Nokia N95

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Čačkao sam ga juče... Softverski je odličan, prelijep displej velikih razmjera, izuzetno brz (vjerovatno zato što nije imao maltene ništa instalirano) sa karticom od 1gb, izuzetno je funkcionalan.

Međutim, hardverski me razočarao! Kad je otvoren škripi, krcka, očajno je sastavljen! Potpuno sam se razočarao zbog toga, UŽAS! Da čovjek ne povjeruje da u toj igračci ima toliko mogućnosti. Ne daj Bože da padne!

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Symbianworld
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 06. Jul 2007. 19:10

Post od Symbianworld »

Hey guys.
Here is a new review about the N95
http://symbianworld.wordpress.com/2007/ ... deoplayer/

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

gde da skinem mape srbije za n95?? :D

Izmenio:gameforce:Najstrože zabranjena dopuna raznim karakterima!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Stefane, da si malo prelistao ovu temu našao bi info... :uhuh:
viewtopic.php?p=93313#93313

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

ja cu dobiti telefon u ponedeljak pa cu da ga detaljno testiram......,medjutim drug mi ga je pozajmio na dva sata i evo kazacu nesto o KAMERI i GPS-u posto sam citao i vidim da se skoro svi bave temama rekla kazala a niko nije imao fon ili je cuo od nekoga nesto.

1.KAMERA je extra kada stojis ili se sporo kreces a kada se brze kreces slika ponekad ispadne mutna i nista se ne vidi,a sto se tice snimanja to je solidno stavio sam ga na maxsimum i i odlicna je slika nisam isprobavao s nizim kvalitetom kako je.

2.GPS radi savrseno omane nekada 3 do 5 metara ali u vecini slucajeva je jezivo precizan mozda odstupa za 10 do 30 centimetara ako nadje svih pet satelita,mapa grada je olicna ima sve nije mi jasno kako cela Srbija i Crna Gora stane u 7MB,ali pazite da se nenadjete ispod neceg cvrstog inace nece da hvata nista,a ono za placanje neznam zasta sluzi....
P.S softver mom drugu pravi isto probleme ali cuo sam da ce pravi softver da se pojaviti polovinom avgusta.

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 08. Maj 2007. 17:51
Kontakt:

Post od Pix »

Moze li mi neko pomoc, nece na N95 da radi video streaming preko Wifia ?
Odem na onaj video centar, udjem u YouTube, sve on lepo ucita, upali se RealPlayer, kaze povezao se i sad navodno ucitava video. Medjutim posle minut, dva se ispise nesh tima connection failed, a vidim preko rutera da nije ni KB ucitao. Zna li neko da li to trebaju neki portovi da se otvore ili nesh tako ? Tnx unapred.
EDIT : E da probao sam i preko m.youtube.com, isto nece, cini mi se da je u realp problem.
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Iskljuci proxy u real plejeru, pa probaj ponovo. :wink:

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Tnx, ali nije to, probao sam to i pre i opet mi pise connection timeout. :disgust:
Da nema veze neke sa onim UDP portovima sto pise... Samo ne znam sta tu da promenim.
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Onda ovako: online time unlimited, lowest udp port 6970, highest udp port 3200. I jopet: online time unlimited, lowest udp port 6970, highest udp port 3200.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ljudi vidio sam na jednom sajtu sliku N95 gdje je neki Njemac ubacio karticu od 8GB :o :o :o . Stvarno ne mogu da verujem, jeziva stvar... Evo i slika...

Slika

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

janka_88, verovatno nije imao veću da proba :wink:
Šalim se naravno.
Sa novim verzijama sw verovatno će i adresiranje 10tak Gb biti moguće.
Sve je samo pitanje mass proizvodnje mem kartica ie cene istih na tržištu :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

marinjo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 21. Apr 2007. 11:44
Kontakt:

Post od marinjo »

u narednih nekoliko dana kupujem ovaj fon,zato mi treba savet da li je bolje uzeti nokia by nokia,ili nokia by finland, i zanima me kakvih iskustva imaju kupci sa intercom-om posto sam video da tamo imaju fon koji je u garanciji 12 meseci,ima prevod upustva na srpskom,i deliuje mi original,
Da li se varam?
Osim toga mob nema karticu?
Sta mislite gde je najbolje kupiti ovaj mob,treba mi vasa pomoc
mare

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Posle koriscenja telefona 3 dana da napisem neka iskustva.

Opsti utisak je vise nego pozitivan. Telefon je odlican, brz, prepun opcija, i izgleda odlicno, onako robusno, mocno :D

1. Konstrukcija. Zadovoljavajuce. Istina je da se treba navici posle K800 koga sam mogao da koristim kao lopticu za tenis i kome bliski susreti sa podom, zidom i sl. nisu bili problem, ali navikne se covek na sve. Slajder mi se cini dosta cvrst, nemam neki osecaj da ce se polomiti, iskriviti ili tako nesto. Najnesigurnije mi deluje ekran koji izgleda kao da ne moze da podnese ni najmanji pad... Sve tipke su odlicne, kucanje, skrolovanje kroz menije mi ide bez ikakvog problema. Jedini problemi su mi ona dugmad play, stop... koja je tesko ubosti, ali ionako ih i ne koristim puno.

2. Ekran. Savrsenstvo... Sta reci vise, apsolutno bez zamerke.

3. Zvuk. Zvucnik je odlican, mnogo jaci nego na K800. Sto se kvalitete razgovora tice ona je standardna. Zvuk pri video pozivu isto odlican. Slusalice su nezadovoljavajuce, jadne za ovakav telefon, ali makar je to lako promeniti. Alarm/zvono solidno, dize ceo komsiluk :D Da ubacim i mp3 plejer ovde, nista posebno, onako ok je... Imam ipod pa mobilni stvarno ne koristim za pustanje muzike, tako da mi je svejedno.

4. Prenos podataka. Wifi, HSDPA, EDGE, sve sam probao, sve radi bez problema. 3G je nevidjeno brzi od K800, zbog HSDPA verovatno, par puta sam isprobao, cinio se brzi i od mog Wifia (1mbps). Wifi isto odlican, konekcija bez problema, bez prekidanja, probao sam javne hotspotove i moju kucnu mrezu, sve radi ko po loju. EDGE je isto OK, dosta brzo ucitava stranice, koliko EDGE to moze... Nokiin browser je odlican za net preko Wifia, a Operu Mini 4 sam koristio za 3G/edge zato sto se placa nevidjeno (100kb 7centi). Ugradjeni RSS reader je jadan u odnosu na onaj sa K800, to je jedina zamerka, ali sam instalirao Rescov i mnogo odmah mnogo bolje.

5. GPS. Bolje nego sto sam ocekivao. Istina, ponekad mu je trebalo i par minuta da me nadje, ali u vecini slucajeva, 30tak sekundi najvise. Mapa Budve je daleko od detaljne, ali vise nisam ni ocekivao, stavise iznenadio sam se da su parkinge tacno gde treba stavili :D . Preciznost je vise nego OK, nije bilo otklona veceg od par metara, ocekivano za bilo koji GPS. Intresantne su one opcije van Maps aplikacije, jedino brzinu ne pogodi cesto.

6. Kamera. Jos uvek je nisam detaljno isprobao, cini mi se da je na nivou K800, nocu losija... Nisam puno u tom segmentu ni ocekivao, jos uvek treba da napravim par dobrih slika napolju po danu pa da uporedim. Video je blago reci odlican, neverovatan stvarno, doduse kad se po danu snima, nisam uspeo da nadjem opciju da se upali flash za snimanje, ne znam ni ima li. Prednja kamera mi se ne svidja ni malo, ali retko koristim video pozive tako da me ni ne zanima.

7. Baterija. Znao sam sta kupujem... Sa konstantnim koriscenjem HSDPA, Wifi, GPSa, video poziva, poziva, muzike, pustanja filmova, snimanja filmova, igranja igrica, otvarnjem PDF/Word fajlova od po desetinak MBa :D baterija izdrzi jedva 12 sati... Kada prestanem da se igram sa telefonom verovatno ce moci da izdrzi dan i po... Stvarno zlocin staviti ovakvu bateriju u ovaj telefon.

Ima jos gomila stvari da se opise, ali nemam vise snage :D

Zakljucak, vredi 500€ :)

I da, uporedjivao sam sa K800 ponegde jer mi je to prosli telefon bio, da ne bude odmah pobune, nemoz to da poredis, ovo symbian, ovo ono... :D

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Veoma dobar mini review! :) Bilo bi lepo da kroz nekih 10-ak dana napises ponovo utiske, sa posebnim akcentom na bateriju(koliko traje i uz kakvu upotrebu), konstrukciju(pitam se kakav ce ti biti utisak o slajderu nakon malo duze upotrebe), i RAM(pojavljuje li se "memory low", i sl., i kada - koji programi su bili otvoreni u tom trenutku).
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Will do :)

Sto se RAMa tice, memory low mi se pojavio kada je browser ucitavao jednu poveliku stranicu preko wifia, jedino tad. Ostalo nije pravilo probleme, iako sam otvarao povelike fajlove (doc,jpg,pdf...) sa par programa u pozadini.
Handy taskman mi prikazuje u proseku 19/20MB slobodno kad nista nije upaljeno, a nije padao ispod 7,8MB, osim kad mi je blokirao zbog browsera.

h@no
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:44

Post od h@no »

Marinjo> Jel si uzeo n95-ticu gde i dal je full original kutija i dal je skidan sa mreze? il dal si bar neshto saznao uvezi tog gde ima full original pakovanje? molim za odgovor HITNO !!! :)

marinjo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 21. Apr 2007. 11:44
Kontakt:

Post od marinjo »

h@no--ovako,nisam ni ja jos uzeo telefon,uzimam ga u iducu sredu,inace zvao sam intercom,oni imaju dve verzije,jednu skinutu sa mreze,a drugu original sa garancijom od godinu dana i upustvom na srpskom ,ali nema memorisku karticu,ali ni jedan original nema mem. karticu osim tel. koji nokia by nokia on jos ima i fotrolu,
To je sto ja znam inace po sajtovima se prica da je verzija nokia by finland bolja,a ona je i malo skuplja,ti odluci,inace bi voleo da neko ko je vec kupio fon kaze gde ga je kupio i gde je najbolje kupiti -Hvala
mare

h@no
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:44

Post od h@no »

marinjo> hvala :) ja cu da shtekam kintu i da chekam da cena padne pa cu da je uzmem u MOBIS ELECTRONIC-u posto su tamo predpostavljam nokia by finland :wink: necu da rizikujem poshto nameravam da uzmem fon koji ce mi trajati godinama, pa sam spreman da chekam i godinu dana ako treba :oops:

PozZ

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

h@no, Probaj da zamisliš ovakav slučaj:
Kupiš taj isti tel gde je najjeftiniji a razliku (skoro 200e) stavi na sigurno mesto (možeš u banci da oročiš).
Koristiš godinu dana ili dve, prodaš taj i doplati razliku i opet kupiš isti tel ako ti se dopada toliko(ili možda bolji i noviji model).
Šta je bolje? :wink:
Po meni N95 je i jedan i drugi samo je razlika u tome koliko te odere prodavac na priču o originalnosti ;)
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Sad, da vas pitam neke stvari.

Vecina vas je vec odgovorila, ali mislim da bi sada nakon duzeg koriscenja odgovori bili precizniji:

1. Koliko drzi baterija? Da li moze da izdrzi jedan dan sa normalnom upotrebom?
2. Da li telefon vredi tih para? Da li ima nesto bolje za te pare?
3. Da li ima ikakvih bugova, ili bilo kakvih neprijatnih iznenadjenja vezanih za softwer?
4. Da li Vas je bilo sta neprijatno iznenadilo?

I pitanja na koja svi mogu dati odgovor:
5. Da li ocekujete da ce mu cena padati u skorije vreme? Koliki bi pad realno bio(ako dodje do njega)?
6. Ovaj telefon je symbian 9.2. Da li on podrzava sve aplikacije od 9.1 verzije?

Hvala Vam unapred :)
iPhone + CX300

Odgovori