kada će se kod nas pojaviti N81

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
the maniac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 03:04

kada će se kod nas pojaviti N81

Post od the maniac »

Ima li neko kakvih informacija kada će se kod nas pojaviti N81 i koja će mu biti cena? Video sam slike i karakteristike, tel je bombona. U crnoj boji ga rade Tipujem da će biti prilično "jeftin".

I na ovom sajtu postoji specifikacija za njega ali evo link sa malo detaljnijom najavom:
http://www.pcmagazin.co.yu/2007/08/31/n ... -n81-8-gb/

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

...

Post od DukeofSerbia »

The Nokia N81 is expected to hit the market at an estimated price of EUR 370 before taxes, while the N81 8GB edition will cost EUR 430 before taxes.
...
All phones are expected to hit the shelves within the 4th quarter of 2007.
http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8gb_n ... ws-302.php

Tолика ће цена бити и код нас (код увозника). Оне друге верзије ће бити јефтиније (за очекивати).

Права звер од телефона, нема шта!
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Cena ce biti mnogo veca, jer je ovo bez taksi, a i ovo je Srbija, tako da mora nesto biti suprotno...
iPhone + CX300

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Taman pomislih da polako skupljam pare za njega, kad ono nema auto fokus a video snima u svega 240x320 sa 15 fps. Za te pare mislim da nisu trebali da naprave taj propust. :shock:

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

milann, jeste da kamera kod n81 nema autofokus,ali video snima u 640*480 pix. znaci VGA,a stvarno bilo bi mnogo da su stavili te dve opcije,sta bi onda ostalo za naredne modele :wink:
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Dobar ce ovo biti phone odlican je i po izgledu i po funkcijama,samo me brine kako ce biti odradjen slajd. :roll:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

nseries, na Nokijinom sajtu pise 320x240, sad kome vise verovati :wacko:
A u naredne modele nek stave kameru bar od 3 MP, gps, dual procesor, TV izlaz, infra-red, veci ekran(kao kod n95 8gb), a mogli bi smanjiti i tezinu. :oops:
Ostaje ipak da cekam njegovog naslednika (samo zbog kamere), ako ga uopste i docekam. :roll:

btw. cini mi se da su E51 i N81 vrlo slicni po funkcijama.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

milann, Iskreno, ne vidim zasto uopste razmisljati o ovom modelu pored w960, osim ako neko bas ne MRZI Ts ekran, ostalo je smesno...
iPhone + CX300

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

w960 je odlican mob, ali sad njemu zameram sto nema navigacioni taster i to sto bas ima TS, jednostavno bi me bas mrzelo i nerviralo da bodem prstima ili onim stapicem po ekranu. :lol:

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od DukeofSerbia »

Цена Нокијиних модела не варира много у Европи (на основу упоређивања цена Србије, Немачке и УК). Мање-више сви продавци поштују Нокијине препоруке. Биће нова N81 ~500 евра (370 + 15% царина + 18% ПДВ). 8) Не верујем да ће бити скупља од N95.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

I pogledajte molim vas kako prave telefone . Urade dobar dizajn nove Nokie , sa dosta mnogo lepih funkcija i razumem da je ovo prevashodno muzicki telefon i jos sa podrskom za Symbian i povrh toga bez obzira sto je moglo vise , stave 2 Mpix kameru ( 'ajde dovoljno je , nije da nije za licnu upotrebu ) , ali sto ne stavise autofokus ? Ne mogu da razumem nikako .

Jel stvarno misle da coveku kome je muzika najbitnija i kome ostale funkcije mnogo znace , nije potrebno da napravi i pristojnu fotografiju usput , kad vec ima i kameru ?

Kako ce taj mucenik da napravi pristojnu fotografiju bez autofokusa , stvarno ne znam . Morace da ima dnevno svetlo i da mu ruka bude mirna do bola , pa da kazemo da ce ispasti na nesto . Vec u bilo kojim drugim uslovima snimanja , osim bistrog dnevnog dana , moci ce da se "slika" sto ce napraviti upotrebljivu fotografiju .

I tako Nokia , svima kojima isto znace ostale funkcije ovde , uskracuje mogucnost da ujedno dobiju i autofokus i verovatno takav covek nece ni razmisljati o ovom fonu .

8)

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od DukeofSerbia »

Тиме би угрозили продају још скупљих модела, а то не желе никако (о овоме пазе сви произвођачи, да не праве у истом сегменту сами себи конкуренцију). :wink:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

fon je STRAVA!! jedino kamera mu nije bas najjaca strana... al super je... VLADA1970 ako ti je toliko bitna i kamera,kupis w960 i kraj... :D al niko se nije bunio sto N91 nema autofokus.
Nokia E71... Elegant, but deadly

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

N80 ima bolju kameru, i po meni je logicno da i njegov naslednik N81 ima istu takvu, ako ne i bolju. A oni je totalno osakatili. :angry:

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Navodno,N/82 bi trebalo da ima 5 mp kameru ali to su samo najave ili necije zelje.Nije strasno sto ovakav telefon nema bolju kameru jer je to muzicki fon i bitno je da ima kameru.Kako bi bilo lepo da je to isto uradio SE u W950.Nebi doziveo ovakav fijasko sa cenom,da ovakav telefon kosta bezobrazno jeftino i da ga vecina izbegava iskljucivo zbog nedostatka bilo kakve kamere.Da ima bar 1,3 mp.Srecom da se SE na greski naucio pa sad telefoni i u P i u W seriji imaju kamere.Ovaj telefon izgleda mnogo lepo a kakav ce biti ne mozemo reci dok ga ne isprobamo i vidimo kvalitet slajda.Pojavice se u decembru zajedno sa W960.Cena bi trebalo da im bude priblizna (posle mesec dana od pojavljivanja)a koji je bolji videcemo.
LG G2 Black,16GB

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

SonyEricsson se i te kako na greski naucio pa je nacinio veliki korak: poceo da ubacuje u svoje nove modele(bilo da su muzicki ili ne) kvalitetne kamere, sa auto fokusom. A Nokia i dalje u svoje nove,skuplje modele ubacuje praistorijske kamere. Ali NOKIA je to, pa im se moze to oprostiti kod vecine nas, ali ja bogami :uhuh: .

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mosh' misliti kamera... Jednostavno mi ne i dalje ne ide u glavu da ljudi prvo na telefonu gledaju kameru. Za to mi sluzi digitalac. Kamera mi je apsolutno suvisna stvar na telefonu. Samo da mogu da ga filujemprogramima, i da imam internet na njemu u svakom obliku. Telefon je sprava za telekomunikaciju, a fotografisanje ne spada u to.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Da,u pravu si za kameru ali je ipak treba imati.Ne moze se digitalac stalno nositi sa sobom a mobilni je uvek pri ruci pa bi trebalo svaki telefon bilo koje namene imati minimum 1,3 mp a sve vise je i bolje.Nikad nisam fotografisao da bi stampao slike ili slicno kada su digitalci jeftiniji od telefona a ne racunam kameru bez optickog zuma.Nikad mi nije bila kamera orijentir za kupovinu a koliko vidim kod drugih korisnika,kamera se od opcija najmanje koristi a svi o njoj najvise pricaju kad kupuju telefon.(jao,ima kameru.Koliko mp?Autofokus,super,blic)
LG G2 Black,16GB

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

To o kamerama smo elaborirali jedno 95 puta, nego jel zna na kraju neko kada telefon izlazi i kada bi trebalo da se pojave prvi modeli kod nas? Od nove godine?

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

ma ne verujem da je ovo naslednik N80... mada bi bilo bolje da su mu dali Xpress music naziv ,engo N81.....
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori