Nokia N72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Crnii
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 01:18

Nokia N72

Post od Crnii »

Ljudi, imam problem sa n72. Mislim da je jedan od najglupljih ali ne mogu da ga resim. Tastatura mi svetli kad hoce i gasi se kad hoce. Jednostavno kad odkljucam tel. ona ponekad zasija a ponekad ne. Ili kad malo duze tipkam na njemu ugasi se i nece da se upali. Ne znam da li je to kvar ili nesto drugo. Molim za pomoc! :|

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Crni,opusti se,ona ima senzor koji reaguje na svetlost tako da kada nema svetlosti upali tastaturu,a kada ima svetlosti ugasi je i tako stedi energiju tj. bateriju,mislim da to imaju svi symbian telefoni,a sve je pocelo sa 6630 :D.A da senzor se nalazi odmah tu gde ti pise n72,kao neka lampica je,pa probaj,prekrij je i upalice ti odmah svetlo na tastaturi. 8)
pozz
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Crnii
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 01:18

Post od Crnii »

E hvala ti puno. Slatko sam se nasmejao sam sebi. Ovo mi je prvi simbian telefon i nov sam u ovome!!!! Hvala jos jednom i pozzzz :D

jovan1994
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Apr 2007. 11:36

Post od jovan1994 »

tako je i meni bilo sa n72 dok nisam skontao da je tako kod svih simbijan telefona bas sam bio glup :cry: :cry: :cry: :cry:
N73 MUSIC ZAKON

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

NIJE tako kod SVIH Symbian telefona,samo kod onih koji imaju taj senzor koji je inace ubacen radi ustede baterije i osim vec pomenute funkcije paljenja tasteture u mracnom ambijentu,on ima jos jednu funkciju koju vidim ne pominjete,a to je regulacija osvetljenja ekrana!!Ako ne verujete stavite osvetljenje na 3 ili 4,pa odite negde u mracnu prostoriju i videcete kako se odjednom svetlo ekrana pojaca! :)
Pozdrav 8)

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:16
:: Galaxy Note 3
Kontakt:

Post od vertu »

Lomnica_city, e to za ekran nisam znao a ja budala stavio osvetljenje na maksimum :oops:
<<<Black N96>>>

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

Lomnica_city, to za pojacavanje svetla u mraku nije tacno..

kada je telefon u mraku osvetljenje ekrana se smanji (kada je mrak ne treba ti puno svetla) a kada je na jakom svetlu, osvetljenje se poveca..

probajte.. 8) 8)
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

gallee, U pravu si,znaci tako je,u mraku se svetlo smanjuje,a na jacem svetlu pojacava.I nisam primetio to za tastaturicu,ja mislim da taj senzor sluzi samo za regulaciju svetna na ekranu,a ne i za tastaturu.Barem je tako na mojoj n70.
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

vostezmaj, meni regulacija osvetljenja radi i na tastaturi...na N70... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

auuuuuuuuu Ninolina, pa tek sam sam probao i video da jeste i za tastaturicu.Gde ja zivim,kako sam tako neinformisan i glup :oops: hahaha da nisam slucajno izlupetao na ovoj temi,nebi nikad znao da je to i za tastaturicu.
Hvala :oops:
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

vostezmaj, pa to je dobro sto nisi primetio. zato je tu taj senzor da regulise situaciju..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

jovan1994
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Apr 2007. 11:36

Post od jovan1994 »

sad znam zasto su simbijan pametni telefoni . to im je ustvari drugi nadimak :D :lol: to drugi ne mogu

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

jovan1994, pa mogu,taj senzor postoji i na npr w810,koji spada u kategoriju java telefona!!! :D :D :D :D
D500&E71

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Da,tako nekako,u mraku nije potrebno jako svetlo,isto to imam i na laptopu i bas je kul,ne bole oci kad se u mraku dugo gleda u ekran ali moze da se iskljuci taj senzor za razliku od ovog kod Nokie,a bilo bi dobro da moze i kod nje! :)
Pozdrav 8)

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Hmm, evo jos jednog problema, obrisala sam aplikaciju koju sam dobila sa telefonom (preko fexplorera), u pitanju je recnik, ali za azijate :) i od svega, ostala mi je samo ikonica koju nikako ne mogu da skinem.
Pomoc?
Hvala

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Pretpostavljam da si prvo pokusala da deinstaliras aplikaciju(preko Application manager-a),nije uspelo,pa si resila da je rucno obrises?Probaj da preko Fexplorer-a pronadjes ostatke te app na C i E particijama,pa i njih obrisi.Ako si i to uradila,ostaje ti da preko AppMan-a v1.04 obrises ostatke programa(ako ti bude valjano radio AppMan - na svakoj drugoj n70 radi traljavo),AppMan je zahvalan za ovu namenu jer sam pokaze te "repove" programa,i nudi mogucnost brisanja istih,sto znaci da ne moras da tragas za njima.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Tacno, pokusala sam prvo u manageru, ali tamo nisam pronasla pomenutu aplikaciju, pa sam je skinula preko fexplorera. Ikonica i dalje stoji. pronasla sam ostatke aplikacije u Z particiji, odakle ne mogu da ih izbrisem ni preko appman-a koji sam instalirala, ni preko fexplorera. Dobijem notifikaciju da se radi o read only file-u.
Ako imas jos neku ideju, pomagaj, bas me nervira ta ikonica, a jos vise moja nemogucnost da je uklonim :)
Pozdrav

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Probaj da reinstaliras pomenutu aplikaciju, i onda lepo da je uninstaliras. Mislim da bi to moglo da pomogne.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

miodrage, kako da je instaliram kada sam obrisala instalacioni file?
Na Z particiji imam par njenih ostataka, kada pokusam da ih pobrisem, dobijem da je to read only i file destination not found....

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Oljice, a da pokusas da ga obrises preko konpa... Ajde pa javi kako si prosla, bas me zanima da li moze tako. :roll:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Zaključana tema