Telenor Internet vs mt:s 3G net

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Telenor Internet vs mt:s 3G net

Post od batancev »

Remember, remember
The 5th of November

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

batancev potpuno si u pravu :disgust:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

I ja se slazem da gore ne moze da bude i da smo u odnosu na komsije veoma zaostali na tom polju. Ne bi bilo lose da uporedimo ponude Telenora i mt:s-a.
Jel' vec radio analizu neko? Na nekom drugom forumu i sl. Ako ne, ae da budemo prvi :wink: :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Definitivno se ovo isplati samo poslovnim korisnicima. Za nas, obicne smrtnike, ovo je preskupo. Cini mi se da ce Telekomov ADSL ostati jedino pristupacno resenje jos dugi niz godina. :smutny:

svadjalicacica
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 05. Feb 2007. 16:57

Post od svadjalicacica »

Telenor sada ocigledno najvise paznje poklanja kvalitetu usluge koju pruza, zeli da obezbedi veliku brzinu protoka, za razliku od MTS-a cija 3G mreza nije bas dobra. Moj drugar je probao MTS i kaze da je u centru grada katastrofa, kao da je mreza preopterecena. :smutny:

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Ma da probao je 3G mrežu po cenama GPRS-a... pazi nemoj se ljutiti ali poprilično sam skeptičan prema toj izjavi.
Sto se tiče protoka sa onim što mt:s prodaje ili sa bilo kojim telefonom koji podržava HSDPA tamo gde imaš Mrežu (a to je manje više ceo BG ostale gradove ne poznajem iz ličnog iskustva) imaš u proseku 1-1.5 Mbit/s a što se samog centra tiče, još davnih dana sam opisao svoje iskustvo gde sam imao teorijski maksimalna protok sa UMTS telefonom a isto se nedavno ponovilo kada sam imao priliku da koristim i onaj njihov beli USB uređaj...... Ovakve priče stvarno više ne drže vodu ni najmanje pogotovo što je mt:s bez velike priče poprilično raširio EDGE u svojoj mreži (hmm pa ja ovo upravo pišem preko takve konekcije :wink: )

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

naglasak je na tome koliko je mts povoljniji
99din je modem i kartica a dobije se 1gb za 900+pdv a kod telenora se plati modem preko 120e i za te pare se dobija oko 100+mb!!!!
nije nego...
Remember, remember
The 5th of November

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Jes vala, stvarno je mts povoljniji na tom polju. Gledam sada i ove 'kontakt' pakete ...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Alo ljudi... nemoj da smo smesni, ovaj 3G je tesko djubre. Koristio sam ga "celih" mesec dana (od toga sam ga ukljucio mozda 10-ak puta) i to je katastrofa. Kakav crni brzi internet. Ovo vredi jedino negde gde ti hitno treba net, a nemas WiFi ili redovan broadband net na raspolaganju. Plus to, sve ovo sa tim velikim brzinama teoretski radi samo ako je uredjaj u stanju mirovanja. U stanju kretanja, brzina drasticno opada. Nisam toliko ocajan da sednem negde na klupu da surfam i sl. Znachi malo ljudi ce ovo da koristi, pogotovu po ovim cenama.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

svadjalicacica
Novajlija
Novajlija

Post od svadjalicacica »

batancev napisao:naglasak je na tome koliko je mts povoljniji
A ti si nasao negde mts modem? Moja baba bi rekla "Najskuplja je roba koje nema" :o
Obilazila sam im pre neki dan poslovnice pa znam, nema ih. Nasim prodavcima treba internet na lap-topovima kad su na terenu.

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

sta da ti kazem,ako je tako, mislim ako je nestasica modema ima valjda tih pcmcia kartica a ako ni njih nema ocigledno je da su ljudi razgrabili kada su videli koliko je prihvatljiva ponuda za surf tamo negde po srbiji gde je adsl misaona imenica
Remember, remember
The 5th of November

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

I za to ima resenja, zasto bas njihove PCMCIA kartice? Ako je samo oprema problem, nje barem ima svuda, uzmes to, kupis samo tu data SIM karticu, ubacis i vozis. To bi bilo isto kao da mi neko kaze da na Telekom ADSL-u mogu da koristim samo njihov Huawei ruter. Zato ne bih mogao Ciscov, ili USR ili sta ti ja znam koji jos? Sve je stvar novaca, i volje da se on ulozi u opremu.

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

sto nas narod kaze kucas na otvorena vrata...
niko te i ne obavezuje da uzimas njihov modem ili kartice
ali ako ih nemas daleko je skuplje da ih negde drugde kupis
Remember, remember
The 5th of November

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

miodrage, Zato sto recimo nemas korisnicko ime i sifru da podesis drugi ruter (bar jedan deo nema, noviji korisnici) i kada ih pitas kako mozes da saznas dobijes odgovor "NIKAKO, to smo prestali da dajemo, a sta fali nasem Huawei ruteru" :lol: Ne znam dal je ista fora i ovde.

svadjalicacica
Novajlija
Novajlija

Post od svadjalicacica »

Meni su u Telenoru iza Skupstine rekli da je novost sto sad imaju i USB modem i PCMCA i nove kartice koje MTS nema a svi novi lap topovi rade sa njima a ne sa ovom PCM.. i tako dalje :( sta god sve to znacilo

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

LittlePrince, na ugovoru koji potpisujes ti stoji username/password. Ako znas da ga podesis frke nema, ako ne znas, pa naucices :) Barem meni tako stoji.

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

svadjalicacica, lepo su te slagali...
ima nekih sitnih razslika utoliko sto telenor ima express karticu ali sustina je ista
Remember, remember
The 5th of November

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Kakav username/password za Pcmcia kartica :? za 3gnet pakete username/password su vrlo jednostavni i svako ih zna mts/064 , misim i ako uzmeš samo karticu ubaciš u telefon podešen za GPRS i radi, pustite analogije sa ADSLom

BTW miodrage ako niko ne koristi što ne možeš ni u jednoj poslovnici da nađeš ni E220 ni E630, još jednom kažem ako si u zoni pokrivenosti 3G signalom veoma uporedljivo sa ADSL'om po brzini ako imaš HSDPA uređaj čak i brže, ako nemaš 3G tu su EDGE i GPRS e sad što gomila telefona ima kljakvu implementaciju GPRS-a pa neće da radi brže od 64Kbit/s a često ni toliko to je druga priča (o GPRS/EGPRS klasama i sl)

svadjalicacica
Novajlija
Novajlija

Post od svadjalicacica »

e batacev super je meni sto si ti vejni "mobilni poznavalac" ali to ne znaci da treba da me ismevas po forumu
jesam plava, jesam mlada i jeste da radim za 200 evrica neprijavljeno ali nisam kokoska
ako mi kazu da se raspitam za varijantu da nasi merchandiseri bili full time online ja prosetam po gradu i zavrsim posao
ovi u mts-u bleje, nemaju modeme a ka' ce da ih bude ne zna se a ovi u Telenoru se ubise od ljubaznosti i zavrse mi posao a tih 100+ evrica za modem pokrije jedan ugovor na sedam dana sa jednim maloprodajnim objektom

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

svadjalicacica, pa to što kažeš je prilično logično, zar ne? Mislim na to kako se i zašto se tako ponašaju :)

Svi laptopovi rade sa PCMCIA karticama, samo je pitanje da li it je slot popunjen ili ne, a pogodnost USBa je ako ih imaš više. Miš ti obučno oduzima jedno mesto, pa je zgodno da imaš više od 2 USBa.

FujitsuSiemens ima modele koji imaju već ugrađen 3G modul u koji direktno ubacuje kartica. Moguće je da još neki od ozbiljnijih igrača ima isto to.

Btw. slabo te plaćaju ako ti treba da se raspituješ o tim tehničkim (ne)povoljnostima i detaljima, i ako radiš terenski posao :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori