Telenor Internet vs mt:s 3G net
Telenor Internet vs mt:s 3G net
da nije tuzno bilo bi smesno...
http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=5378
http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=5380
http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=5381
http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=5378
http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=5380
http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=5381
Remember, remember
The 5th of November
The 5th of November
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
-
- Novajlija
- Pridružio se: Pon, 05. Feb 2007. 16:57
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Ma da probao je 3G mrežu po cenama GPRS-a... pazi nemoj se ljutiti ali poprilično sam skeptičan prema toj izjavi.
Sto se tiče protoka sa onim što mt:s prodaje ili sa bilo kojim telefonom koji podržava HSDPA tamo gde imaš Mrežu (a to je manje više ceo BG ostale gradove ne poznajem iz ličnog iskustva) imaš u proseku 1-1.5 Mbit/s a što se samog centra tiče, još davnih dana sam opisao svoje iskustvo gde sam imao teorijski maksimalna protok sa UMTS telefonom a isto se nedavno ponovilo kada sam imao priliku da koristim i onaj njihov beli USB uređaj...... Ovakve priče stvarno više ne drže vodu ni najmanje pogotovo što je mt:s bez velike priče poprilično raširio EDGE u svojoj mreži (hmm pa ja ovo upravo pišem preko takve konekcije
)
Sto se tiče protoka sa onim što mt:s prodaje ili sa bilo kojim telefonom koji podržava HSDPA tamo gde imaš Mrežu (a to je manje više ceo BG ostale gradove ne poznajem iz ličnog iskustva) imaš u proseku 1-1.5 Mbit/s a što se samog centra tiče, još davnih dana sam opisao svoje iskustvo gde sam imao teorijski maksimalna protok sa UMTS telefonom a isto se nedavno ponovilo kada sam imao priliku da koristim i onaj njihov beli USB uređaj...... Ovakve priče stvarno više ne drže vodu ni najmanje pogotovo što je mt:s bez velike priče poprilično raširio EDGE u svojoj mreži (hmm pa ja ovo upravo pišem preko takve konekcije

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Alo ljudi... nemoj da smo smesni, ovaj 3G je tesko djubre. Koristio sam ga "celih" mesec dana (od toga sam ga ukljucio mozda 10-ak puta) i to je katastrofa. Kakav crni brzi internet. Ovo vredi jedino negde gde ti hitno treba net, a nemas WiFi ili redovan broadband net na raspolaganju. Plus to, sve ovo sa tim velikim brzinama teoretski radi samo ako je uredjaj u stanju mirovanja. U stanju kretanja, brzina drasticno opada. Nisam toliko ocajan da sednem negde na klupu da surfam i sl. Znachi malo ljudi ce ovo da koristi, pogotovu po ovim cenama.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Novajlija
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
I za to ima resenja, zasto bas njihove PCMCIA kartice? Ako je samo oprema problem, nje barem ima svuda, uzmes to, kupis samo tu data SIM karticu, ubacis i vozis. To bi bilo isto kao da mi neko kaze da na Telekom ADSL-u mogu da koristim samo njihov Huawei ruter. Zato ne bih mogao Ciscov, ili USR ili sta ti ja znam koji jos? Sve je stvar novaca, i volje da se on ulozi u opremu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
-
- Novajlija
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Kakav username/password za Pcmcia kartica
za 3gnet pakete username/password su vrlo jednostavni i svako ih zna mts/064 , misim i ako uzmeš samo karticu ubaciš u telefon podešen za GPRS i radi, pustite analogije sa ADSLom
BTW miodrage ako niko ne koristi što ne možeš ni u jednoj poslovnici da nađeš ni E220 ni E630, još jednom kažem ako si u zoni pokrivenosti 3G signalom veoma uporedljivo sa ADSL'om po brzini ako imaš HSDPA uređaj čak i brže, ako nemaš 3G tu su EDGE i GPRS e sad što gomila telefona ima kljakvu implementaciju GPRS-a pa neće da radi brže od 64Kbit/s a često ni toliko to je druga priča (o GPRS/EGPRS klasama i sl)

BTW miodrage ako niko ne koristi što ne možeš ni u jednoj poslovnici da nađeš ni E220 ni E630, još jednom kažem ako si u zoni pokrivenosti 3G signalom veoma uporedljivo sa ADSL'om po brzini ako imaš HSDPA uređaj čak i brže, ako nemaš 3G tu su EDGE i GPRS e sad što gomila telefona ima kljakvu implementaciju GPRS-a pa neće da radi brže od 64Kbit/s a često ni toliko to je druga priča (o GPRS/EGPRS klasama i sl)
-
- Novajlija
e batacev super je meni sto si ti vejni "mobilni poznavalac" ali to ne znaci da treba da me ismevas po forumu
jesam plava, jesam mlada i jeste da radim za 200 evrica neprijavljeno ali nisam kokoska
ako mi kazu da se raspitam za varijantu da nasi merchandiseri bili full time online ja prosetam po gradu i zavrsim posao
ovi u mts-u bleje, nemaju modeme a ka' ce da ih bude ne zna se a ovi u Telenoru se ubise od ljubaznosti i zavrse mi posao a tih 100+ evrica za modem pokrije jedan ugovor na sedam dana sa jednim maloprodajnim objektom
jesam plava, jesam mlada i jeste da radim za 200 evrica neprijavljeno ali nisam kokoska
ako mi kazu da se raspitam za varijantu da nasi merchandiseri bili full time online ja prosetam po gradu i zavrsim posao
ovi u mts-u bleje, nemaju modeme a ka' ce da ih bude ne zna se a ovi u Telenoru se ubise od ljubaznosti i zavrse mi posao a tih 100+ evrica za modem pokrije jedan ugovor na sedam dana sa jednim maloprodajnim objektom
svadjalicacica, pa to što kažeš je prilično logično, zar ne? Mislim na to kako se i zašto se tako ponašaju
Svi laptopovi rade sa PCMCIA karticama, samo je pitanje da li it je slot popunjen ili ne, a pogodnost USBa je ako ih imaš više. Miš ti obučno oduzima jedno mesto, pa je zgodno da imaš više od 2 USBa.
FujitsuSiemens ima modele koji imaju već ugrađen 3G modul u koji direktno ubacuje kartica. Moguće je da još neki od ozbiljnijih igrača ima isto to.
Btw. slabo te plaćaju ako ti treba da se raspituješ o tim tehničkim (ne)povoljnostima i detaljima, i ako radiš terenski posao

Svi laptopovi rade sa PCMCIA karticama, samo je pitanje da li it je slot popunjen ili ne, a pogodnost USBa je ako ih imaš više. Miš ti obučno oduzima jedno mesto, pa je zgodno da imaš više od 2 USBa.
FujitsuSiemens ima modele koji imaju već ugrađen 3G modul u koji direktno ubacuje kartica. Moguće je da još neki od ozbiljnijih igrača ima isto to.
Btw. slabo te plaćaju ako ti treba da se raspituješ o tim tehničkim (ne)povoljnostima i detaljima, i ako radiš terenski posao

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO