Da li mjenjati n80 za k800?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 18:59

Da li mjenjati n80 za k800?

Post od Sn1p3r »

Da li da zamjenim n80 za k800? pod kojim uslovom, da li da trazim jos love ili sta? K800 je extra ocuvan a i nokia je bez ogrebotine, oba fona su u full-u.. Znam da dobijam bolju kameru sa AF ali gubim Symbian.. help me pls :roll:

A da dobijam takodje i NOV u700 za n80 sta sada da uradim :unsure:
Poslednja izmena od Sn1p3r u Čet, 01. Nov 2007. 01:24, izmenjeno 1 put ukupno.

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

PA nemam pojma ja bi menjao ali ovako...Znaci oba su u super stanju...vodite se sa cenom novih modela s tim da onaj koji ima slabiji model spusti za 5e(ili pak koji od vas dvojice je inicirao zamenu jer ocigledno je on "kupac") znaci ako je k800 180e a N80 nekih 230e(ne znam koliko je ona tacno) ti trazi doplate 40-45e...Josh vece sanse da to uspe jeste ako su priblizne starosti i u stock pakovanju...

A on ako nece ti mu samo reci da proba to da uradi kod "Prodavnica mobilnih telefona" pa ce da mu bude jasno i glasno kakvu ponudu ima..

Da ne lupam previse menjaj...
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Sn1p3r, ako te je smorio symbian menjaj....
Po meni za k800 bi trebao da trazis minimum 30e doplate (polovan n80 se krece oko 200e,a k800 oko 160e)
A za u700 isto tako menjaj i pokusaj da odradis kombinaciju bez tvoje doplate,jer je u700 oko 230e....
D500&E71

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Sn1p3r, Da menjaj ali samo ako ti symbian vise ne treba jer K800 je odlican dumb phone.Znaci ako ces menjati uzmi K800 pre nego u700. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Menjaj, kome je jos symbian doneo nesto dobro osim zavisnosti o telefonu... Ili ga ne koristis (95% ljudi) ili koristis njegov potencijal(izvinite, ali meni je to smesno...) i treba ti na telefonu...

Ja bih zamenio, ne vidim nista revolucionarno na symbianu... Mislim, ok je da ima programe, ali pored pc-ja i laptopa, zalosno je gledati nesto na deset puta manjem ekranu(telefonu...)
iPhone + CX300

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Sn1p3r pa cim ti hoces da menjas symbian telefon za java telefon znaci da ti symbian nije glavna karatkeristika kod telefona, znaci sad mozes da biras izmedju k800 i u700, i ja bih ti tu preporucio k800, nevolim samsung klizne modele, a k800 sam imao u ruci i extra je.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Spyker, e svaka ti cast za ovo...I ja sam to skontao mada mi se M600 svidja...mada mislim da i se svidja TS a ne simbijan
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa pazi, i meni se svidjaju apsolutno svi uiq telefoni, ali manje vise zbog uiq-a, ono sto mi je vazno je da su svi jako dobri i kvalitetni...
iPhone + CX300

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

ma uzmi k800, neces pozaliti, samo trazi doplatu. ako ti symbian nije potreban sta ce ti n80(ako je ne racuna izgled telefona), k800 brze radi, baterija mu traje 5 puta duze, ima bolju kameru.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

markog napisao:ma uzmi k800... ima bolju kameru.
Nema bolju kameru.. :uhuh: Ja sam bas danas poredio slike slikane u identicnim uslovima. A i video je bolji..
Ja ipak ne bih menjao a razlog, pa jednostavno ako ti nije problem to sto ces i dalje puniti n80 svaka 2 dana, ne vidim neke druge prednosti k800. Sto se symbiana tice, mislim da tu nema sta da se prica, mozda ti je dosadio ili nemas trenutno neke potrebe da ga preterano koristis ali sta ces kad vidis ili cujes za neku aplikaciju koja bi ti koristila ili jednostavno pozelis da se opet malo poigras sa njim?! To je neko moje misljenje. Gubis veci i bolji ekran, vise mogucnosti, lepsi telefon, bolju muziku a dobijas malo brzi telefon, monoblok, i jacu bateriju. I jos jedna bitna razlika je to sto Nokia kao brend drzi cenu i kudi kamo se lakse prodaje nego SE. A trenutna razlika u ceni tj. doplata koja bi bila realna da dobijes, ukoliko se ipak odlucis za zamenu, je oko 50 eura..
Sve ovo sto sam napisao pada u vodu ako si ti jedan od onih koji imaju potrebu za menjanjem telefona ne zbog funkcija nego cisto da bi imali telefon drugacijeg oblika, boje ili cega vec, da bi se pokazali u drustvu.. Sto je, po meni, totalno debilno al ajd' ima nas raznih..

markog
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od markog »

slike na k800 su bolje, pogotovo slike u pokretu i slike iz blizine, jedino je video bolji kod n80
i da, n80 je lepsi telefon 8) , ali ako coveku nije potreban symbian, moze da menja, naravno uz doplatu

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa sad ti kazem da sam imao danas k800 u ruci i slikam istovremeno sa njim i sa mojim n80 i slike sa n80 su mnogo kvalitetnije. Sto se tice tog slikanja iz blizine, ja na k800 nisam nasao "macro mode" koji n80 ima tako da je i u tom segmentu n80 bolji. Jedino nisam iz pokreta pokusavao pa ne znam za to.
Sto se tice menjanja, ja sam rekao da ako decko pati od tog cestog menjanja neka ga menja, meni ni iz dzepa ni u dzep tako da.. Al po mogucnostima k800 ne moze ni da primirisi n80 koji je po meni mnogo kvalitetniji telefon. Sve je stvar ukusa al jednostavno ne mogu da se porede ova dva modela...smart i dumb...nikako u isti kos...

morsel
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Nov 2006. 23:49
Kontakt:

Post od morsel »

Azimuth ti si poredio slike na ekranu mobilnog sto uopste nije verodostojno. Tek kad te slike prebacis na komp videces razliku. A neznam odakle ti da k800 nema macro mode.

Lampash
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Sep 2007. 10:14

Post od Lampash »

Ako ces vec da mijenjas,uzmi bar 50e..k800 je stvarno dobar tel,ali mislim da je n80 bolji.Idi na Poredjenje modela i sve ce ti biti jasnije.Symbian je po meni OS koji jeste sporiji ali je stvarno super.Slazem se sa Azimuthom kad su aplikacije u pitanju,ima ih toliko da ti bukvalno ne moze dosaditi..
Nokia E61....Skyworth V668 Dual Sim

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

morsel, pa kazem da ga ja nisam nasao... Aj sutra cu uzeti slike pa cu bas prebaciti na komp ili eventualno da izradim 2 slike pa da ih uporedim. Zivo me interesuje kolika je razlika i u ciju korist. Al i dalje ostajem pri stavu da nije pametno raditi tu zamenu n80 za k800, mnogo gubi a jako malo dobija sve i da je slika bolja na k800. To je neko moje misljenje i zato se ogradjujem od onog prepucavanja...
A sta je saSn1p3r-om? Nesto se ne javlja dokle je stigao sa odlukom. Jel taj k800 od nekog tebi poznatog ili...? Ako jeste najbolje bi bilo da se poigras sa njim pa da tako odlucis, kao sto si i sam rekao, znas razlike.. Smisli da li ti treba symbian ili ti je bitan taj AF i da li vredi zbog toga menjati n80.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Azimuth, auu, ala ga izgresi...(da ne kazem nesto drugo)

N80 ima bolji zvuk :lol: :lol: :lol: Ova izjava je za "nobelovog oskara" (lupio neki drug pre koju godinu, malo pre sam se setio toga) :lol: :lol:

A tek da n80 ima bolju kameru :lol: :lol: :lol: Ova izjava je za dva "nobelova oskara" :lol: :lol: :lol:
iPhone + CX300

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Spyker, to je moje misljenje na osnovu slika koje su napravljene danas u identicnim uslovima.. Nemam ni volje a ni nameru da se natezem oko toga, ovo sam video svojim ocima, doduse na ekranu telefona, al koliko vec sutra cu ih izraditi pa cu preneti utiske. Zvuk mi je nekako cistiji, nije onako "metalan" kao na k800. Meni muzika nije bitan kriterijum tako da ne obracam preterano paznju na to al opet..

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Azimuth, pa pazi, zvuk je mozda i losiji, ali s obzirom da se za smesne pare nalaze hpm70, on ne moze da se poredi, veruj mi... Znaci, k800 je odlican...

A, kamera... Tu ima jos manje mesta za poredjenje, ozbiljno ti kazem... Nemoj dzabe trositi vreme, a i uostalom iskreno mislim da na k800 ispadne nekad dobro slika, a nekad lose, verovatno jer je dosta osetljiv na pokret... Znaci, zna da sve zezne, alki zato kada nekad uhvati, ne mozes da verujes da je telefon u pitanju...
iPhone + CX300

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Promeniti symbian za dumb telefon!Meni to deluje strasno pa taman imao taj dumb telefoncic i 10 mp.Kako tek on brzo dosadi.Ovde se stalno pominje slikanje kao da je to najbitnije kod telefona.Kao da niste culi da postoje digitalni foto aparati.
LG G2 Black,16GB

markog
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od markog »

AnGeL oF LoVe napisao:Kao da niste culi da postoje digitalni foto aparati.
Ali telefon je uvek u dzepu, kad treba nesto da uslikas tu je, a ne da nosas digitalac sa sobom :lol: .

Odgovori