Posle koriscenja telefona 3 dana da napisem neka iskustva.
Opsti utisak je vise nego pozitivan. Telefon je odlican, brz, prepun opcija, i izgleda odlicno, onako robusno, mocno
1. Konstrukcija. Zadovoljavajuce. Istina je da se treba navici posle K800 koga sam mogao da koristim kao lopticu za tenis i kome bliski susreti sa podom, zidom i sl. nisu bili problem, ali navikne se covek na sve. Slajder mi se cini dosta cvrst, nemam neki osecaj da ce se polomiti, iskriviti ili tako nesto. Najnesigurnije mi deluje ekran koji izgleda kao da ne moze da podnese ni najmanji pad... Sve tipke su odlicne, kucanje, skrolovanje kroz menije mi ide bez ikakvog problema. Jedini problemi su mi ona dugmad play, stop... koja je tesko ubosti, ali ionako ih i ne koristim puno.
2. Ekran. Savrsenstvo... Sta reci vise, apsolutno bez zamerke.
3. Zvuk. Zvucnik je odlican, mnogo jaci nego na K800. Sto se kvalitete razgovora tice ona je standardna. Zvuk pri video pozivu isto odlican. Slusalice su nezadovoljavajuce, jadne za ovakav telefon, ali makar je to lako promeniti. Alarm/zvono solidno, dize ceo komsiluk

Da ubacim i mp3 plejer ovde, nista posebno, onako ok je... Imam ipod pa mobilni stvarno ne koristim za pustanje muzike, tako da mi je svejedno.
4. Prenos podataka. Wifi, HSDPA, EDGE, sve sam probao, sve radi bez problema. 3G je nevidjeno brzi od K800, zbog HSDPA verovatno, par puta sam isprobao, cinio se brzi i od mog Wifia (1mbps). Wifi isto odlican, konekcija bez problema, bez prekidanja, probao sam javne hotspotove i moju kucnu mrezu, sve radi ko po loju. EDGE je isto OK, dosta brzo ucitava stranice, koliko EDGE to moze... Nokiin browser je odlican za net preko Wifia, a Operu Mini 4 sam koristio za 3G/edge zato sto se placa nevidjeno (100kb 7centi). Ugradjeni RSS reader je jadan u odnosu na onaj sa K800, to je jedina zamerka, ali sam instalirao Rescov i mnogo odmah mnogo bolje.
5. GPS. Bolje nego sto sam ocekivao. Istina, ponekad mu je trebalo i par minuta da me nadje, ali u vecini slucajeva, 30tak sekundi najvise. Mapa Budve je daleko od detaljne, ali vise nisam ni ocekivao, stavise iznenadio sam se da su parkinge tacno gde treba stavili

. Preciznost je vise nego OK, nije bilo otklona veceg od par metara, ocekivano za bilo koji GPS. Intresantne su one opcije van Maps aplikacije, jedino brzinu ne pogodi cesto.
6. Kamera. Jos uvek je nisam detaljno isprobao, cini mi se da je na nivou K800, nocu losija... Nisam puno u tom segmentu ni ocekivao, jos uvek treba da napravim par dobrih slika napolju po danu pa da uporedim. Video je blago reci odlican, neverovatan stvarno, doduse kad se po danu snima, nisam uspeo da nadjem opciju da se upali flash za snimanje, ne znam ni ima li. Prednja kamera mi se ne svidja ni malo, ali retko koristim video pozive tako da me ni ne zanima.
7. Baterija. Znao sam sta kupujem... Sa konstantnim koriscenjem HSDPA, Wifi, GPSa, video poziva, poziva, muzike, pustanja filmova, snimanja filmova, igranja igrica, otvarnjem PDF/Word fajlova od po desetinak MBa

baterija izdrzi jedva 12 sati... Kada prestanem da se igram sa telefonom verovatno ce moci da izdrzi dan i po... Stvarno zlocin staviti ovakvu bateriju u ovaj telefon.
Ima jos gomila stvari da se opise, ali nemam vise snage
Zakljucak, vredi 500€
I da, uporedjivao sam sa K800 ponegde jer mi je to prosli telefon bio, da ne bude odmah pobune, nemoz to da poredis, ovo symbian, ovo ono...

You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."