Nokia N91

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Zvuk je dosta glasan, ne mogu da se sad setim ali mislim da je zvuk na slusalicama glasniji nego na W810 i W300 (prvi sam imao dava puta a drugi sam koristio sat vremena). 8)
Jedina mi je zamerka na bateriju mogla je malo jaca da bude :roll:
and justice for all...

boki_9414
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 14. Dec 2007. 05:22

Post od boki_9414 »

pravi muzicki telefon. jak,kvalitetan zvuk, memorije koliko volis 8gb(4gb) :o :o :o :o :o jedino kamera, ali ipak su se usmerili na muziku.
Nokia N73 ME

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Kamera ti je tu kao bonus, pogledaj W950 muzicki fon ali nema kamere :blinky: a na N91 em dobijes kameru i wifi, pa gde ces vise?? :lol: :lol: :lol:
and justice for all...

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Vincent napisao:Ma nije u tome stvar, radna memorija je manje-više OK, ako i počne da je "nestaje", restartujem telefon i gotovo. Interna memorija je baš mala, 4mb. Ne mogu kršteno da primim veliki fajl preko bluetooth-a! Moraću da prebacim poruke na HD... Ako imate još neki predlog, javite!
P.S. Niko mi nije odgovorio da li se može staviti maska od obične N91, kao ni gdje istu mogu nabaviti. Pozdrav! :wink:
Da nisi omaskom snimio neku muziku ili ringtone na internu memoriju (2-3 mb) umesto na HDD ? meni se to desavalo...

A za masku tesko ces je naci u BG, uostalom sta ce ti pa lepsa je ova od 8gb

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Meni je ljepša ona siva, nekako... Posebno sa plavim... Mada mi se i ova sviđa, čisto sam htio da znam, ako mi nekad ćefne da promijenim... Nemam velikih fajlva na internoj, dva zvona od po 100-200 kb, mora biti da je zbog SMS wizard-a i WLAN wizarda, koji, nažalost, ne mogu da se instaliraju na HDD :( Moraću neki od njih da maknem... Da li se može SMS wizard (za grafičke smajlije) instalirati na HDD-u ukoliko je to message memory? Probaću to kad mi prođe ispitni rok :) Ako neko zna neka javi!

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Vincent, WLan wizard sigurno nije problem, a SMS wizard (Animated SMS) zauzme nešto više od 2MB i ne pruža mogućnost da se instalira na hdd, bez obzira gde su poruke.

Što se tiče kućišta za N91, u Mobisu kažu da ga nemaju, dok sam u privatnom razgovoru sa jednim od zaposlenih saznao da imaju samo prednji deo sa slajderom i da je oko 50€ sa ugradnjom.

Pre par dana sam sasvim slučajno otkrio jedan vrlo zanimljiv fenomen: kada se pokrene Music Player i odabere opcija "Phone" (sa desne strane) za slanje programa u pozadinu - kretanje po meniju, listanje poruka, imenika i ostalih stvari drastično se ubrzava. Telefon prosto leti! Očigledno da se tada aktivira famozno keširanje koje se koristi prilikom slušanja muzike i utiče na skoro sve što se tiče navigacije. Nije stalno aktivno, nekad radi i pošto se player ugasi, nekad prestane iako je player aktivan, ali ponovnim ulaskom i bacanjem u pozadinu telefon opet živne. Samo sam potvrdio priču da Symbian spravice mogu da rade mnogo brže, ali da Nokia iz nekog razloga to ne dozvoljava. Uspeo sam u par navrata da izazovem isti efekat i na N95 ali ne mogu da dokučim šta tačno treba izvesti.

Moj primerak "devedes'keca" je iz prve serije, fw 2.20.008. Probajte i vi, trebalo bi da radi, baš me zanimaju utisci! :wink:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Miškoni, nisi jedini kome se fon ubrza, svaka cast na otkricu... :)
iPhone + CX300

guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jan 2005. 01:56

dsds

Post od guava »

jel se skinula boja nekom sa n91 8gb?
i kakav je kvalitet te farbe?
to je to sto sam hteo da pitam

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

guava, ne skida se boja...
iPhone + CX300

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Ubrza se telefon, ali ne nešto drastično... Galerija je i dalje spora... Zna li neko neku dobru aplikaciju za galeriju, ali da ima sve stavke kao default galerija? Najzahvalniji bih bio da dobijem .sisx fajl na mail :) Imam jedan manji problem: memoriju za poruke sam prebacio na HDD i kopirao sve poruke sa interne memorije. Sad, kad hoću da se povežem na kompjuter ne može, traži da se mijenja memorija poruka. Mislio sam da vratim memoriju poruka na internu, ali prvi put kad sam mijenjao memoriju poruka, nisam kopirao poruke sa HDD, a sledeći put mi nije ni ponudio tu opciju. Šta da uradim povodom toga? Može li ikako da se poveže ako je memorija poruka na HDD? Ako ne, kako da uradim foru sa brisanjem foldera poruka na internoj kao što je Ninolina dala uputstvo za stariju verziju Symbiana, da bi mi ponudilo kopiranje poruka? Hvala unaprijed!

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

nemi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 23. Dec 2007. 23:47
Kontakt:

Post od nemi »

Pozz ljudi, vec duze vreme imam n91, u pocetku mi je bio zanimljiv, bez mane, dok se nisam navikao a onda sam poceo da mu pronalazim zamerke. Ustvari imam samo jednu krupniju zamerku, a to je to sto je telefon strasno spor. Ne secam se da li je uvek tako bilo ali kada saljem poruku treba mu bas dugo da je posalje. Kada kliknem "posalji" zablokira i ne reaguje ni na sta nekoliko minuta kada se "odblokira" ali i dalje poruka nije poslata vec je onda posle tridesetak sekundi posalje. Zna li neko sta bi to moglo biti. Za galeriju znam da je od pocetka bila spora ali za ovo nisam siguran. Isto mi se i nekoliko puta desilo da mi u toku kucanja maila ili sms-a zablokira. Tada je jedino resenje da mu izvadim bateriju, a tako me boli kada mu to radim! :)

Ne znam da li da skoknem do Com Trade-a da ga ostavim da ga pogledaju....sta mi vi predlazete??!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

nemi, ja nemam takvih problema... A o tome koliko je CT dobra prodavnica govori ova tema... viewtopic.php?t=13308
iPhone + CX300

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

nemi, mislim da ce mu pre pomoci neki blizi,brzi i u svakom slucaju jeftiniji servis....ipak reklamaciona procedura kod CT ume da potraje (minimum 10 dana)...
A mislim da bi najbolje resenje za tvoj telefon bilo:
1.master reset
2.ako ne uspe master reset,flashovanje!
D500&E71

nemi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od nemi »

Ner shvatam sta je moglo da dovede do toga da telefon pocne tako da se ponasa... :?
Nije skidan sa mreze, ima srpski, ali nista nije budzeno, pravljen je za ovo podrucje, legalno kupljen, zapecacena kutija, sve full, daljinski, sluske, desk stand, punjac...znaci nesto sam ga ja zeznuo, ali sta??! Mozda sto sam instalirao MGMaps, Yahoo!Go...i to je sve, a imam samo 2772kb slobodne memorije u telefonu. Mozda ga to zeza? Mada mi nije jasno cime je popunjeno 13Mb iste.

A za Com Trade...nemam komentar, iako do sada imam pozitivna iskustva. Mada telefon ne znam gde je kupljen jer sam ga dobio na poklon. Nekako su mi tu ljudi kojima verujem, jer znam da ce voditi racuna o telefonu. E sad mozda je to samo zbog toga sto imam "vezu".

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

nemi, probaj prvo da instaliraš Nokia SMS Accelerator N91
Ako ne pomogne, uradi format telefona... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

nemi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od nemi »

Ok, puno hvala, odmah cu da pokusam... :)................pokusao sam da mu pristupim preko telefona ali kaze da instalacija tog programa nije podrzana...ne shvatam!? :?

:dry: sada ukapirah....mopram preko kompa to da obavim..

kakarot
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 26. Dec 2007. 12:19

Post od kakarot »

planiram da uzmem ovaj fon pa me interesuje koja je razlika izmedju n91 8gb,n91 4 gb i n91 (sem memorije)
† Hvala pivu na sretnom detinjstvu †

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

kakarot, razlika je u galeriji,koja je slichna kao na n70,n73...i mp3 player ima vizulizacije :wink: i to je to koliko ja znam...po meni je bolja(lepsha) silver werzija od crne,meni saswim zadowoljawajuce 4gb...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

kakarot, bOOdala, n91 8gb podrzava stereo bluetouth prenos zvuka (a2dp) standard,tako da je i to jedan od znacajnih prednosti....
D500&E71

guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jan 2005. 01:56

Post od guava »

jel ista brzi n91 8gb od n91? i koliko se provaljuje da je spor? ja sam imao 6600 i znam sta je sporo...

Odgovori