3G utisci!

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 14:09
:: RedmiNote3Pro

Re

Post od Sava Savanović »

zmijsko_telo napisao:
Ti pitas mozes li koristiti 3G tehnologiju sa telefonom koji nema 3G, :lol:
ajd razmisli pa se javi.
Mozda nije siguran.Nema veze,odgovoricu ja umesto njega.."NE,NE MOZES";)

Moje pitanje:
Mogu li n6630 da koristim za video call bez opcionog adaptera?
Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mozes, ali ces morati da okrenes fon od sebe, kamerom prema sebi da bi te druga strana mogla videti, ali, onda ti ne mozes da vidis... Resenje je da stanes pred ogledalo :lol: :D :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

koliko ja znam kamera na 6630 nije povezana sa video call funkcijom,tako da fora sa ogledalom nece funkcionisati! :D ono shto mozesh je da ti gledash nekog ko pricha,a da njemu postavish video klip ili sliku koju ce moci da vidi umesto tebe.

ma taj video call je ionako precenjen!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Interesantna igrackica dok 2-3 puta ne isprobas... posle dosadi. Jedino je zgodno ako upoznas ribu na chatu, ona kao nema sliku, nema web kamericu... Ima 3G fon, ajde da se pogledamo :D
Mislim to je jedino sto mi pada na pamet.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa i nije baš neka fora. Koja riba nema web kamericu od 1500 dinara, a ima 3G telefon od 300 evra? A još manje neku svoju sliku negde u digitalnom formatu? Slažem se da je simpatično par puta isprobati, ali da neće baš neku preteranu primenu imati. Ali je zanimljivo imati mogućnost izbora. Nekad može da bude korisno. Bila je nekada davno reklama, još u doba dok je SX-45 (onaj okrugli Siemensov svivel) bio prototip koji obećava, gde tip skače padobranom, i zove devojku preko 3Ga, i u momentu kada se padobran otvori sa unutrašnje strane piše: Marry me! (možda sam nekome dao ideju :oops: )

:)

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

jedan offtopic malecki.....ta fora sa padobranom je iz spota bon jovi-ja.....all about loving you!

shto se tiche 3g ja stvarno ne znam koga bih zvao i gledao....mozhda jedino kao neko slavlje, ja nisam prisutan pa da vidim atmosferu! :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Gargamele, veruj mi na rec, pricam iz iskustva. Riba ne da nema kamericu, nego ni zeli da je ima, "jer je to jako komplikovano za koriscenje" i bla bla, "sta ce mi slika u kompu, pa slike se drze u albumima"... "a telefon naravno da treba da ima kamericu, jos bolje ako ima 2, mogu samu sebe da slikam, a kada uvedu taj 3G sa svima cu da se gledam dok pricam" Znachi ovo sam citirao jednu poznanicu.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Pa dobro super, šta da ti kažem, bistra ti poznanica, mislim sorry ali ono.......Mislim ok ne mora da da bude techno manijak, čak i moja sestra ima takve stavove po nekad, ali ipak.......Slucajno znam da ti ne razmisljas tako inace nikada ne bi kupio e61. I meni je na 6680 bilo zanimljivo da koristim hitech ogledalo, ali je to ipak samo igračka. Analogno je još uvek bolje :wink:

A jel i Bon Jovi ima 3G telefon :lol: :lol: :lol:

Ovo je bio preveliki off, ajmo dalje. Obzirom na zainteresovanost i svetske i domaće javnosti za korišćenje ne baš svih 3G usluga, ali prvenstveno VideoCall-a, izgleda da one futurističke varijante uz obaveznu upotebu istih nisu toliko verovatne, ili barem ne skoro. Možda će se za 10, 15, 20 godina ovo odomaćiti, ali kako objasniti nekome da više ne može ko čovek da čačka nos dok telefonira? To je oduzimanje privatnosti :D :D :D
Ali zato će žene koje sumnjaju u vernost svojih muževa njima kupovati samo 3G telefone, i moraće da se izmisli potpuno nova dimenzija izgovora zašto baš sad ne mogu da prime VideoCall.
A što se ostalih usluga tiče, koliko vidim ovo što se sada nudi je i dalje u poprilično experimantalnog fazi, sa nedovoljnim resursima, a za mesecipo dana i sa preteranim cenama (internet pristup).

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Odavno se nisam razocarao al s'obzirom da je to mt:s ne cudi me vise nista grozno radi 3G samo napolju mi radi ok,nije neka rezolucija ogranicili samo na njihovom groznom portalu net stvarno sramota bolje da nisu uvodili i jos povrh svega kad sam potpisivao ugovor mi ne vrate kusur,meni nije stvar do kusura nego do principa
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

jeste da je malo off ali, gargamel4, da li misliš da je "bio sam u WC-u" dovoljno uverljiv izgovor za neprihvatanje video poziva? :wink: :D

inače, čemu služi MTS-ov 3g, osim za video-call, gledanje tih par kamera po gradu i dva tv programa? zar to pre svega ne bi trebalo da bude usluga mnogo bržeg i povoljnijeg interneta?

pozdrav...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

b_udder naravno da nije dovoljno uverljiv izgovor.
1. zasto me odmah nisi nazvao kad si zavrsio?
2. sta smeta sto si bio u wc-u, da necu mozda da vidim nesto sto jos nisam?

Ima tu jos mnogo toga... Eventualno, na sastanku sam sa kolegama, ali to ne moze da vredi uvece recimo... Gadna stvar taj video call.

gargamel4 aha, bistra je ko gusti od kruske. Nevidjeno glupo, razmazeno, samozivo stvorenje, ali puno ko brod i usput prelepe spoljasnjosti :D
Dobro si pretpostavio, mene video call ne zanima ni koliko crno ispod nokta, od 3G servisa me zanima iskljucivo ultrabrzi internet za DZ!!!

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Može da se ne javi uopšte sa izgovorom:
- bio sam u kolima - vozio sam (a još uvek nemam BT slušku)
- tuširao sam se (neki to mogu i na poslu), pa nisam hteo da pokvasim telefon.
- ili standarna, zaboravio sam telefon negde, ili nisam ga čuo. Meni se na p900 koji nema profile stvarno nekad desi da zaboravim da promenim podešavanja i da ga stvarno nekad ne čujem.

@b_udder, bržeg da, povoljnijeg ne :oops:

miodrage, pa onda nema problema (bio ti ružan ili ne) ti ćeš nju moći da vidiš (što je važnije), a ona tebe ne (što je manje važno). Ne bih ulazio u kvalitativnu raspravu na temu istih (tj. devojaka, zadržaćemo se na telefonima) :wink: Samo bih dodao da taj gusti treba da popiješ na ex, a da za dž nema ni kod babe a ne kod Telekoma.

Više nemam 3G telefon, ali ono malo što sam imao priliku da vidim nije stvarno ni malo impresivno. Upravo je onako kako madness99 kaže. Nije da nešto ubacujem na forum elemente kojima tu nije mesto ali zar ne mislite da je sve ovo sa Telekomom, Ćolom, Koštunjavim, malo u službi izbora, i davanja lažne slike ljudima da smo mi ipak kao u nekoj Evropi? Ono što je Telenor uradio je prava stvar, ali ne za one pare koje su trebale da se daju, ili makar ne toliko za one jeftnije modele.

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

MTS 3G utisci

Post od lizard »

Kako ovo vec sljaka neko vreme zeleo bih da u ovoj temi svako ko koristi 3G napise svoje utiske. Obavezno naglasiti da li je autor posta postpejd ili pripejd korisnik.
Ja sam tek pre neki dan aktivirao 3G jer sam tek pre neki dan i dobio fon koji ovo podrzava (Se T650i) i mogu reci za sada da sam 100% NEZADOVOLJAN!!! Cas mi se pokazuje ikonica za 3G a cas se gubi. Pokusao sam preko Monda da gledam TV i "najbolji fudbal". Samo jednom sam uspeo da pocnem da gledam pregled neke tekme ali to je trajalo citavih 4 sekunde. Nakon toga mucenik je poceo sa ucitavanjem a smetnje su bile sve vreme prisutne. U svakom sledecem pokusaju telefon mi je ispisivao da nesto nije u redu sa konekcijom i da nazovem operatera i proverim o cemu se radi.
Toliko od 3G tehnologije kod MTS-a...

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Welcome to the club :D Ma ja sam 3G odavno batalio, dok se ne uozbilje po tom pitanju, nema nishta od 3G - a...
iPhone 4 16GB SIM Free

the maniac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 03:04

Post od the maniac »

A koja je procedura prijavljivanja za 3G? Čuo sam da valjda mora da se menja sim kartica na 3g karticu. Da li se ta 3g kartica čeka neko vreme ili se odmah dobija i da li je odmah aktivna?

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

Nema potrebe da menjas sim karticu za 3G karticu. Samo da si otisao na MTS-ov zvanicni sajt sve bi odmah lepo nasao i ovaj put cu ti ja pomoci. Ali kada vec imas net veruj mi da uopste nije tesko da se sam obavestis.
Ako si pripejd: http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=22404,
postpaid: http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=22405.

nikolabj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 10. Dec 2004. 19:58

Post od nikolabj »

a evo, ja sam postpaid i sve radi kako treba donekle, tj dok mi drzi paznja, a posle 20ak minuta vise me i smori i fudbal i tv. jedino sto kad gledas "najboli fudbal" kad te nako zovne, fudbal se prekine i moras ispocetka. sto se toga tice super je. jedino sto je slika kod video poziva veoma pixelizirana, ali navikne se covek...
SE k800i +1gb +mps60 :-)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

pa evo da se i ja javim, dok sam imao nokiu n71 imao sam i 3G, i nisam bio nesto zadovoljan uslugama Mondo 3G Portala, pre svega zabrana na druge internet stranice, pa sam imao i problema sa signalom te ga ima te ga nema... ma skroz sam se iznervirao, al dobro, covek se uci na svojim greskama. i da pripeid sam.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Jaooooj aman dokle bre više te stare priče koje veye sa moygom nemaju, te mora da se menja kartica te ne može da se pristupi ničemu sem Mondo-u :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh:

Dakle fukcionise sa svim sim karticama uključujući i one bajate 8k iz prošlog veka.

Sto se ograničenja na pristup samo Mondo-u tiče pa to važi samo i jedino ako se koristi APN 3Gmondo, ako se koristi gprswap ili gprsinternet (ili 3Gnet za korisnike 3Gnet profila) onda sasvim normalno pristupaš kompletnom Internetu sem naravno Mondo 3G portalu. A to je tako iz prostog razloga sto se pristup preko 3Gmondo APN-a NE TARIFIRA i onda je ograničen pristup samo na portal.......

Kada su utisci u pitanju....
pošto sam imao prilke da se prilično igram time sto gledanja TV-a, što video poziv (neuobičajeno puno koristim tu uslugu a mislio sam da neću :oops: ) pa do Neta preko telefona ili laptopa.....

Stvar je vrlo jednostavna tamo gde je pokrivenost dobra funkcioniše odlično tamo gde nije logično da štuca (blago rečeno) e problem je u tome sto pokrivenost odnosno veličina ćelije u UMTS mreži direktno zavisi od broja korisnika koji je koriste, što više korisnika to manja ćelija....
Kada je kvalitet video poziva u pitanju tu problem (pomenu neko pikselizaciju) prave pomoćne kamere na telefonima koje su u najvecem broju slučajeva CIF tj oko 0.1 MPix, ko hoće da proba bolje neka uzme npr NOKIU N90 pa neka proba video poziv sa kamerom od 2 MPixela ;)
Pristup Internetu je sasvim OK na nekim mestima sam imao protok od maksimalnih 48 kilobajta uproseku 35-40 a nije padao ispod nekih 20-25 odnosno tamo gde je bilo niže brzo bi se prebacivao na EDGE ili GPRS :smutny:
Korišćenje svega toga u pokretu je naravno sporije ali i dlaje OK, sem u Beogradu gde zbog terena svako malo gubi 3G signal :smutny:
E sad sto se korišćenja HSDPA tiče pa malo sam se poigrao (svega jedan vikend) sa onim USB HUAWEI modemom koji prodaju i vazi isto ako ima signala šije bez problema ADSL ali postoji nešto na šta mora da se obrati pažnja ako je signal loš, dakle u toj situaciji treba u podešavanjima odbrati gsm tj 2G mrežu pošto se zaglupi ako izgubi signal, ovako bar će raditi EDGE/GPRS a naravno tamo gde je 3G signal OK tu postaviti 3G i onda šljaka u "punom gasu" ;) no to ljudi obično ne znaju pa kukaju kako ima ne radi :smutny:

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Chicha, ako sam te dobro shvatio, MT:S daje omogućava QoS veći od 384 kbps samo za modeme, ali ne i za "obične" korisnike/mobilne telefone?

Pojasni, molim te ...
Samsung Omnia HD 8GB

Odgovori