BenQ-Siemens EF81

Odgovori
jimmyfloid
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 30. Okt 2007. 22:11
Kontakt:

Post od jimmyfloid »

instalirao sam wap i gprs kako je opisao tomas hakenberi i sada hoce samo da mi otvori mondo. pre nije htelo ni to.
Do juce sam otavrao proverene stranice poput b92,livescore,gmail,premier fantasy itd.
Sta da radim prijatelju? Pomozi

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

jimmyfloid, Ako si na 064 moras da napravis poseban connection profil za java aplikacije u kome za apn koristis "gprsinternet" umesto "gprswap". Ako si na telenoru ili VIP-u onda takvih zavrzlama nema. AKo ti je mreza neka izvan Srbije onda proveri da li se razlikuju profili za wap i java aplikacije.

Ako koristis poseban profil za java aplikacije onda moras da odes do te aplikacije pa Options->Java settings i onda izaberes odgovarajuci profil.

Paznja: Ako koristis 064 proveri da ne koristis 3GMondo APN - taj radi ISKLJUCIVO sa MTS Wap stranicom.

LittlePrince, To je bilo provaljeno za stare verzije firmvera (pre 46/48 ) ali je onda Benq-Siemens izmenio firmver i sada vise nije moguce ukinuti zvuk kamere.

Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni"
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Sre, 31. Okt 2007. 02:29, izmenjeno 1 put ukupno.

bobancu
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 01. Nov 2007. 22:22

Post od bobancu »

POMOC! na mob je kartica zakljucana shifrom koja je zaboravljena,kako resiti problem tj otkljucati je na neki drugi nacin!

jimmyfloid
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 30. Okt 2007. 22:11
Kontakt:

Post od jimmyfloid »

hvala tomas, ako ti bilo sta treba slobodno se javi 0643654626 jimmyfloid

Izmenio:gameforce:Najstrože zabranjena dopuna poruka tačkicama, smajlijima ili drugim karakterima! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

voncheda
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 30. Okt 2007. 18:32

Post od voncheda »

imam problem kako da downloadujem programe vece od 233kb a ako ih downloadujem preko opere ne mogu da ih instaliram ja ga vidim kao jar fajl ali ne znam sta sa njim.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

voncheda, Pa prebaci taj JAR fajl na PC i instaliraj pomocu Brew Mobile Commandera i DCA-110 kabla koji ide u paketu sa telefonom.

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 01. Okt 2007. 23:04

Post od GR-44 »

jel moze neko da mi kaze dal postoji neki program kao facewarp koji ima na sonyericsson-u (s njim mogu da se oblikuju face(u ostalom sve slike) da izgledaju smesno....) i ako ima gde ima da se skine
i moze i onaj videodj s kojim mogu da se spajaju klipovi.....

edit: i da,kad posle instalacije teme preko BMC-a on pita dal da ga restartuje i ja idem na da i kad ugasi pa opet upali fon instalira sta mu treba i na fonu pojavi ono 0 of 20 i sad ide redom 1,2,3,.... e a meni kad to instalira od pocetka uradi ovo kao na slici na sajtu ispod (znaci vidi se samo ovaj pravougaonik a okolo je sve belo).....sta da radim

p.s. to mi pre nije radio na 58 a sad radi inace imam vodafonov softver

Hvala unapred!!!
http://www.benchmark.co.yu/forum/attach ... 1194205351[/img]

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

A jel to nesto smeta, meni je to radio i na nem 58 al nisam primetio nista negativno posle instaliranja teme, u vodafon 58 jos nisam ubacio ni jednu temu.

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

Cao,
Pokusavam da pojacam signal kako je opisano na http://www.mobilnisvet.com/mobilni-kome ... mens/EF81/, ali sam stao na 5-om koraku gde treba da mi se u NVItemsu pojavi
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_1_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_2_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_3_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_4_FREQ_COMP_I

ali meni se nista nije pojavilo....jel zna neko u cemu je problem??

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

celawi, Dzaba se trudis. Nema nacina da softverski "pojacas" signal. Kada promenis te parametre samo ces promeniti granicne vrednosti za "crtice" na prikazu jacine signala - odnosno imaces vise crtica pri slabijem signalu.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Tesko da su samo granicne vrednosti :uhuh: jer kada pojacas signal na taj nacin elektricni uredjaji mnogo vise reaguju na aktivnost telefona nego pre toga. Moze da se proveri i u realnoj situaciji na mestu gde jedva ima signala i dolazi do prekidanja veze sto su ljudi sa bench foruma potvrdili.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

LittlePrince, po tebi je sam Benq-Siemens "osakatio" prijem signala svog telefona valjda da bi se losije prodavao :? :shock: :lol: ? Da li si ti probao da podesis parametre i licno se uverio u to? Ja jesam i nikakve razlike nije bilo u kvalitetu prijema. Tamo gde je bio los ostao je los, gde je bio dobar ostao je dobar. Jedina razlika je bila da sam na mestu gde je los prijem video 2-3 crtice umesto 1-2.
A za kvalitet prijema je bitna i snaga signala koji emituje bazna stanica a to tesko da mozes softverski pojacati. Telefon adaptivno menja snagu svog emitovanog signala - pojacava ga kada je signal bazne stanice slabiji.
Mozes podesiti da telefon emituje "jaci signal" i kada nije potrebno ali to nece poboljsati prijem od bazne stanice - jedino ce brze isprazniti bateriju.

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 01. Okt 2007. 23:04

Post od GR-44 »

jel moze neko da mi kaze dal postoji neki program kao facewarp koji ima na sonyericsson-u (s njim mogu da se oblikuju face(u ostalom sve slike) da izgledaju smesno....) i ako ima gde ima da se skine
i moze i onaj videodj s kojim mogu da se spajaju klipovi.....

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

GR-44, Na forumu allsiemens.com su bas o tome raspravljali na ovom linku http://forum.siemens-club.org/viewtopic ... icID=61691. Mislim da nema verzije za EF81 ali mozda je moguce instalirati SE verziju - navodno na EL71, S75 itd radi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

exNeo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 04:55

Post od exNeo »

jedno pitanje kako se podesava mms na benq siemens ef81 064 mreza
i ako moze dajte neki link za skidanje nikonica, glavnih menija i nekih drugih widgeta

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

exNeo,
Podesava se automatski - posalji poruku all na 4777 i dobices parametre za gprs i mms. Prethodno obrisi SVE gprs, internet i mms profile koji vec postoje na telefonu.

exNeo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od exNeo »

E vidis meni nece to na ALL stignu mi podesavanja, trazi da acceptujem ja stistnem da prihvati i nista se ne desava! gprs sam namestio ali mms ne znam pa sam zato pitao!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

exNeo,
(1) Da li si obrisao sve stare profile pre nego sto si poslao poruku?
(2) Da li u Settings->Connectivity->Connect.Profiles i Settings->Connectivity->Internet Profiles imas stavku Mts mms?
(3) Da li si u Messages->Message settings->MMS izabrao za MMS profil Mts mms?

exNeo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od exNeo »

1.jesam obrisao sam pa sam tek onda slao
2.nema, posto sam vec rekao da nece da acceptuje podesavanja
3.nisam

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

exNeo, Onda napravi rucno podesavanja za Mts mms:

Settings->Connectivity->Connect.Profiles:

Profile name: Mts mms
APN: mms
Login: mts
Password: 064
Authentication: Normal
DNS 1 (opt): 000.000.000.000
DNS 2 (opt): 000.000.000.000

Settings->Connectivity->Internet Profiles:

Profile name: Mts mms
Type: WAP
Security: NONE
Proxy server: 172.017.085.131
Proxy port: 9201
Login: mms
Password: 064

Naravno ne zaboravi da izaberes novi profil u Messages->Message settings->MMS

Inace nije mi jasno zasto ti nece da prihvati (slabo poznata srpska rec za acceptuje ;) ) parametre koje dobijes posle 4777. To se najcesce desava kada nema slobodnih profila (npr. posle promene firmvera ), a kako si ih sve obrisao trebalo bi da su svi slobodni.

Odgovori