BenQ-Siemens EF81
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 30. Okt 2007. 22:11
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
jimmyfloid, Ako si na 064 moras da napravis poseban connection profil za java aplikacije u kome za apn koristis "gprsinternet" umesto "gprswap". Ako si na telenoru ili VIP-u onda takvih zavrzlama nema. AKo ti je mreza neka izvan Srbije onda proveri da li se razlikuju profili za wap i java aplikacije.
Ako koristis poseban profil za java aplikacije onda moras da odes do te aplikacije pa Options->Java settings i onda izaberes odgovarajuci profil.
Paznja: Ako koristis 064 proveri da ne koristis 3GMondo APN - taj radi ISKLJUCIVO sa MTS Wap stranicom.
LittlePrince, To je bilo provaljeno za stare verzije firmvera (pre 46/48 ) ali je onda Benq-Siemens izmenio firmver i sada vise nije moguce ukinuti zvuk kamere.
Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni"
Ako koristis poseban profil za java aplikacije onda moras da odes do te aplikacije pa Options->Java settings i onda izaberes odgovarajuci profil.
Paznja: Ako koristis 064 proveri da ne koristis 3GMondo APN - taj radi ISKLJUCIVO sa MTS Wap stranicom.
LittlePrince, To je bilo provaljeno za stare verzije firmvera (pre 46/48 ) ali je onda Benq-Siemens izmenio firmver i sada vise nije moguce ukinuti zvuk kamere.
Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni"
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Sre, 31. Okt 2007. 02:29, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 30. Okt 2007. 22:11
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
jel moze neko da mi kaze dal postoji neki program kao facewarp koji ima na sonyericsson-u (s njim mogu da se oblikuju face(u ostalom sve slike) da izgledaju smesno....) i ako ima gde ima da se skine
i moze i onaj videodj s kojim mogu da se spajaju klipovi.....
edit: i da,kad posle instalacije teme preko BMC-a on pita dal da ga restartuje i ja idem na da i kad ugasi pa opet upali fon instalira sta mu treba i na fonu pojavi ono 0 of 20 i sad ide redom 1,2,3,.... e a meni kad to instalira od pocetka uradi ovo kao na slici na sajtu ispod (znaci vidi se samo ovaj pravougaonik a okolo je sve belo).....sta da radim
p.s. to mi pre nije radio na 58 a sad radi inace imam vodafonov softver
Hvala unapred!!!
http://www.benchmark.co.yu/forum/attach ... 1194205351[/img]
i moze i onaj videodj s kojim mogu da se spajaju klipovi.....
edit: i da,kad posle instalacije teme preko BMC-a on pita dal da ga restartuje i ja idem na da i kad ugasi pa opet upali fon instalira sta mu treba i na fonu pojavi ono 0 of 20 i sad ide redom 1,2,3,.... e a meni kad to instalira od pocetka uradi ovo kao na slici na sajtu ispod (znaci vidi se samo ovaj pravougaonik a okolo je sve belo).....sta da radim
p.s. to mi pre nije radio na 58 a sad radi inace imam vodafonov softver
Hvala unapred!!!
http://www.benchmark.co.yu/forum/attach ... 1194205351[/img]
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Cao,
Pokusavam da pojacam signal kako je opisano na http://www.mobilnisvet.com/mobilni-kome ... mens/EF81/, ali sam stao na 5-om koraku gde treba da mi se u NVItemsu pojavi
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_1_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_2_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_3_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_4_FREQ_COMP_I
ali meni se nista nije pojavilo....jel zna neko u cemu je problem??
Pokusavam da pojacam signal kako je opisano na http://www.mobilnisvet.com/mobilni-kome ... mens/EF81/, ali sam stao na 5-om koraku gde treba da mi se u NVItemsu pojavi
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_1_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_2_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_3_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_4_FREQ_COMP_I
ali meni se nista nije pojavilo....jel zna neko u cemu je problem??
- tomas.hokenberi
- Moderator
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
LittlePrince, po tebi je sam Benq-Siemens "osakatio" prijem signala svog telefona valjda da bi se losije prodavao
? Da li si ti probao da podesis parametre i licno se uverio u to? Ja jesam i nikakve razlike nije bilo u kvalitetu prijema. Tamo gde je bio los ostao je los, gde je bio dobar ostao je dobar. Jedina razlika je bila da sam na mestu gde je los prijem video 2-3 crtice umesto 1-2.
A za kvalitet prijema je bitna i snaga signala koji emituje bazna stanica a to tesko da mozes softverski pojacati. Telefon adaptivno menja snagu svog emitovanog signala - pojacava ga kada je signal bazne stanice slabiji.
Mozes podesiti da telefon emituje "jaci signal" i kada nije potrebno ali to nece poboljsati prijem od bazne stanice - jedino ce brze isprazniti bateriju.

A za kvalitet prijema je bitna i snaga signala koji emituje bazna stanica a to tesko da mozes softverski pojacati. Telefon adaptivno menja snagu svog emitovanog signala - pojacava ga kada je signal bazne stanice slabiji.
Mozes podesiti da telefon emituje "jaci signal" i kada nije potrebno ali to nece poboljsati prijem od bazne stanice - jedino ce brze isprazniti bateriju.
- tomas.hokenberi
- Moderator
GR-44, Na forumu allsiemens.com su bas o tome raspravljali na ovom linku http://forum.siemens-club.org/viewtopic ... icID=61691. Mislim da nema verzije za EF81 ali mozda je moguce instalirati SE verziju - navodno na EL71, S75 itd radi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
- tomas.hokenberi
- Moderator
- tomas.hokenberi
- Moderator
exNeo, Onda napravi rucno podesavanja za Mts mms:
Settings->Connectivity->Connect.Profiles:
Profile name: Mts mms
APN: mms
Login: mts
Password: 064
Authentication: Normal
DNS 1 (opt): 000.000.000.000
DNS 2 (opt): 000.000.000.000
Settings->Connectivity->Internet Profiles:
Type: WAP
Security: NONE
Proxy server: 172.017.085.131
Proxy port: 9201
Login: mms
Naravno ne zaboravi da izaberes novi profil u Messages->Message settings->MMS
Inace nije mi jasno zasto ti nece da prihvati (slabo poznata srpska rec za acceptuje
) parametre koje dobijes posle 4777. To se najcesce desava kada nema slobodnih profila (npr. posle promene firmvera ), a kako si ih sve obrisao trebalo bi da su svi slobodni.
Settings->Connectivity->Connect.Profiles:
APN: mms
Login: mts
Authentication: Normal
DNS 1 (opt): 000.000.000.000
DNS 2 (opt): 000.000.000.000
Settings->Connectivity->Internet Profiles:
Type: WAP
Security: NONE
Proxy server: 172.017.085.131
Proxy port: 9201
Login: mms
Naravno ne zaboravi da izaberes novi profil u Messages->Message settings->MMS
Inace nije mi jasno zasto ti nece da prihvati (slabo poznata srpska rec za acceptuje