Novom operateru" kažu da su do sada zaposlili 330 stručnjaka i omogućili otvaranje još 1.500 radnih mesta kod kooperanata. Treći operater je potvrdio pisanje Glasa da je zaključio ugovor o nacionalnom romingu sa "Telekomom Srbije" zbog čega će od starta imati pokrivenost na celoj teritoriji republike, kao i to da sve članice "Mobilkom grupe" nude multimedijalne usluge, kao što je "vodafon lajv".

I direktor "Telekoma" Draško Petrović je juče potvrdio da je, "iako nije bilo nikakve zakonske obaveze" "Novom operateru" omogućio uslugu nacionalnog rominga i da "prihod neće biti mali" jer se koristi cela mreža MTS-a, a ukupna zarada će zavisiti od dužine trajanja aranžmana, "što zavisi od brzine kojom će 'Mobilkom' uspeti da izgradi sopstvenu mrežu".

A. D. M.
Remember, remember
The 5th of November

eric
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 03. Jun 2007. 11:47

Post od eric »

signal YU 05 na Dedinju,Senjaku i Banjici . Nadajmo se da krecu od sledece nedelje :lol: :D ;) :D :D :D :D :D :D :D :D

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ma signala ima ali njih nema,dobro nadamo se da krecu od sledece nedelje ali ja ne verujem u sve to dok ne krenu... :roll:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Kod mene ima mreža SCG05 a na drugom tel piše YU05 :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Paravina
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 28. Maj 2007. 15:41

Jel neko

Post od Paravina »

Jel neko išao do terazija da vidi te čuvene prodavnice Vodafone-Top net-a?
Ja sam vam govorio da će biti i Vodafon a većina je mislila da lupam!!! :D

Zaključana tema